7 lecții de la Dave Kerpen, un guru în like-uri, tweet-uri și alte instrumente sociale (2)

Dave Kerpen este CEO al Likeable Local, o companie de social media software pentru business-urile mici, dar și președinte al Likeable Media, o firmă de social media marketing. În plus, este autor al bestseller-ului Likeable Social Media, carte lansată în 2011, recomandată de New York Times, dar și autorul cărții Likeable Business. Este o personalitate în social media, care este deseori invitat ca speaker la evenimentele de profil. Iată care sunt lecțiile lui Kerpen în ceea ce privește domeniul de social media marketing, care începe să devină indispensabil pentru busines-uri. În articolul de astăzi, aveți disponibile următoarele 4 lecții de la Kerpen. Pentru primele trei, intrați aici.

Lecția numărul 4. Fii tu însuți!

Pentru această lecție, Kerpen a citat-o pe Oprah Winfrey, care a zis: ”Habar nu am avut că fiind autentică aș putea să devin atât de bogată cum am devenit. Dacă știam asta, aș fi făcut-o mult mai devreme”. Iar Kerpen completează: ”Când sunt autentic, când sunt vulnerabil, când sunt eu, clienții vor să facă afaceri cu mine.” Cine face asta des pe Twitter, potrivit lui Kerpen? Fondatorul aplicației Foursquare, Dennis Crowley, care a postat pe Twitter și adresa la care locuiește.

Lecția numărul 5. Promovează-te, dar bine!

Social media nu este numai despre sentimentalisme, spune Kerpen. Social media poate genera vânzări. Pe Facebook, în loc să îți postezi anunțul în fața tuturor oamenilor, cel mai bine este să îi targetezi – în funcție de job, interese, vârstă sau locație. ”Fiecare informație pe care Facebook o are despre oameni o poți folosi pentru a-ți targeta cât bine audiența”, spune Kerpen. ”Ce este mai cool decât să ajungi la un miliard de oameni pe Facebook? Să ajungi la 1000 de oameni potriviți, sau 100 de oameni potriviți, sau 10 oameni potriviți sau la omul potrivit.” Un alt beneficiu al promovării pe Facebook? Poți să targetezi anunțurile publicitare numai către prietenii care au dat like brandului tău pe Facebook, ceea ce înseamnă că atunci când acei oameni vor vedea publicitatea ta, vor vedea și numele prietenilor lor care au dat Like brandului.

Lecția numărul 6: Dă tot ce poți!

Dacă oferi 10% din tot ce poți, faci marketing, 50%, oferi valoare adăugată, dacă dai 100%, înseamnă că ai clienți loiali pentru o viață, crede Kerpen. Oferă conținut de calitate, articole, informații de valoare. ”Am avut doi oameni care au venit la mine și mi-au spus: <Mulțumim pentru toată informația de valoare pe care o împărtășești cu noi, pentru că noi ne deschidem o agenție de social media.>, dar am încheiat și zeci și zeci de parteneriate datorită valorii adăugate pe care am adus-o”, spune acesta. Recent, o nouă clientă i-a spus lui Kerpen că are 250.000 de dolari pentru a-i cheltui pe social media marketing și a venit la Likeable datorită tuturor informațiilor gratuite, dar foarte utile, pe care compania le-a pus pe web.

Lecția numărul 7: Fii recunoscător!

În postările tale de pe social media, mulțumește-le cu regularitate clienților și partenerilor tăi. Potrivit organizației non-profit DonorsChoose.org, dintre oamenii care au primit un mail de mulțumire, 38% au vrut să doneze din nou. Kerpen spune că scrie trei mailuri de mulțumire în fiecare zi. ”Mă face să mă simt bine, de fiecare dată”, spune acesta.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0