Facebook încearcă să schimbe modul de percepere al Social Media de către advertiseri

În urmă cu an, compania a prezentat un instrument care a ajutat adevertiserii să determine dacă unei persoane care a cumpărat un produs i-a fost arătată în prealabil o reclama pe Facebook. Compania a declarat că va pune acest instrument la dispoziția unui număr și mai mare de agenții de publicitate din întreaga lume, precum și automatizarea multora dintre funcțiile sale.

Ideea este simplă: există clienți care sunt influențați de un anunț, însă amână să cumpere un produs. Astfel, Facebook a construit un instrument pentru a măsura acest lucru prin compararea bazelor de date cu cei care au cumpărat un produs cu cele ale persoanelor care au văzut sau nu o reclama pe Facebook.

Instrumentul reprezinta cel mai recent efort al companiei de a a schimba modul în care advertiserii privesc eficacitatea serviciilor sale si, in cele din urma, justifica perceperea unor tarife mai mari pentru reclamele online. Facebook încearcă să stabilească o legătură mai directa între reclamele sale și atunci când un consumator cumpără un produs, chiar dacă persoana respectiva nu a făcut neapărat click pe link.
Cum funcționează o reclama pe internet? Agențiile de publicitate plătesc bani, fie ca cineva vede o reclama, face click pe o reclama sau cumpără un produs după ce face click pe anunț.

Problema pentru Facebook este ca de obicei advertiserii plătesc mai mult atunci când un client accesează un anunt. Facebook a încasat 64 cenți de fiecare data când un utilizator a făcut click pe o reclama, potrivit unui studiu realizat de producătorul software Nanigans. Prin comparație, au fost nevoie de aproximativ 145 persoane care au văzut reclama dar nu au făcut click pentru a încasa aceeași suma de 64 cenți.

Cum funcționează tool-ul: advertiserii furnizează Facebook o baza de date cu clienții care au cumpărat ceva. Aceste informații sunt randomizate și comparate cu o lista de utilizatori care au văzut sau nu o reclama. Datele rezultate ar putea arata că publicitatea pe Facebook a ajutat la încurajarea utilizatorilor în a cumpăra un produs.

Facebook nu este singura companie ce încearcă sa conecteze publicitatea din lumea digitala cu cea din lumea reala. Altele, inclusiv cercetători de piață și companii de servicii din domeniul internetului, au creat servicii pentru a urmări un comportament similar.

sursa: www.cnet.com, www.smartnews.ro

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl