Facebook Messenger ChatBot

2016 a fost anul apariției Chatbot-urilor… anul în care brandurile s-au îndreptat către această tehnologie nouă.

Aproape fiecare blog din domeniu a scris despre chatbots fiind viitorul comunicării dintre mediul de afaceri și consumatori.

La conferința Facebook F8 din aprilie 2017, David Marcus a anunțat că pe platformă au lansat deja 100.000 de Bots. Marcus a anunțat, de asemenea, că platforma a dublat mesajele între agenții și clienți la două miliarde de mesaje pe lună.

În calitate de marketer sau proprietar de afaceri, Chatbot-urile sunt foarte importante pentru business-ul tău. Acestea sunt viitorul comunicării și presupun un minim de intervenție.


Imaginați-vă o lume în care toate cumpărăturile le faceți prin Facebook Messenger. Astfel ca, veți trimite mesajul către Whole Foods pe Facebook și le veți pune întrebări precum: “Ce fel de roșii aveți?”

Veți primi o listă de opțiuni cu prețuri și veți spune: “Adaugati roșii și cireșe în coșul meu, vă rog!”

Întregul proces de cumpărături va fi făcut doar prin Facebook messenger, de la informații generale până la detalii despre cumpărături și transport.

Acest lucru nu numai că va fi mai ușor pentru consumatori, deoarece nu vor trebui să navigheze pe un site, ci și pentru afaceri, deoarece vor vedea o creștere a vânzărilor datorită ușurinței utilizării. Chatbot-ul va reflecta tipul de experiență pe care ați avea-o dacă ați fi intrat efectiv în magazin.

 Ca și în cazul oricărui proiect, dorim să ținem cont de scopul acestuia.

  • Care este scopul chat-ului tău?
  • Ce fac de obicei oamenii atunci când scriu un mesaj pe pagina ta de Facebook?
  • Există o oportunitate de a vă folosi de ChatBot pentru a vă educa mai bine piața și pentru a vă vinde produsele?

Mai întâi trebuie să hotărăști scopul Chatbotului tău. Acest lucru ar trebui să se bazeze pe cine tipul de business pe care il aveți.

De exemplu, Poncho este o aplicație meteorologică, așa că, în mod natural, Botul va colecta informații despre utilizatori, astfel încât să vă poată să îi informeze zilnic despre vremea din zona lor.

WebMD este o companie de servicii de sănătate, Botul lor va ajuta educarea utilizatorilor atunci când sunt bolnavi.

Bogas Fashion este o marcă de îmbrăcăminte. Ei își folosesc ChatBotul pentru a informa despre ultimele colecții și pentru a trimite traficul către website, în timp ce se ocupă de problemele legate de serviciul clienți.


Dincolo de scop, vocea este foarte importantă. Chatbot-ul dvs. este o extensie a brandului dvs. și ar trebui să aibă o personalitate și o “voce”, aproape ca și cum ați vorbi cu o persoană adevărată.

 S-ar putea construi sute de mesaje predefinite sau puteți doar să rămâneți la un mesaj de bun venit. Depinde de scopul Botului dvs. și de timpul pe care îl puteți aloca pentru setarea acestuia.

Este de așteptat ca userii să interacționeze cu Chatbots tot mai mult în fiecare zi.

Pentru mai multe informații și articole despre ChatBots și Messenger Marketing vizitați site-ul: www.messengermarketing.ro

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl