Românul și Feisbucul

[dropcap]D[/dropcap]e câte ori nu am auzit vorba ”Tot românul se pricepe la fotbal și politică”? Ei, bine, de ceva vreme încoace, de când tot românul e pe Facebook (potrivit ultimelor date sunt vreo 6,2 milioane de români), am mai adăugat, la cele două skill-uri la care nu ne poate bate nimeni, încă unul – social media. Românul știe, intuitiv, nu-i așa, că e deștept foc, cum să crească domnule, la orice viteză vrea el, laicurile de pe Facebook și o face aproape gratis, că românul mai știe și că ai lui conaționali o duc prost, că economia s-a dus la fund, scuzați cuvântul, dar se găsește în DEX, fiindcă politicienii dorm prin parlament, iar când nu dorm se uită în decolteului lui Udrea, mânca-o-ar mama de fata deșteaptă și frumoasă. Hai că m-a luat valul și am uitat esențialul, tot o trăsătură neaoșă, așa că se iartă.

Ideea este următoarea: deunăzi, primii un mesaj, nu spui unde, de la niște românași a căror gramatică a murit în păpușoi, iar inteligența nu a fost niciodată punctul lor forte. Mesajul începe politicos cu ”Buna…” și continuă apoteotic, dar păstrând stilul formal, de biznis, că doar asta vrem să facem, da? Un biznis care, ca să zic așa, să fie bine pentru toată lumea… ’Nțelegi?  ”Am vazut ca pagina dv este promovata si stim ca este destul de scump o promovare pe facebook..Noi ne ocupam cu promovari ieftine..fie pentru facebook,youtube si multe alte site-uri ..Va putem oferi o promovare foarte ieftina si rapida..”, spune mesajul, semnat de un anume Seba Sdeey (dacă mă întrebați pe mine, cred că ultimul său/lor neuron a mai avut o mică zbatere, doar așa îmi explic decizia înțeleaptă de a nu își da numele real). Mamă, mamă, zic, a dat norocul peste mine! Unde mai pup io asemenea ofertă, promovare și ieftină, și rapidă? ”Specialiștii de Facebook” mă anunță apoi că sunt două posibilități de plată, deci iată câte avantaje am.

”1 ) Faceti plata pentru fiecare 100 de fani ( 7 RON ) 2) Abonament lunar (100,250,300 RON) ..Daca doriti prima optiune atunci va trebuii sa va ganditi la un numar dorit de fani iar in a doua zi dupa ce incep sponsorizarea va trebuii sa faceti plata ! ..Daca doriti abonamentul lunar va trebuii sa alegeti intre cele 3 pachete disponsibile..iar plata se face la sfirsitul lunii..Adica : 100 de Ron este pentru o promovare cu viteza minima..250 Ron pentru o promovare cu viteza normala iar 300 de Ron pentru o promovare la viteza maxima ! ..”Adică, cum s-ar zice, viteză turbo nu aveți? Sau pentru asta ar ”trebuii” (ăștia sunt generoși rău, dar parcă începe să mi se aplece de la atâția i) să cer o ofertă? Ce urmează e halucinant, cum ar spune tabloidele românești, dar în cazul ăsta ar fi îndreptățite. ”Daca cumva aveti dubii in privinta faniilor si credeti ca sunt conturi false sau ca cine stie poate e ceva ilegal..Nu aveti dece sa va faceti griji..Toate persoanele care vor da Like’paginii dv sunt persoane cat se poate de reale deoarece oferim aceeasi promovare ca cea a facebook-ului..”, mai spune mesajul. Cum Dumnezeu au intuit că aveam dubii!? Chiar aveam, dar m-am liniștit repede, mi-a fugit orice dubiu, speriat de inepțiile acestor specialiști. Dar nu se lasă, vor să îmi explice, ca să mă liniștească definitiv. ”Adica postam pagina dv in vazul oamenilor,fie pe wall-uri cat si pe peretele din dreapta !..”. Așa dom’le, asta vreau, să vază toată lumea!

Dacă nu v-ați convins până aici de cât de profesioniști sunt acești oameni, cum vă pot crește ei, cu orice viteză doriți, pagina de Facebook, ce urmează ar trebui să vă convingă definitiv și pentru totdeauna (am folosit sintagma asta, pentru că vreau să îi ajut să își facă mesajul mai atractiv și promit, public, că nu vreau drepturi de autor, pentru că oricum eu nu o voi mai folosi niciodată). ”Putem selecta like’uri din ce tara doriti dv si putem selecta si pe orase dar in cazul selectarii oraselor putem selecta minim 10 si maxim 40 de orase pe tara !..Numarul de fanii pe luna la o viteza mare poate sa ajunga la 4.000-5.000 ( In cazul in care sunt doar din Romania ) ..Daca sunt din alte tari atunci poate ajunge chiar si la 10.000 ..La o viteza normala ajunge aproximativ pina la 2-3.000 iar la o viteza minima ajunge la 1.000-1500 de fani pe luna ! In caz in care alegeti prima optiune (1) pentru fiecare 100 de fani) ..Fanii vor venii la viteza maxima ! Va intereseaza?”. Deci, ce ziceți, vă interesează?

Nu am nimic cu nimeni care încearcă să facă un business sau care pur și simplu încearcă să facă ceva care să îi aducă, evident, și un venit. Am o problemă însă cu impostorii, cu cei care cred că dacă pot pronunța, în cazul acesta, cuvintele Facebook, like și pagină, deja sunt niște specialiști, care mai și merită bani.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0