Twitter vrea să elimine agresivitatea online printr-un filtru inteligent

O nouă funcţie implementată momentan doar pentru utilizatorii verificaţi s-ar putea să transforme reţeaua socială Twitter într-un loc mult mai primitor.

Reţelele sociale, indiferent dacă vorbim de Facebook, Twitter, Instagram sau altele, au devenit din ce în ce mai agresive datorită unui număr de troli aflat în permanentă evoluţie. Deşi problema este una bine cunoscută, soluţia implică eforturi mai mari din cauza faptului că orice cont închis poate fi la fel de uşor înlocuit cu alt cont.

Din fericire, cei de la Twitter, unde problema trolilor este cea mai răspândită, au început deja să implementeze un filtru care, cel puţin în teorie, sună foarte bine. Anil Dash este una dintre primele persoane care a observat că, în cea mai recentă versiune a aplicaţiei, în meniul Settings, a fost introdus un buton nou. Ilustrat în captura de ecran de mai jos, este vorba de Quality Filter. Dacă ar fi să traducem descrierea de deasupra switch-ului efectiv, se pare că acest buton vă ajută să nu mai primiţi tweet-uri ofensatoare, ameninţări, abuzuri verbale sau alte forme de spam.

twitter-quality-filter_thumb

Partea bună este că acest Quality Filter există undeva. Partea tristă e că doar utilizatorii verificaţi, vedetele, companiile sau instituţiile pot profita de el. În teorie, cei de la Twitter îl vor implementa curând şi la scară largă, din păcate nu există nici o promisiune în această direcţie. Cel mai probabil, a decis că cel mai bine este să implementezi o astfel de funcţie în etape. Analizezi întâi feedback-ul de la câţiva utilizatori, introduci mici modificări şi abia apoi iniţiezi propagarea la scară largă a unui update care să includă şi mult râvnitul filtru.

În retrospectivă, acest Quality Filter este primul pas important făcut de compania americană la aproximativ o lună după ce CEO-ul companiei a promis că va aborda o atitudine mult mai agresivă faţă de trolii online.

Sursa: http://playtech.ro

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl