Top PR România 2022: Care sunt cele mai performante agenții de PR

Biz a lansat Top PR România 2022, clasamentul celor mai performante agenții de PR 2022, cea de-a zecea ediție a studiului realizat de Unlock Market Research.

Topul măsoară performanțele de business ale agențiilor de PR din România, corelate cu felul în care acestea sunt percepute de companiile care plătesc pentru servicii de consultanță în comunicare.

Top PR România este realizat în baza colectării și analizei indicatorilor care vizează măsurarea performanțelor de business ale agențiilor de PR și a imaginii pe care acestea o au în rândul companiilor cu care lucrează.

La fel ca în edițiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifra de afaceri, profitabilitate sau fee-uri și doar despre evaluările din partea clienților, ci le cuprinde pe toate acestea, în baza unui algoritm dezvoltat în parteneriat cu compania de cercetare Unlock.

Top 30 de agenții de PR și toată metodologia care stă la baza cercetării realizate de Biz și Unlock Market Research se vor regăsi integral în numărul 368 al revistei Biz, care apare pe piață în luna noiembrie. Studiul a luat în calcul exclusiv agențiile de PR din România.

Prima poziție a acestei ediții este ocupată, la egalitate, de două agenții: Golin România și McCann PR. Pe podium au mai urcat MSL The Practice și, în premieră, WefflerMark.

Următoarele agenții de PR din top 10 sunt, în ordine: The Public Advisors, GMP PR, SmartPoint, Rogalski Damaschin Public Relations, OXYGEN, Decisepoate și Porter Novelli România.

Top 10 PR 2022

Studiu Biz & Unlock Market Research

Premiile Galei BIZ PR Awards 2022

Premiile acordate pe baza studiului prezentat în exclusivitate în cadrul galei „Biz PR Awards 2020”

Locul 1: Golin România

Locul 1: McCann PR

Premiul pentru profitabilitate: GMP PR

Profesionistul PR al anului: Alina Bratu, Managing Partner, WefflerMark

Premii speciale pentru campanii și proiecte

PR Impact: Aluziva – Pentru eforturile extraordinare de a ajuta refugiații din Ucraina

Educație în banking: Campania Financial Intelligence – BCR

Inovație în comunicarea HR: Campania Grand Job Experience – Kaufland

Inovație și comunicare creativă: Proiectul „The Uniq Book of 76 Expressions” – glo

Strategie inovatoare: Campania de lansarea a brandului Kozel – URSUS

Implicare socială și impact în comunitate: Campania „De Netestat” – Rețeaua VIF și DDB România

Creativitate în colaborarea cu creatorii de conținut: Proiectul Fizz Up Studios – Pepsi

Inovație în digital: Proiectul „22 Epic Nights” – Samsung

Susținerea comunității de business: Campania „Avem de repornit o țară” – Raiffeisen Bank

Trofeele oferite laureaților au fost realizate de sculptorul Ovidiu Toader.

Topul complet va putea fi citit în revista Biz (ediția tipărită) nr. 368: https://www.revistabiz.ro/abonament-revista/

Echipa Biz mulţumeşte partenerilor care au făcut posibilă această ediție:

Main Partner: Kaufland

Parteneri: Golin, McCann PR, MSL The Practice, Pastel

Coffee Partner: Nespresso

***

Despre Revista Biz

Business-ul Biz Agency înglobează revista Biz, Biz Events – o divizie puternică de organizare evenimente și conferințe, Biz Story – servicii de content marketing pentru clienți, Biz Market View – o divizie dedicată studiilor de piață și portalul online revistabiz.ro.

Biz este brandul care reunește o comunitate puternică de oameni de afaceri, atât online, cât și offline.

Revista Biz este o voce originală și profesionistă a presei de business românești. O revistă deschizătoare de drumuri, cu proiecte editoriale care aduc valoare cititorilor și comunităților de business.

Jurnaliștii revistei au lansat campanii puternice de conștientizare a valorilor românești (Susținem inovația, Sunt un țăran) sau proiecte unice în lume precum Biz CEO Xchange sau Biz Marketing Xchange, provocarea prin care cei mai importanți CEO sau directori de marketing din Romania își schimbă, pentru o zi, compania în care lucrează. O altă inovație este Biz World, proiectul laureat cu Red Dot Design Award, ediții ale revistei realizate integral peste hotarele țării, în Belgia, Anglia, SUA, Germania, Singapore, Austria, Franța și Japonia.

www.revistabiz.ro

Despre Unlock Research

Unlock Research este o companie de know-how și cercetare de piață cu capital 100% românesc înființată în 2008. Unlock este specializată în studii de strategie de brand și marketing cultural, centrată pe descoperirea de insight-uri despre oameni, categorii și branduri care să contribuie la creșterea business-urilor clienților pentru care lucrează.

www.unlock-research.com  

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl