Cât costă marketingul pe reţelele sociale? Are nevoie afacerea ta de o strategie de social media marketing?

Ghid pentru a-ţi oferi toate detaliile de care ai nevoie atunci când vrei să externalizezi serviciile de marketing pe reţelele sociale şi pentru a putea să iei cea mai bună decizie pentru afacerea ta.

Întrebarea pe care o primim cel mai des despre Social Media Marketing este cât costă — ceea ce are sens. La fel ca foarte multe alte decizii majore pe care le faci în afaceri sau în viaţă în general, limitarea principală o reprezintă de cele mai multe ori bugetul (dacă nu cumva factorul esenţial este timpul).

Deci cât costă să externalizezi serviciile de marketing pe reţelele sociale?

Răspunsul cel mai scurt, cel mai uşor (şi, fireşte, cel mai puţin satisfăcător) este: costurile variază foarte mult.

În funcţie de experienţa pe care o are agenţia la care vrei să apelezi, de dimensiunea afacerii tale, de serviciile de care ai nevoie şi de încă foarte mulţi alţi factori, marketingul profesionist pe reţelele sociale te poate costa între 500€ și 20,000€ pe lună.

Această discrepanţă uriaşă între diferitele niveluri de cost poate crea dificultăţi mari pentru afaceriştii şi managerii care se gândesc să externalizeze serviciile de promovare în social media. Poţi să ajungi în impas foarte repede încercând să decizi ce agenţie de marketing să angajezi, ce servicii vrei să cumperi şi ce buget să aloci — iar această situaţie poate duce chiar la o paralizie decizională, ceea ce poate fi un dezastru, mai ales când vrei să dezvolţi un brand nou.

De aceea am scris acest ghid: pentru a-ţi oferi toate detaliile de care ai nevoie atunci când vrei să externalizezi serviciile de Social Media Marketing şi pentru a putea să iei cea mai bună decizie pentru afacerea ta. Vom începe cu întrebarea cea mai importantă şi vom încerca să îţi oferim o imagine cât mai completă a acestei alegeri:

Cât costă marketingul pe reţelele sociale? (Social Media Marketing)

Social Media Marketing poate fi împărţit în diferite segmente, de obicei în funcţie de canalul de comunicare şi de servicii. Vom analiza fiecare dintre aceste segmente.

Cât costă marketingul pe Twitter?

Activarea unui nou cont, setarea completă şi externalizarea creării de conţinut şi a interacţiunii cu consumatorii (folosind toate cele 280 de caractere în acelaşi timp), costă în medie între 300€ și 800€ pe lună.

Dacă deja ai un cont pe Twitter, dar ai nevoie de ajutor pentru a-l duce la nivelul următor, costurile sunt între 250€ și 500€ pe lună; restructurarea implică şi câteva sesiuni de coaching, pentru a atinge obiectivele clienţilor, iar costurile în acest caz se ridică până la 1,000€ pe lună.

Cât costă marketingul pe Facebook & Instagram?

Marketingul pe Facebook & Instagram poate avea costuri mai mari decât cel pe Twitter. Pentru a activa un cont nou pe Facebook şi pentru a furniza un pachet limitat de training, agenţiile taxează în medie cu între 299€ și 1,000€ pe lună, iar unele agenţii chiar cu 3,000€.

Cu toate acestea, pentru majoritatea afacerilor este o idee bună să achiziţioneze un pachet de servicii de marketing atât pentru Twitter cât şi pentru Facebook și Instagram (şi chiar să adauge încă mai multe canale), ceea ce nu doar că le poate ajuta să îşi dezvolte audienţa, ci pot primi un preţ mai mic pentru acest pachet.

Cât costă marketingul pe alte reţele sociale?

Atunci când vorbim de marketingul pe reţelele sociale în România, Facebook & Instagram sunt în mod clar opţiunile cele mai eficiente pentru afaceri. Dacă eşti încă la început sau ai un buget mai limitat, recomandarea noastră este să începi pe Facebook sau Instagram sau pe ambele.

Fiecare afacere este diferită, dar din experienţa noastră, Facebook și Instagram oferă o rată de recuperare a investiţiei satisfăcătoare; în plus, clienţii se aşteaptă în general ca o afacere să aibă un profil activ pe ambele platforme.

Cu toate acestea, dacă vrei să cumperi şi servicii de marketing pe Pinterest, LinkedIn sau SnapChat, fiecare dintre aceste canale poate adăuga câte 300€ sau mai mult la costurile totale.

Este o investiţie majoră, aşa că trebuie să ai o strategie foarte bine pusă la punct atunci când îţi alegi reţelele sociale pe care vrei să le foloseşti, astfel încât să atingi o rată de recuperare a investiţiei satisfăcătoare.

Sfat profesionist: nu orice platformă se potriveşte oricărei afaceri, aşa că atunci când te decizi, ai grijă ca agenţia cu care colaborezi să nu îţi stabilească la întâmplare un pachet de servicii de marketing care să includă toate platformele. Nu trebuie să fii prezent pe toate reţelele sociale existente. Iată mai jos câteva detalii de care ar trebui să ţii cont:

Marketingul pe Instagram

Instagram este o platformă extrem de vizuală, care se concentrează aproape exclusiv pe imagini.

Dacă reprezinţi un brand de fashion, o companie care restaurează maşini clasice, sau orice altă afacere care poate crea în mod constant conţinut atrăgător din punct de vedere vizual, atunci Instagram ar trebui să fie platforma ta principală. Dar dacă deţii o firmă de contabilitate, pe de altă parte, Instagram nu ar trebui să fie canalul tău de marketing preferat.

Marketingul pe Pinterest

Pinterest este tot o platformă care se concentrează pe imagini, permiţând utilizatorilor să sorteze şi să organizeze imagini de pe internet într-un singur loc.

Poate fi o platformă valoroasă pentru multe afaceri, dar nu este pentru toată lumea. Una dintre caracteristicile unice ale Pinterest este repartiţia demografică: utilizatorii sunt predominant femei şi consumatori cu un venit superior. Dacă aceasta este audienţa ta ţintă, atunci în mod clar trebuie să foloseşti Pinterest.

Marketingul pe Snapchat

Snapchat este platforma la modă, cu peste 100 de milioane de utilizatori pe zi; foarte multe brand-uri şi afaceri vor să se folosească de aceste avantaje în strategia lor de marketing, însă Snapchat este şi cea mai “sensibilă” dintre toate platformele.

Snapchat permite utilizatorilor să trimită către followeri poze şi videoclipuri de câte 15 secunde, care apoi dispar după ce sunt vizualizate sau după 24 de ore — ceea ce evident nu este ideal pentru cele mai multe campanii de marketing pe reţelele sociale.

De asemenea, fără opţiunile mai tradiţionale prin care se poate dezvolta o audienţă, folosirea Snapchat pentru o campanie de marketing poate fi o sarcină descurajatoare. Deşi există brand-uri care au avut succes folosind această platformă, dacă eşti încă la început, este recomandat să foloseşti un alt canal de comunicare pentru strategia ta de marketing online.

Ai grijă să te documentezi foarte bine despre reţelele sociale înainte să semnezi un contract pentru servicii de marketing cu o agenţie. Iar dacă agenţia respectivă încearcă să îţi vândă servicii de care crezi că nu ai nevoie, ar fi mai bine să renunţi la acel contract.

Cât costă externalizarea serviciilor de publicitate pe reţelele sociale?

Dacă vrei să incluzi şi reclamele plătite în pachetul de servicii de marketing pe care îl alegi, această opţiune va costa extra, de asemenea.

Platforme ca Facebook, Twitter şi Instagram oferă companiilor posibilitatea de a achiziţiona reclame contra cost, iar dacă sunt folosite eficient, aceste campanii pot avea rezultate foarte bune pentru brand, cu o rată de recuperare a investiţiei foarte bună şi o creştere semnificativă a traficului şi a vânzărilor.

Cât ar trebui să te aştepţi să plăteşti pentru serviciile de publicitate pe reţelele sociale?

În general, ar trebui să te aştepţi să plăteşti între 15% și 20% din bugetul total alocat pentru serviciile de publicitate pe reţelele sociale. Dacă ai un buget mai mare, de obicei poţi negocia un procent mai mic.

Există de asemenea de obicei şi o taxă lunară minimă pentru administrarea campaniilor de marketing pe reţelele sociale, aşa că trebuie să fii sigur că vrei cu adevărat să investeşti în astfel de servicii, înainte de a le contracta.

Sfat profesionist: motivul pentru care reclamele plătite pot fi atât de eficiente este că îţi dau posibilitatea să targetezi audienţe foarte specifice, ceea ce poate duce apoi la rate mult mai mari de conversie.

Cu toate acestea, administrarea publicităţii pe reţelele sociale se poate dovedi un proiect mult mai complicat decât pare la prima vedere.

 • Ştii ce este Facebook Pixel?
 • Ştii cum să ţinteşti anunţurile exact către utilizatorii care au accesat conţinut specific pe website-ul tău?
 • Ştii care sunt dimensiunile corecte ale unei imagini dintr-un anunţ Facebook şi proporţiile exacte dintre text şi imagine pentru ca anunţul tău să fie aprobat?

Nu multă lume cunoaşte aceste detalii şi dacă vrei să ajungi să înţelegi toate amănuntele marketingului pe reţelele sociale, îţi va lua foarte mult timp.

De aceea, dacă nu ai foarte mult timp la dispoziţie, cel mai bine este să angajezi o echipă cu experienţă şi cunoştinţe, astfel încât să te asiguri că obţii o rată bună de recuperare a investiţiei. Pentru majoritatea brand-urilor, externalizarea serviciilor de publicitate pe reţelele sociale este cea mai bună opţiune.

Strategia de marketing pe reţelele sociale

Toate preţurile listate mai sus includ update-uri de status şi interacţiuni cu clienţii. Dar nu includ o strategie.

Unele agenţii percep un preţ de minim 500€ pe lună pentru gestionarea conturilor Facebook şi Instagram, dar în această sumă nu este inclusă nicio strategie care să unifice eforturile lor. Aceasta este tarifată extra.

Strategia este cel mai important element — trebuie să ai de la început un plan şi obiective clare, altfel nu vei reuşi niciodată să obţii o rată bună de recuperare a investiţiei. Acesta este motivul pentru care nu vrei să externalizezi serviciile de marketing pe reţelele sociale unui angajat intern care nu se poate dezlipi de Snapchat. Agenţiile de PR online ştiu acest lucru, aşa că te taxează pentru experienţa lor în consecinţă.

Cât costă strategia de marketing pe reţelele sociale?

Este foarte uşor să devii faimos prin falsificarea aprecierii pe diferitele platforme social media şi se pare că te poate costa doar 1000€. Deşi poate să pară impresionant că ai 1 milion de Like-uri pe Facebook, escrocheria ta va fi dezvăluită imediat ce lumea va vedea că nimeni nu comentează la postările tale sau nu share-uieşte conţinutul tău.

Dezvoltarea unei strategii de marketing amănunţite pe reţelele sociale şi externalizarea gestionării tuturor platformelor (minim două platforme) costă între 800€ și 3,000€ pe lună, iar media este între 1,000€ și 2,000€ pe lună.

Gestionarea a minim două platforme înseamnă de fapt că preţul include administrarea conturilor de Facebook şi Instagram (sau Twitter)… adăugarea altor platforme presupune un cost suplimentar.

Sfat profesionist: dacă agenţia face şi cercetare de piaţă pentru a determina ansamblul de date prin care se identifică clienţii şi preferinţele lor, este posibil ca preţul să fie chiar 7,000€. Dar altfel, poţi primi aceleaşi servicii pentru costuri mult mai mici.

De asemenea, de cele mai multe ori, majoritatea elementelor care compun strategia propusă de către agenţie sunt aceleaşi pentru diferiţi clienţi. De exemplu, tacticile folosite pentru un client din domeniul business coaching nu sunt foarte diferite de cele folosite pentru un client din domeniul cloud computing. În ambele cazuri, focusul este pe utilizarea Facebook și Twitter ca un instrument de PR, pentru a interacţiona cu jurnaliştii din domeniul respectiv şi pentru a crea o relaţie cu ei.

Astfel, aceştia ajung să cunoască clientul pe care îl reprezintă agenţia înainte de o întâlnire oficială.

În plus, în ambele cazuri, Facebook este folosit ca un instrument pentru a interacţiona cu liderii de opinie din domeniul respectiv – de cele mai multe ori, aceştia ajung să scrie articole pe blogul clientului.

Atât pentru clienţii din domeniul business coaching cât şi pentru cei din domeniul cloud computing, focusul este pe interacţiunea cu clienţii existenţi şi cu clienţii potenţiali.

Înainte de a semna un contract pentru servicii de marketing pe reţelele sociale, întreabă-te ce primeşti cu adevărat pentru banii plătiţi în fiecare lună doar pentru strategie. Primeşti o strategie unică, special gândită pentru afacerea ta sau doar o variantă uşor personalizată a unei metode deja încercate cu alte companii?

Sunt şanse mari că o vei primi pe cea din urmă – şi pentru un motiv bun: agenţia are o formulă testată, care funcţionează! Dar ai grijă să nu plăteşti în plus pentru ceva ce nu primeşti.

Cât costă un audit pentru Facebook și Instagram?

Dacă vrei un audit pentru a ţi se analiza strategia de social media şi pentru a primi câteva recomandări de îmbunătăţire, te va costa între 500€ și 1,000€. Chiar și un cost de 1500€ este rezonabil, mai ales dacă ţi se va livra şi un training şi o analiză a competiţiei.

Singurul caz în care se poate justifica un cost de 5,000€ este dacă auditul se realizează pentru o companie foarte mare, cu o prezenţă online foarte dezvoltată (şi care are competitori cu profile online similare) şi/sau consultantul social media vine la sediul companiei pentru un training detaliat care durează câteva zile.

Sfat profesionist: dacă decizi să achiziţionezi un pachet de servicii cu plată lunară, nu permite agenţiei să te tarifeze în plus pentru un audit. Orice agenţie respectabilă care oferă servicii de marketing pe reţelele sociale va face un audit pentru toate platformele pe care le foloseşti, ca parte din procesul de elaborare a unei strategii pentru tine.

Activitatea oricum este realizată şi nici nu durează prea mult – dacă nu incluzi analiza competiţiei, un audit poate fi finalizat chiar şi într-o singură zi.

Are nevoie afacerea ta de o strategie social media?

Răspunsul este în mod categoric: DA

Investiţia în servicii de marketing pe reţelele sociale fără a avea o strategie este ca şi cum ai cumpărat o maşină, dar tu nu ştii să conduci.

Platformele social media reprezintă un instrument foarte eficient care te poate ajuta să îţi dezvolţi brand-ul; dar dacă nu ştii să le foloseşti pentru a genera o rată de recuperare a investiției cât mai bună, nu faci decât să pierzi timp şi bani în acest proces. Şi adevărul este că identificarea şi implementarea unei strategii social media este mult mai complicată decât crezi.

De ce costă atât de mult să angajezi o agenţie care să-ţi gestioneze prezenţa pe reţelele sociale?

O concepţie greşită destul de des întâlnită este aceea conform căreia marketingul pe reţelele sociale este o metodă rapidă şi uşoară de a-ţi promova afacerea, pentru că oricine poate să gestioneze o Pagină Facebook. Dar marketingul pe reţelele sociale este mult mai mult decât activarea unui profil şi trimiterea unor mesaje.

De la identificarea audienţelor, la crearea de liste de clienţi şi până la folosirea dimensiunii corecte pentru imagini în funcţie de fiecare platformă, de la stabilirea tipului de postări care generează cea mai mare rată de conversie, până la crearea unor oportunităţi de PR cu ajutorul postărilor… există o listă fără sfârşit de abilităţi, instrumente şi practici folositoare pe care marketerii trebuie să le stăpânească pentru a genera o rată de recuperare a investitiei satisfăcătoare.

Una dintre cele mai eficiente metode de a-ţi dezvolta audienţa şi de a-ţi amplifica impactul este interacţiunea cu influencerii şi celebrităţile — ceea ce este foarte uşor de spus, dar mai dificil de realizat. Pentru a obţine rezultate, trebuie să fii la curent cu toate noutăţile din domeniu, să ştii să creezi legături şi să ai la îndemână nişte instrumente de PR destul de scumpe.

Când este gestionat corect, marketingul pe reţelele sociale poate direcţiona trafic către website-ul tău, îţi poate dezvolta audienţa, poate stimula un flux de interacţiune pozitivă şi semnificativă cu clienţii şi poate chiar să asigure prezenţa pe alte platforme media. Sigur, costă mai mult, dar dacă găseşti o echipă care poate genera o rată de recuperare a investitiei satisfăcătoare, poate fi una dintre cele mai bune investiţii pentru afacerea ta.

Angajarea unui freelancer costă mai mult sau mai puţin decât angajarea unei agenţii?

Angajarea unei agenţii presupune costuri destul de mari — dar este oare mai ieftin să angajezi un freelancer?

În realitate, tarifele unui freelancer variază la fel de mult ca orice alte tarife. Deşi ai crede că angajarea unui freelancer costă mai puţin decât angajarea unei agenţii, noi nu am găsit o diferenţă foarte mare, din datele analizate.

Motivul pentru această situaţie este că freelancerii nu lucrează mereu singuri. Contractul poate fi semnat de către o singură persoană, dar persoana respectivă poate apoi să colaboreze cu alţi freelanceri. La urma urmei, majoritatea marketerilor se specializează pe un singur domeniu, aşa că aleg să lucreze pe platforma pe care o cunosc cel mai bine şi pentru celelalte platforme vor coopera cu altcineva.

În plus, marketingul — digital sau altfel — se rezumă la reputaţie. Nu contează dacă reputaţia se referă la o singură persoană sau la o agenţie întreagă — afacerile vor alege întotdeauna reputaţia.

Cel mai complet ghid care explorează cât costă marketingul pe reţelele sociale

Acest ghid care explorează cât costă marketingul pe reţelele sociale a fost elaborat de-a lungul multor ani. Am inclus aici tot ce am învăţat din experienţa noastră în acest domeniu şi ne-am asigurat că toate informaţiile incluse sunt corecte şi la zi.

Suntem siguri că acest ghid reprezintă cea mai bună şi eficientă resursă online, care explorează care sunt costurile marketingului pe reţelele sociale.

Costurile la care facem referire au fost obţinute din surse online, din listele proprii de tarife şi din listele altor agenţii cu care am lucrat.

Care sunt preţurile la ADX Digital Agency srl pentru servicii de marketing pe reţelele sociale?

Nu ţinem preţurile noastre secrete; am scris mai multe articole despre tehnici de marketing, despre costurile externalizării creării de conţinut şi despre greşelile pe care bloggerii ar trebui să le evite şi vom continua această practică, atât timp cât vom putea încorpora cuvinte-cheie SEO în aceste texte.

Mai jos este o listă cu serviciile furnizate de ADX Digital Agency srl pentru clienţii care plătesc între 500€ şi 5,000€ pe lună — este un plan cuprinzător, cu o abordare tridimensională:

 1. Crearea de conţinut şi marketing de conţinut
 2. PR
 3. Marketing pe reţelele sociale

Crearea de conţinut şi marketingul de conţinut tind să genereze cea mai mare rată de recuperare a investiţiei de-a lungul timpului.

SEO poate deveni o maşină pasivă de generare de lead-uri şi dacă utilizezi cuvintele-cheie potrivite, website-ul tău poate fi numărul 1. Dacă investeşti în marketing pe reţelele sociale fără să investeşti mai întâi în marketingul de conţinut, s-ar putea să pierzi toţi banii, fără să vezi niciun rezultat; este mai bine să afli acest lucru înainte, pentru a şti la ce să te aştepţi.

Dacă adaugi şi servicii de PR, această combinaţie se va dovedi o sursă excelentă de backlink-uri de calitate pentru site-ul tău, pe lângă beneficiul evident de a-ţi creşte profilul companiei şi de a amplifica traficul şi interesul. Dacă vrei un pachet cuprinzător de servicii de marketing, trebuie să ai în vedere şi SEO şi PR.

Pentru o sumă de între 500€ și 5,000€ pe lună, iată în mare pachetul de care poţi beneficia, angajând ADX Digital Agency srl – putem de asemenea să negociem un pachet mai mic, pentru o sumă mai mică:

Social Media Marketing

Detaliem mai jos pachetul pentru fiecare platformă şi serviciile incluse, pe lună:

Marketing pe Facebook

 • Postări unice – Vom posta de 1-3 ori pe Pagina ta de Facebook, în medie, în fiecare zi. Aceste postări vor fi o combinaţie de imagini personalizate, mesaje call-to-action pentru ca utilizatorii să îţi viziteze website-ul şi ştiri legate de companie.
 • Promovarea conţinutului – Tot conţinutul unic pe care îl vom crea pentru tine va fi promovat pe reţelele sociale. Această strategie va duce la creşterea numărului de utilizatori care vor citi ce vom scrie, dar va îmbunătăţi de asemenea şi rezultatele SEO.
 • Interacţiunea cu alte Pagini – Pentru a putea atrage atenţia altor companii din domenii complementare. Această metodă va duce la partajarea conţinutului legat de brand-ul tău şi la creşterea vizibilităţii.
 • Crearea unor imagini unice – Până la două imagini personalizate pe săptămână.
 • Relaţii cu clienţii – Când oamenii sunt mulţumiţi sau nemulţumiţi în legătură cu un program sau un produs, de cele mai multe ori îşi vor exprima opiniile pe reţelele sociale. Noi vom răspunde prompt la orice mesaj primit sau la orice întrebare.
 • Anunţuri pe Facebook
  Din pachetul oferit face parte şi alocarea unui buget de 150€ pe lună pentru anunţuri.

  Acesta include:
  1. Crearea anunţului
  2. Gestionarea campaniei
  3. Analiza rezultatelor
  4. Design grafic
  5. Targetarea audienţei
  6. Ajustarea anunţurilor pentru a maximiza rezultatele
  7. Determinarea celui mai bun tip de conţinut
  8. Testări de tip A/B

Putem targeta orice audienţă doreşti cu anunţurile noastre pe Facebook şi dacă vrei să alocăm un buget mai mare acestei activităţi, putem face asta. Dacă campania are rezultate bune şi vrei să o extindem, avem un tarif de 20% pentru gestionarea anunţurilor, minim 350€/lună.

Marketing pe Twitter

 • Tweet-uri zilnice – O medie de 7-10 tweet-uri pe zi. Aproximativ 20-30% din conţinut va fi de promovare şi restul se va concentra pe aducerea de valoare pentru comunitate şi pe interacţiunea cu publicul ţintă.
 • Crearea de hashtag-uri şi gestionarea lor – Vom monitoriza cu atenţie subiectele care provoacă interes şi vom participa la conversaţii. Astfel, vizibilitatea companiei va creşte şi de asemenea vor creşte şi numărul de followeri şi nivelul de interacţiune.
 • Interacţiune pentru PR – Twitter poate fi folosit cel mai eficient ca instrument de PR. Jurnaliştii sunt activi pe Twitter şi îl folosesc în mod regulat pentru a găsi surse pe care le pot cita în articolele lor. Vom crea liste cu jurnalişti, bloggeri şi influenceri pentru a-i targeta pe Twitter, vom dezvolta relaţii cu ei şi îi vom familiariza cu compania. Aceasta este una dintre cele mai rapide metode pentru ca Twitter să genereze o rată de recuperare a investiţiei satisfăcătoare.
 • Promovarea conţinutului – Vom share-ui conţinut legat de companie, ceea ce va ajuta la direcţionarea traficului către site-ul tău şi va amplifica vizibilitatea. Această strategie va îmbunătăţi de asemenea şi rezultatele SEO.
 • Relaţii cu clienţii – Vom monitoriza conversaţiile oamenilor referitoare la compania ta, chiar dacă nu folosesc hashtag-uri. Dacă sunt comentarii pozitive, ne asigurăm că le vom trimite către toată lumea. Dacă sunt comentarii negative, te anunţăm imediat şi le vom răspunde prompt. Şi dacă utilizatorii au întrebări, le vom răspunde imediat.
 • Monitorizarea cuvintelor-cheie – Vom folosi platforma Hootsuite pentru a monitoriza subiectele relevante pentru compania ta şi vom interveni imediat, dacă se impune.
 • Conversaţii publice – Vom participa la o conversaţie pe lună din partea brand-ului tău. Dacă nu există nicio conversaţie potrivită, vom crea noi una şi o vom conduce.

Marketing pe Google+

 • Update-uri – Studiile au arătat că update-urile zilnice pe Google+ au un impact direct asupra locului în care este poziţionat site-ul tău după 90 de zile. Un procent din aceste update-uri va avea un impact şi mai mare, îmbunătăţind chiar şi rezultatele SEO.
 • Comunităţile – Mulţi oameni folosesc Google+ doar pentru a interacţiona cu comunităţile de care se simt apropiaţi şi noi vom fi activi în toate grupurile relevante. Putem chiar şi să creem propriile comunităţi, dacă acest lucru se impune.
 • Adăugarea Paginilor targetate în Cercuri – Această strategie este foarte eficientă pentru a creşte nivelul de interacţiune cu oamenii potriviţi.
 • Hashtag-uri – Vom include hashtag-urile potrivite în update-uri. Oamenii folosesc hashtag-urile pentru a căuta subiecte de care sunt interesaţi şi noi ne vom asigura că le folosim pe cele mai relevante şi populare.

Marketing pe Pinterest

 • Pinuri originale – Vom crea Pinuri originale (în medie trei pe zi) care vor promova compania şi vor ajuta la creşterea nivelului de interacţiune. Infografice cu sfaturi despre scris, meme-uri amuzante, etc. – toate acestea reprezintă conţinut care va fi distribuit mai departe, ceea ce va amplifica vizibilitatea companiei.
 • Interacţiune – Distribuirea conţinutului de pe alte site-uri va ajuta la crearea de relaţii şi îţi va duce compania la următorul nivel. Această strategie va ajuta de asemenea şi la formarea percepţiei conform căreia brand-ul tău nu se promovează în mod excesiv.
 • Crearea de panouri – Vom crea în medie un panou nou în fiecare săptămână, în funcţie de interesele urmăritorilor tăi.

LinkedIn

 • Update-uri – În medie două postări pe pagina de LinkedIn a companiei, care vor ajunge la urmăritorii tăi. Toate articolele de pe bloguri sau articolele din presă vor fi promovate pe pagina de LinkedIn.
 • Interacţiune – Vom urmări alte pagini de LinkedIn, concentrându-ne pe liderii de opinie şi pe companiile relevante, dar care nu reprezintă competiţia. Vom partaja conţinutul lor periodic, dacă este relevant pentru publicul tău.
 • Implicarea în grupurile LinkedIn – Vom descoperi grupuri LinkedIn relevante şi vom adera la ele, interacţionând cu membrii din acelaşi sector de activitate. Astfel, va creşte interacţiunea cu utilizatorii care nu îţi urmăresc pagina şi aceştia vor începe să direcţioneze trafic către website-ul tău. Vom lua parte la 5-7 discuţii pe săptămână şi vom promova conţinut de pe site-ul tău, atunci când va fi relevant.
 • Gestionarea grupurilor LinkedIn – Vom posta cel puţin o dată pe săptămână şi vom lua parte la discuţiile relevante, atunci când se impune.
 • Gestionarea anunţurilor – Bugetul va fi stabilit de tine, iar noi vom gestiona targetarea, monitorizarea şi raportarea. Această abordare va face ca postările să ajungă la utilizatori şi alte afaceri care nu sunt familiarizate cu brand-ul tău, care fac parte din publicul ţintă şi care vor fi convertite în lead-uri. (Tariful pentru gestionarea adiţională a anunţurilor este de 20% din buget).

Imagini

 • Copyright – Vom folosi doar imagini pentru care avem acordul titularului de drepturi. Acestea pot fi fotografii de stock, grafice personalizate (unul pe săptămână) şi alte imagini pe care ni le vei furniza. Folosim mereu dimensiunile optime pentru fiecare platformă.

Publicitate şi servicii PR

Campania de PR potrivită poate genera un profit foarte mare – avem această experienţă cu anumiţi clienţi. Vom lucra cu tine pentru a dezvolta o strategie de PR care va familiariza cât mai mulţi oameni cu compania ta.

Iată ce este inclus în serviciile noastre de PR:

Dezvoltarea unei campanii strategice

Dezvoltarea campaniilor este una din activităţile noastre preferate – este de asemenea şi un aspect critic al strategiei de PR, în general. Vom lucra cu tine pentru a identifica subiecte pe care presa să le preia şi vom depune toate eforturile apoi pentru ca aceste subiecte să devină cât mai cunoscute, cu ajutorul comunicatelor de presă, al reţelelor sociale şi al creării de conţinut.

Acces la contacte media

Noi avem acces la instrumente de PR care sunt disponibile doar agenţiilor şi care ne oferă contactele şi calendarul editorial pentru toate instituţiile media – de la producătorii unor programe naţionale de ştiri, până la reporterii angajaţi la ziare locale.

Acest acces ne oferă avantajul de a putea lua direct legătura cu reporterii sau cu producătorii, pentru a discuta despre compania ta. În plus, ne-am creat propria listă de contacte media cu care am lucrat de-a lungul anilor.

Legătura directă cu jurnaliştii

Când jurnaliştii caută surse pentru articolele lor, folosesc instrumente care le permit să trimită email-uri automat către agenţiile de PR. Astfel, noi avem contact direct cu reporterii care caută surse pentru articolele lor.

Identificarea unor oportunităţi pentru Guest Blogging

O altă strategie pentru a îmbunătăţi SEO şi pentru a direcţiona trafic către site-ul companiei tale este crearea de conţinut şi publicarea lui pe alte website-uri. Aceste postări vor deveni texte ancoră foarte eficiente, îmbunătăţind vizibilitatea brand-ului şi în plus vei putea targeta mult mai eficient audienţa dorită.

Scrierea şi distribuirea comunicatelor de presă

(Acest serviciu nu este inclus — 150€ pentru un singur comunicat sau 500€ pentru un pachet mai mare)

Stabilirea relaţiilor cu reporterii şi distribuirea în mod regulat a comunicatelor de presă reprezintă un aspect foarte important al strategiei de PR. Vom colabora cu tine pentru a crea ştiri fascinante, pe care presa apoi le va prelua din comunicatele noastre.

Acest serviciu presupune scrierea comunicatelor – inclusiv toate editările, distribuirea lor către contactele relevante din presă şi monitorizarea după ce au fost trimise, prin discuţii cu reporterii, editorii şi producătorii.

Vei primi şi un raport despre cum au fost primite aceste comunicate, despre cum au fost folosite de către jurnalişti, despre traficul care a fost direcţionat către website ulterior, plus o listă completă a entităţilor media către care au fost distribuite comunicatele.

Conţinut şi marketing de conţinut

Blogging

Creând conţinut unic şi promovându-ţi blogul pe reţelele sociale, vom atrage mult mai mult trafic către site-ul tău, deja în primele trei luni. Vom începe cu optimizarea blogului tău, folosind o varietate de plugin-uri şi instrumente SEO.

Creăm conţinut pentru mii de bloguri în fiecare an pentru clienţii noştri şi am descoperit că nu contează cantitatea de conţinut, ci cât de bine targetat este conţinutul şi cât de bine este promovat. Acelaşi lucru este valabil şi pentru procesul SEO, pentru care există o strategie impresionantă – creatorii noştri de conţinut se asigură că fiecare postare este optimizată, inclusiv formatarea, link-urile interne şi externe, etc.

Creăm prin rotaţie patru tipuri diferite de postări:

 • Link bait aferent industriei – includem citate de la cel puţin 3 experţi în fiecare postare, concentrându-ne pe cei care au o prezenţă cât mai vizibilă pe reţelele sociale. Astfel, putem să atragem trafic şi din grupurile de utilizatori care îi urmăresc în mod constant (experţii share-uiesc adesea link-uri către postările în care au fost menţionaţi).
 • Postări aprofundate – creăm postări targetate către clienţii potenţiali, cu un puternic focus pe strategia SEO. Acestea sunt proiectate pentru a atrage trafic organic şi pot reprezenta o metodă excelentă de a genera în mod pasiv şi constant lead-uri. Cercetările au arătat că cel mai recent algoritm Google favorizează forma lungă de conţinut, iar postările care au 2,000 de cuvinte sau mai mult generează cele mai bune rezultate. Dacă obiectivul tău este să îmbunătăţeşti traficul organic, postările aprofundate reprezintă metoda ideală.
 • Postări sub formă de listă – acestea reprezintă un tip de conţinut care ar trebui încorporat în orice strategie de blogging solidă. Recomandăm de asemenea să fie menţionaţi ocazional şi diferiţi experţi, companii sau evenimente, pentru a le atrage atenţia şi pentru a-ţi promova conţinutul – astfel, putem să atragem trafic şi din grupurile de utilizatori care îi urmăresc în mod constant.
 • Postări sub formă de observaţii – acestea reprezintă un tip de conţinut care se referă la subiecte de interes pentru clienţii tăi. Alternativ, postările pot aborda şi studii de caz specifice, care vor demonstra experienţa şi cunoştinţele tale.

Putem de asemenea să creăm conţinut personalizat, pentru a se potrivi perfect cu campaniile de PR sau iniţiativele tale de marketing în general.

Guest Blogging

Una dintre cele mai rapide şi eficiente metode de a genera backlink-uri, de a creşte substanţial traficul şi interacţiunile este să scrii articole pe alte bloguri în mod regulat. Dacă tu le scrii, noi le edităm şi le vom propune spre publicare; sau, le putem scrie noi şi ţi le vom trimite pentru aprobare, înainte de a le publica.

Analize şi rapoarte

Vei primi un raport detaliat în fiecare lună, care va cuprinde:

 • Progresul campaniei de PR – ce texte sunt în curs de publicare, la ce lucrăm la momentul trimiterii raportului şi ce avem pregătit pentru viitor
 • Creşteri ale numărului de followeri, ale nivelului de trafic şi ale ratei de interacţiune
 • Modificări ale nivelului de trafic pe site
 • Modificări în clasificarea calculată de Alexa
 • Numărul de cuvinte-cheie identificate de motorul de căutare pe site-ul tău (şi câte dintre ele sunt pe poziţiile 1-3 şi 4-10)
 • Traficul trimis de pe alte site-uri – creşteri procentuale, site-uri sursă interesante, etc.
 • Traficul organic – cuvinte-cheie, valoarea PPC, creşteri procentuale, etc.
 • Conţinutul cel mai popular – aflarea acestui tip de conţinut te ajută să ştii care sunt cele mai interesante subiecte pentru cititorii tăi, astfel încât să putem genera mai multe articole asemănătoare
 • Oportunităţi provenite din PR şi social media
 • Ştiri şi noutăţi interesante care pot avantaja brand-ul tău

Laurențiu Barbu
ADX Digital Agency
0769.6565.00

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl