18 idei de strategie digitală pentru 2018

Începutul lui 2018 e momentul oportun în care companiile pot să-și revizuiască strategiile digitale. Pentru a începe anul cu bine, o strategie bună te ajută să clarifici obiectivele afacerii, publicul pe care încerci să îl atragi și cele mai eficiente metode de a-ți administra timpul și resursele.

Companiile ar trebui să se mențină în frunte folosind un set de trenduri și tehnici de ultimă generație. Pe măsură ce devin disponibile tehnologii tot mai noi, asigură-te că te menții în top folosind tooluri potrivite pentru nevoile businessului tău. Pentru a fi pregătit pentru 2018, iată 18 sfaturi care să-ți îmbunătățească strategia digitală:

 #1 Conectează-ți obiectivele afacerii cu strategia de digital marketing

Conform revistei Forbes, primul pas de îmbunătățire e să te asiguri că obiectivele afacerii și activitățile de digital marketing sunt în armonie perfectă. În multe companii încă există un decalaj între departamentul tradițional și cel digital. Privește în ansamblu și întreabă-te cum ai putea integra aceste departamente cu scopul optimizării operaționale.

#2 Integrează conținutul video

Trendurile din 2017 arată un interes tot mai mare pentru conținut video personalizat, dar și pentru integrarea marketingului video în experiența cilentilor. Introducerea unui clip bine plasat pentru a prezenta produsul, serviciile sau cauza companiei tale, poate crea o călătorie personalizată pentru client. Este o metodă originală de a crea impact.

 #3 Folosește content marketing

Știai că 70% din persoanele întrebate au spus că ar prefera să afle informații despre un business dintr-un articol decât dintr-o reclamă? A ști să spui o poveste ajută la umanizarea unei companii. Încă un avantaj de luat în considerare: content marketing este mai puțin costisitor decât multe alte forme de marketing (plus că poate produce mai mulți potențiali clienți). Nu există limită de creativitate deoarece poate lua mai multe forme, de la postări pe blog la videoclipuri și infografice.

 #4 Fii cu ochii pe SEO

 SEO nu se va demoda prea curând. Majoritatea celor ce caută o companie pe internet vor avea încredere în motoarele de căutare. Dacă eşti prezent într-una din pozițiile de top conform cuvintelor căutate, ai șanse mai mari să atragi atenția și încrederea în compania ta. O bună strategie ar fi să-ți optimizezi conținutul site-ului astfel încât să întrunească standardele Google pentru “featured snippets”.

 #5 Practică filmările live

Filmările video nu sunt ceva nou, însă cresc exponențial. În ultima vreme tot mai multă lume experimentează Facebook Live. De fapt, 80% din utilizatori au spus că ar prefera să vadă un clip live decât să citească o postare pe blog, în timp ce, conform datelor Facebook, conținutul video are de 3 ori mai multe vizualizări.

Iată 3 sfaturi în această direcție:

  1.  Folosește live video la evenimente, pentru a arăta spectatorilor scene din culise.
  2.  Folosește live video pentru a ajuta publicul să-ți cunoască angajații
  3.  Folosește-te de filmările live pentru a-ți face reclamă unei vânzări exclusive sau unei promoții

#6 Fii cu ochii pe Generația Z

Marketingul care se adresează celor numiți “millennials” e unul din lucrurile pe care toată lumea iubește să-l urască. Acum a venit rândul Generației Z să simtă această povară. În 2018, multe companii vor trebui să se concentreze pe marketing adresat Generației Z, generația next. Ai putea să începi de pe acum, căci această generație se întinde peste aproape 20 de ani.

#7 Ia în considerare marketingul local

Actualul cadru digital ușurează mai mult ca niciodată interacțiunea afacerilor locale cu clienții. Google Posts a fost introdus în 2017. Facebook Local oferă consumatorilor o platformă socială mai localizată. Local Services Ads te ajută de asemenea să câștigi încrederea mai ușor. Să sperăm că vom vedea mai mult focus local în rezultatele căutărilor și în social media începând cu 2018, deoarece asta ar da afacerilor locale șansa să concureze pentru atenția consumatorilor cu brandurile cunoscute.

 #8 Folosește inteligență artificială pentru advertising

Platforme noi precum Acquiso și Trapiza promit să optimizeze reclamele prin algoritmi de “machine-learning”. Trebuie doar să setezi niște parametri de bază pentru campanii, iar platformele se ocupă de identificarea publicului țintă. Acești algoritmi învață și aleg cum să optimizeze rezultatele de marketing pe multiple platforme, astfel încât să nu se depășească niciodată bugetul.

#9 Încorporează aplicațiile de social messaging în comunicare

Companiile devin tot mai conștiente de beneficiile integrării social media în strategiile digitale. Ai putea folosi aplicații de direct messaging alături de celelalte tehnici de social media marketing pe care le ai deja.

Conform ultimului studiu de piață Ofcom Communications, peste jumătate din totalul publicului mobil folosește Facebook Messaneger (61%) iar jumătate folosește WhatsApp (50%). Aplicația mobile Snapchat a ajuns la 28% cu 10.1 milioane de utilizatori unici. Aceste grupuri nu ar trebui ignorate când vine vorba de integrarea aplicațiilor de mesagerie în strategia de comunicare.

 #10 Nu uita de testing

Așa cum zicea magnatul publicității David Ogilvy, “Nu te opri niciodată din testat, astfel vei continua să-ți îmbunătățești campaniile publicitare”. Cu cât testezi mai mult cu atât vei observa anumite tipare după care să te ghidezi. O testare corectă îți poate economisi timp și resurse de-a lungul timpului.

#11 Automatizează mai mult email-ul

Cu puțină cercetare și training, departamentul tău de marketing poate beneficia din plin de automatizarea marketingului. Învață cum să administrezi mai eficient sarcinile repetitive – precum email-uri, campanii de mesaje text, social media și altele – pentru a oferi echipei tale libertatea de a se concentra pe alte lucruri.

#12 Încearcă customer experience marketing

Clientul trebuie să aibă o experiență pozitivă de la începutul interacțiunii cu compania ta și până la final. 68% din afaceri se concentrează tot mai mult pe customer experience. De ce este acest lucru esențial? Clienții privesc compania sau brandul ca pe suma experiențelor pe care le asociază cu aceastea din urmă. Asta poate însemna orice de la customer service în magazine la reclamele de pe Facebook.

 #13 Fii cât mai transparent

Într-o lume în care toți pot avea acces la recenzii, transparența și încrederea sunt factori importanți pe care consumatorii îi iau în considerare atunci când verifică o organizație. Ei pot afla tot felul de informații de pe internet, îți caută profilele de social media, efectiv te vânează online. Pe scurt, vor să afle tot ce se poate despre tine înainte de a-ţi folosi serviciile.

Trendul transparenței va crește în 2018. Pregătește-te să oferi clienților o privire în culisele companiei tale. Ai putea chiar să adaugi elementul uman strategiei tale de marketing, astfel încât, cei ce te vor cauta, te vor privi ca pe mai mult decât un serviciu sau un logo.

#14 Ajută-te de influenceri

Vrei să-ți crești rapid brandul și gradul de conștientizare online pentru publicul țintă? Frumusețea marketingului ce folosește persoanele cu influenţă este că publicul deja este format. Tot ce trebuie să faci este să găsești un parteneriat avantajos în care influencer-ul are ceva de câștigat în timp ce se generează noi leads pentru compania ta.

#15 Descoperă Instagram Stories

 Instagram se dezvoltă tot mai mult. În 2017, acesta a anunțat că aproximativ 800 milioane de oameni folosesc această platformă lunar. Ultimul lor tool, Instagram Stories, a devenit mai îndrăgit decât Snapchat la doar un an de la lansare.

Datorită faptului că brand-urile observă o interacțiune mai bună pe Instagram decât pe oricare altă platformă de social media și datorită posibilității de control a reclamelor, în 2018 Instagram ar putea deveni canalul #1 pentru brandurile interesate de media marketing.

 #16 Ai nevoie de Twitter?

Încă din 2017 Twitter nu a mai fost capabil să atragă utilizatori noi. Asta deoarece s-a concentrat mai mult pe atragerea utilizatorilor decât pe îmbunătățirea platformei de reclame. Drept urmare, deja companiile folosesc alte platforme de social media pentru a lua legătura cu potențiali clienți. Această tendinţă va continua cu siguranță și în 2018.

 #17 Conținut închis sau SEO mai bun… Care opțiune e mai potrivită pentru tine?

În lumea B2B, conținutul închis este felul în care se generează leads. Dar branduri de top precum Hubspot sau Zendesk încep să ofere o deschidere mai mare către conținut, permiţând accesul la informaţiile de pe site fără a fi nevoie ca vizitatorul să îsi creeze un cont. Scopul ar putea fi dezvoltarea unei prezențe organice puternice într-un peisaj cu conținut tot mai îngrădit.

 #18 Strategia bate tactica

Strategia este procesul care îți definește abordarea de descoperire a țelurilor afacerii tale. Fără o strategie, timpul și resursele ar putea fi irosite pe tactică.

O strategie solidă te va ajuta în stabilirea bugetului și în procesul evaluării, astfel încât să elimini ce nu merge și să promovezi ceea ce funcționează. Odată stabilite țelurile, asigură-te că strategia ta este pregătită să atingă aceste țeluri. Cu alte cuvinte, nu fi reactiv, fii proactiv!

Laurențiu Barbu
Social Media Specialist
Tel. 0769.656500
laurentiu.barbu@socialmedia.ro 

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl