Cum poţi găsi clienţi prin intermediul Social Media

[dropcap]A[/dropcap]i nevoie de o strategie pentru a ajunge la potenţialii tăi clienţi prin intermediul Social Media? Eşti copleşit de atâtea opţiuni de Social Media? Dacă răspunsul e „da”, ar trebui să ştii că nu eşti singurul. Social Media poate fi copleşitoare chiar şi pentru cele mai mari business-uri. Însă există o soluţie foarte simplă pentru această problemă: concentrează-te doar pe mediile în care este prezentă audienţa ta. Odată ce ai aflat unde sunt potenţialii tăi clienţii în Social Media, devine mai simplu să creezi o strategie prin care să îţi găseşti viitorii clienţi. Iată trei strategii la care ar trebui să te gândeşti:

1. Întrebă-ţi clienţii

Acest lucru este foarte simplu, mai ales dacă ai un business mic, care îţi dă posibilitatea să te apropii mai mult de clienţii tăi şi să construieşti relaţii mai solide. Când ai întâlniri de business sau când clienţii îţi calcă pragul, întreabă-i dacă folosesc social media. Dacă da, întreabă-i pe ce tip de canale de social media petrec cel mai mult timp – Facebook, Pinterest sau poate LinkedIn? Poate unii chiar nu folosesc deloc social media, dar vei afla asta doar dacă vei întreba. O altă modalitate prin care ai putea să îţi întrebi clienţii dacă sunt sau nu prezenţi în social media este să le trimiţi un mail acelora care sunt în baza ta de date. Nici măcar nu trebuie să fie subiectul mail-ului, poate fi doar un P.S. la newsletter-ul tău săptămânal sau o întrebare – două dintr-un sondaj de opinie. Implementarea acestei strategii te poate diferenţia de ceilalţi competitori, pentru că sunt puţine business-uri care fac efortul de a întreba. Întrebând, dai la o parte orice fel de presupunere despre obiceiurile clienţilor tăi şi, ce e cel mai important, le arăţi că îţi pasă.

2. Foloseşte Google Alerts

Sigur ai auzit de serviciul Google Alerts, dar îl şi foloseşti? Dacă nu, ar trebui să ştii că ratezi o modalitate uşoară şi gratuită atât de a monitoriza ce se întâmplă în industria în care activezi, cât şi de a găsi online clienţii. Google Alerts sunt update-uri pe care poţi să le setezi în Google, care îţi dau posibilitatea să fii la curent cu un anume subiect, ori de câte ori acesta este menţionat pe web. De exemplu, poţi să monitorizezi dacă tu sau business-ul tău sunteţi menţionaţi pe web sau să ţii pasul cu ştirile din industrie. Când este o menţiune despre subiectul care te interesează, primeşti un email cu un link către acel rezultat. Cum te ajută acest lucru să găseşti clienţi în social media? Să spunem că ai o firmă mică de jucării din lemn. Eşti prezent online, dar vrei să te extinzi şi crezi că social media poate fi o strategie eficientă. Nu ştii însă sigur care sunt acele canale pe care audiena ta ţintă le utilizează. Poţi folosi Google Alerts ca să afli acest lucru. Decizi să introduci în Google Alerts cuvintele cheie „idei de cadouri pentru copii”, iar rezultatele îţi vin în mod special din Pinterest şi de pe bloguri de mămici. Asta înseamnă că Pinterest, de exemplu, poate fi un canal de social media pe care ai putea să te concentrezi. Cum să îţi setezi Google Alerts:

  • Mergi la Google Alerts.
  • Introdu în câmpul Search Query termenul sau fraza pe care vrei să le monitorizezi.
  • Alege tipul de rezultate pe care le vrei, folosind câmpul Result Type.
  • Apoi alege cât de des vrei să primeşti rezultate, câte rezultate vrei şi emailul la care vrei să le primeşti.

3. Foloseşte funcţia de căutare a platformelor de social media

Câteodată vrei să sapi mai adânc atunci când vrei să ştii dacă clienţii tăi folosesc o anumită platformă de social media. Sau poate ţie îţi place un anumit site de social media şi vrei să ştii dacă şi clienţii tăi îl preferă. Poţi folosi funcţia de căutare a platformei sociale pentru a vedea dacă şi clienţii tăi o folosesc. Nu trebuie decât să introduci în câmpul de căutare numele clienţilor tăi. Apoi, mai poţi căuta după termeni din industria ta, relevanţi pentru piaţă şi chiar competitorii, să vezi ce activitate au şi cum folosesc ei canalele de social media. Nu uita să fii mereu la curent cu schimbările de pe platformele tale preferate. De exemplu, funcţia de căutare a Facebook a fost dezvoltată recent în Facebook Graph Search.

Traducere şi adaptare după un articol apărut aici.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0