Cum să începi noul an online cu dreptul

[dropcap]L[/dropcap]a sfârșit de an, toată lumea face bilanțuri și planuri pentru anul viitor, iar marketerii nu fac excepție. Pentru aceia care au fost afectați negativ de noul algoritm de căutare al Google, Hummingbird, sau pentru cei care își doresc ca anul viitor să aibă mult mai mult succes în social media și în mediul online, în general, iată câteva sfaturi utile, care v-ar putea ajuta să vă îndepliniți acest obiectiv.

1. Nu arunca zarurile fără să ai un plan.

Deși ambiția e în general o calitate foarte bună, când vine vorba de marketing online, dorința de a face lucrurile cât mai repede nu e neapărat un lucru pozitiv. Pentru că o strategie câștigătoare necesită un timp de cercetare și un timp de testare și ajustare. În plus, nu vrei să îți consumi tot bugetul pe o campanie făcută în grabă și să rămâi fără resurse necesare pentru mai târziu. Un plan de marketing online bun ar trebui să fie gândit pe termen mediu și lung și să știi, măcar pentru un an, care este linia pe care vei merge, care sunt campaniile pe care le vei susține și în ce perioade și, evident, care sunt obiectivele urmărite.

2. Nu mai căuta rezolvări rapide.

Cu cât o companie a avut mai multe frustrări și eșecuri în trecut, cu atât mai nerăbdători sunt cei care se ocupă de marketingul online de a vedea rezultate imediate în viitor. Acest lucru este de înțeles, dar este și o cale sigură de a eșua din nou. Asta pentru că rezultatele pot apărea rapid numai dacă planul a fost gândit bine și dacă oamenii care au lucrat la acel plan au o experiență creativă în spate și știu cum să scoată maximul dintr-o campanie. Majoritatea tacticilor pe termen scurt nu funcționează. Și chiar dacă funcționează, nu vor funcționa pe termen lung și te vor aduce de unde ai plecat.

3. Nu investi bani mulți în design-ul unui site.

De cele mai multe ori, când lucrurile nu merg foarte bine în marketingul online, managerul sau proprietarul unui business decide că ceea ce au nevoie este un site nou-nouț, scump și spectaculos. Dar, deși există tentația de a scrie un cec generos și de a aștepta apoi ca lucrurile să se schimbe la 180 de grade, realitatea este că cea mai mare parte din acei bani ar trebui să se ducă în generarea de conținut de marketing online, care să îi atragă și să îi facă pe clienți și pe potențialii clienți să se conecteze cu tine. Dacă ai deja un site funcțional, cu un layout unitar și bine realizat, nu ai niciun motiv să investești într-un alt design sau în funcții complexe (dacă nu ai nevoie), pentru că nu vei face decât să irosești bani și timp într-o direcție greșită.

4. Stabilește-ți obiective care chiar au un sens pentru business-ul tău.

De departe cele mai multe business-uri își doresc să obțină o poziție bună în căutările pe Google sau să atingă 1000 de vizitatori unici pe zi. Acestea sunt niște criterii de referință bune, dar nu ar trebui să fie obiectivele reale ale strategiei tale de marketing online. Ar trebui să te uiți, în schimb, după criterii precum gradul de conectivitate al fanilor tăi, fidelitatea lor față de brand/business, oportunități de vânzări create sau chiar, concret, creșterea valorii bonului de cumpărături, cât și creșterea clienților. Ideea este să pornești de la cele mai importante obiective ale business-ului din viața reală și apoi să pleci de la acestea și să creezi obiective ale strategiei de marketing online care au sens pentru afacerea ta.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0