Şapte motive pentru care să nu angajezi o agenţie de marketing digital

Angajarea unei agenţii de marketing digital cu siguranţă nu este pentru oricine. Lucrul cu o agenţie se aseamănă unei relaţii şi nu oricine este pregătit pentru o legătură mai serioasă. Dacă te gândeşti să apelezi la nişte experţi care să se ocupe de nevoile tale de marketing digital, ar trebui să verifici mai întâi dacă există semnale de alarmă în organizaţia ta. O agenţie te va evalua în acelaşi mod. Identifică zonele unde ai nevoie să te mai dezvolţi pentru fi pregătit de parteneriatul cu o agenţie.

Nu ai mai adus îmbunătăţiri site-ului de ani de zile

Unul din scopurile marketing-ului digital implică atragerea clienţilor pe website-ul companiei. Dacă acesta este unul învechit, neclar sau nu este optimizat pentru dispozitivele mobile, rişti să alungi traficul pe care ai muncit să îl atragi. Organizaţiile care nu îşi îngrijesc prezenţa digitală nu se potrivesc cu agenţiile de marketing digital.

Pentru a depăşi acest obstacol este nevoie să angajezi o agenţie de marketing digital care să îţi modernizeze site-ul şi să atragă trafic. Atunci când echipa care se ocupă de site o face din perspectiva marketing-ului încă de la început, vei obţine un site mult mai puternic care generează potenţiali clienţi şi trimite un mesaj clar şi convingător vizitatorilor.

Angajaţii tăi nu se pricep la marketing

De multe ori agenţiile sunt dispuse să educe clienţii şi echipele lor. Dar explicarea conceptelor de marketing durează prea mult şi atunci se pierde tocmai din timpul care ar fi mai bine folosit pentru… marketing. Încrederea joacă un rol important în orice relaţie. Se obţin rezultate mult mai bune atunci când clienţii şi echipele lor au încredere în agenţia de marketing.

Nu ai timp să fii atent

“Inbound marketing” presupune investiţii serioase de timp şi energie. Trebuie să ţii la afacerea şi la clienţii tăi. O agenţie de marketing care are o astfel de abordare va avea nevoie de entuziasm şi experienţă în domeniu, mai ales la începutul proiectului. Trebuie să fii pregătit de discuţii profunde, de cercetare şi de explorarea nevoilor clienţilor. Dacă vrei doar să angajezi pe cineva cu care să nu mai discuţi până când se obţin rezultate, atunci nu ţi se potrivesc agenţiile digitale.

Efectiv nu ai cum să faci altfel. În timpul procesului de cunoaştere trebuie să fii sincer în legătură cu cât de implicat (sau de puţin implicat) vrei să fii.

Cauţi pe cineva care să primească ordine

Agenţiile de marketing digital nu sunt alcătuite din tacticieni care răspund la ordine stricte. Dacă ai nişte idei împământenite despre cum ar trebui să arate strategia ta de marketing digital, atunci ţi s-ar potrivi mai bine să angajezi o echipă de liber-profesionişti pe care să o conduci.

Dacă eşti hotărât să angajezi o agenţie trebuie să fii foarte flexibil. Fii sincer de la început cu faptul că doreşti să contribui cu idei, dar fii şi pregătit să fii refuzat. De cele mai multe ori echipa de marketing digital este deschisă să îţi testeze şi să îţi pună în aplicare ideile.

Nu vrei să creezi conţinut

Sensul termenului“conţinut” s-a mai diluat, dar rămâne în continuare baza unei strategii de marketing digital de succes. Tuturor le place să găsească lucruri interesante şi folositoare pe internet. Ca să atragi publicul, trebuie să creezi astfel de lucruri interesante şi folositoare. În teorie sună simplu, dar realizarea este mai dificilă. Nici cea mai bună agenţie de marketing digital nu îţi poate crea conţinut fără puţină colaborare din partea ta. Trebuie să intri cu mintea deschisă în relaţia cu o agenţie şi să fii dispus ca tu şi colegii tăi să fiţi intervievaţi sau să răspundeţi la chestionare. Voi sunteţi adevăraţii experţi în ceea ce faceţi, aşa că ar trebui să ajutaţi agenţia să culeagă cât mai multe informaţii.

Pentru a depăşi acest obstacol, încearcă să reconsideri ce înseamnă conţinutul pentru tine. Nu este nevoie să fii un scriitor încrezător pentru a da agenţiei destule informaţii cu care să lucreze. Poate te descurci mai bine nu camera foto decât cu tastatura. Fii sincer în legătură cu limitările tale pentru ca agenţia să îţi poată oferi soluţii. Dacă nimeni din organizaţia ta nu este dispus să ofere resurse, atunci veţi întâmpina obstacole pe parcursul colaborării.

Nu ai buget pentru căutare plătită sau pentru afişe publicitare

“Inbound marketing” este folosit pentru a atrage potenţiali clienţi zilnic. Dar poate fi combinat şi cu principiile publicităţii clasice. Căutările plătite şi afişele ajută marca ta să se facă cunoscută. Dacă încă nu ai ajuns în această zonă, ar fi cazul să o faci. Cu siguranţă competitorii tăi o fac. Dacă nu ai buget pentru reclame, o agenţie de marketing nu este potrivită pentru tine.

Te ingrijorează bugetul? Încearcă să discuţi despre asta cu o agenţie în faza descoperirii. Aceasta îţi va putea face recomandări avizate în legătură cu cheltuielile publicitare pentru ca tu să realizezi unde ar trebui investit bugetul tău de marketing.

Crezi că marketing-ul este foarte costisitor

În funcţie de cei cu care vorbeşti, companiile ar trebui să investească în marketing între 2% şi 20% din venitul brut. Aceste cifre variază în funcţie de performanţele anterioare, de industrie şi de ţelurile tale. Până nu te simţi confortabil să investeşti în dezvoltarea afacerii tale, colaborarea cu o agenţie de marketing nu ţi se potriveşte.

În cele din urmă, prin marketing investeşti în succes, O agenţie de marketing profesionistă nu te va lăsa să îţi iroseşti bugetul. Agenţia te va anunţa cu siguranţă dacă “inbound marketing” nu se potriveşte companiei tale în cazul în care, într-o perioadă rezonabilă de timp, nu întrevede profit sau generare de potenţiali clienţi.

Laurențiu Barbu
Social Media Specialist
Tel. 0769.656500
laurentiu.barbu@socialmedia.ro

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl