Social Media simplificat în 10 paşi

Ești nou în marketing de tip social media și nu știi exact ce să faci și ce să nu faci? Sau, probabil, ai o afacere și încerci să intri pe piață cu brand-ul tău online? Am pentru tine câteva sfaturi simple și eficiente.

1. Să ai un site/blog de destinație.
Cu cât ai mai mult conținut pe site, cu-atât Google îți va trimite mai mulți vizitatori. Fiecare articol de pe blog este un landing page, ce are potențialul de a atrage ca un magnet vizitatori la tine pe site/blog. Cu cât  ai mai multe pagini, cu-atât mai bine pentru afacere pe care o ai în online.

2. Alege un nume potrivit.
Asigurați-vă că numele vostru este în concordanță între diferite site-uri de social media. De exemplu, dacă utilizați un nume de Twitter, Facebook care nu reprezintă numele de brand vă va confunda publicul dvs. și veți fi mai greu de urmărit în social media.

3. Concentrează-te pe cele mari canale de tip social media
Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Google+ și Pinterest sunt rețelele cele mai influente în Social Media. Asigurați-vă că puteţi să vă conectaţi conturile dvs. atunci când este posibil să puteți promova pe diferite platforme social media. Ideal ar fi să folosiţi şi Hashtag-ulul ( Scopul este acela de a face mai simpla urmarirea conversatiei online din jurul subiectului respectiv).

4. Cunoaste-ti publicul
Există atâtea site-uri pentru social media. Nu va fi nevoie să fie pe toate 24/7, pentru a acorda atenție publicului tău țintă care petrece majoritatea timpului pe internet.

5. Promovarea astfel, decât cea clasică. 
Fii generos cu privire la partajarea conținutului de tip Social Media. Aceast aspect, va ajuta la construirea de relații pentru ceea ce partajați,  ajutând  să spună ”o poveste” despre afacerea pe care o desfăşuraţi.

6. Fii pregătit.
Găseşte principalele teme de discuţii pornind de la resurse, conţinutul existent şi valoare. Categorizeaza-le pe zile, pe momente ale zilei.

7. Nu spam-ului
Vă place sa primiţi multe spam-uri? Lasă-i să știe cine ești, fără a încerca să le vinzi ceva 24/7.

8. Feriți-vă de voci negative
În primul rând : Nu minţi. Nu faceţi acuzații. Nu intimida sau hartui. Nu e frumos! Se va intoarce tot la tine. Amintiți-vă că tot ceea ce publicaţi la voi pe blog, va râmăne public.

9. Fii diferit
Doar pentru că toată lumea gândeşte ”să facem, ceea ce fac şi alţii”, nu înseamnă că trebuie să şi faci ca ei. E mai bine să fii un pro folosind câteva aspecte care ţin de creativitate. Nu crezi?

10. Spune povestea ta în online.
O poveste este mult mai plăcută decât să urmezi o schemă de marketing online. Lasaţi clienții să vă descopere pe dumneavoastră. Asigurați-vă că se distrează. Postează la tine pe Facebook, imagini sau video cu întâmplări haioase din mediu în care te desfăşori. Învaţă să fii cât mai creativ în ceea ce faci.

Sursa: http://mariandumitru.com/social-media-simplificat-MarianDumitru

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl