4 tendințe Social-Media pe care trebuie să le cunoașteți pentru anul viitor

Sfârșitul anului se apropie rapid – vine sezonul vacanțelor și 2018 este la doar câteva luni distanță. Este un peisaj în continuă schimbare și este timpul să începeți să vă stabiliți strategia dvs. de marketing social media pentru anul care se apropie. Pentru a avea succes, trebuie să știți care sunt ultimele tendințe. Iată 4 tendințe Social-Media care necesită aprofundate.

1. Chatbot-uri

Dacă nu sunteți familiarizat cu chatbots, trebuie să aflați cum această tehnologie poate fi in beneficiul brandurilor. Serviciul clienți a trecut la apeluri telefonice și e-mailuri de pe rețelele sociale. Consumatorii solicită răspunsuri imediate la întrebările și preocupările lor și acum se îndreaptă către Social-Media ori de câte ori doresc ceva.

Cu cât se răspunde mai repede, cu atât mai satisfăcuti vor fi clienții dvs.  Chatbots vă permite să interacționați instantaneu, motiv pentru care Facebook Messenger Bots devin în mod special atât de populari. Setarea unuia este destul de simplă și o puteți face gratuit .

“Social-Media este hub-ul pentru interacțiunea cu clienții și devine necesar pentru fiecare afacere, chiar și pe bază de servicii. Cel mai atractiv aspect al utilizării unui chatbot este abilitatea de a oferi un răspuns instant, disponibil non-stop”, spune James Memije, fondatorul AccuServ Heating & Air Conditioning.

2. Social-Media trebuie să fie orientată catre dispozitivele mobile

Snapchat și Instagram sunt platforme media sociale orientate spre dispozitive mobile, iar în timp ce Instagram este accesibil prin intermediul desktop-urilor, foarte puțini utilizatori, dacă este cazul, îl folosesc pe orice altceva decât dispozitivele mobile. Facebook face 84% din veniturile sale din publicitate din mobile – făcându-l clar ca ziua în care majoritatea utilizatorilor de social media sunt pe telefoanele lor.

“Conținutul pe care îl postați pe social media trebuie să conțină apeluri la acțiune care au în vedere utilizatorul mobil. Ei au deja telefonul în mână, deci profitați de ocazie și creați conținut care declanșează o acțiune”, sfătuiește Catherine Jacobs, COO al McQuarrie Hunter LLP.

Facebook a fost creat inițial pentru utilizare desktop și a evoluat pentru a deveni extrem de ușor de utilizat pe dispozitivele mobile. Tendința utilizării mobile va crește, așa că vă puteți pregătiți pe acum.

3. Video-ul trebuie să facă parte din strategia de conținut

Anunțurile Facebook care prezintă videoclipuri atrag mai mult engagement, ceea ce amplifică expunerea organică.

“Snapchat este bazat în mare măsură pe conținut video, la fel ca majoritatea Instagram’s Stories-urilor, care demonstrează modul în care video este formatul dominat de conținut pe social media. Brandurile care învață repede să-și spună povestea prin conținut video vor avea un succes mult mai mare în Social-Media”, spune Brian Gwinn, CEO al Greenview Investment Partners.

4. Nu eliminați platformele datorită asemănărilor caracteristice

Nu este un secret că Facebook și Instagram au copiat Snapchat – toate au acum caracteristici foarte asemănătoare, dar asta nu le face neaparat la fel. Din exterior, ar putea să pară suficient de asemănătoare, dar fiecare platformă are abilități de acoperire diferite și audiențe diferite.

“Snapchat este încă opțiunea cea mai populară printre demografia mai tânără, în timp ce Instagram este rețeaua socială de milioane de ani aleasă.” Facebook este opțiunea pe care populația demografică este mai confortabilă, iar acum “Stories” sunt favorizate de publicul diferit, explică Yosef Adelman, CEO al Falcon Marketing.

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl