6 Trenduri în Digital Marketing care vor dispărea în 2018

Deși marketingul digital devine tot mai stabil, încă mai este loc de transformare. Deja se întrevăd schimbări evidente în 2018, ceea ce înseamnă că o parte din metodele folosite de agențiile de publicitate ar putea dispărea.

Unele trenduri cu care ne-am obișnuit sunt pe cale de dispariție în 2018. Mai jos ne vom concentra pe 6 dintre ele. Dacă ești printre cei ce adoptă astfel de metode, ar fi mai bine să îți regândești strategia.

Automatizarea marketingului

Folosită cu moderație, automatizarea marketingului este utilă, dar, dacă te bazezi prea mult pe ea, faci ca brandul tău să devină rece și inuman. Automatizarea în reclame și mesaje (de exemplu în chatbots) e destul de ușor de depistat.

În timp ce tehnologia va avansa în 2018, brandurile care vor păstra elementul uman, chiar și în campaniile de email marketing (unde e foarte ușor să faci cumpărătorul sau clientul să simtă că face parte din campanie) vor avea de câștigat. Anul acesta va face ca nota personala să fie foarte importantă pentru client. Dacă clienții tăi sunt capabili să simtă nota personală măcar 50% din timp, acesta ar putea fi factorul care face diferența. Calea de urmat în 2018 e să îți faci clienții să se simtă speciali.

Optimizareaa textului

Postările lungi cu texte kilometrice nu mai sunt de mult singura soluție. Sunt însa relevante ca strategie de ansamblu, iar dacă faci asta pe termen indelungat, postările lungi ar putea deveni esențiale. Însă nu mai pot fi considerate valide ca singurul mod de a transmite informații, iar acest lucru poate avea consecințe serioase pentru SEO.

Optimizarea textului unui site, doar a textului, este calea sigură să-ți distrugi page rank-ul în motoarele de căutare. Realitatea este că, în 2018, acest lucru ți-ar putea face brandul irelevant. Pentru a putea progresa, optimizarea trebuie să se concentreze și pe conţinut mai nou şi mai captivant.

Videoclipurile și imaginile trebuie optimizate cu aceeași seriozitate. Soluția ar fi să îți pregătești conținutul video și audio astfel încât să fie găsit mai ușor la căutare. Practic se deschide un nou hotar al căutărilor. Bănuim că acesta va deveni standardul pentru 2018, așa că evită să te concentrezi doar pe text.

eBook-urile lungi

Când vine vorba de eBooks, dacă acestea vor fi create de un brand, ele trebuie să fie scurte și deştepte. Zilele eBook-urilor lungi ca principal motor de lead generation sunt pe sfârșite. Acum există sute de alte modalități de dezvoltare și disiminare a informației în scopul creşterii audienţei.

Facebook-ul organic

Asa cum era de așteptat, e foarte posibil ca în anul 2018 impactul organic pe această platformă să scădă dramatic. Facebook a devenit o platformă atât de comercială, încât s-a cam terminat cu impactul organic. Acesta începuse să scadă încă de prin 2014, dar este clar că în 2018 ar putea coborî chiar mai jos de nivelul de 5-10% pe care brandurile îl au acum.

Blogging ca în ‘99

Pe vremea când conexiunea la internet se făcea prin dial-up (incredibil, știm, dar am verificat) postările pe blog erau scurte și vagi. Lucrurile s-au schimbat, iar publicul internetului e atât de isteț încât, dacă nu produci postări care țintesc direct nevoia lor și nu sunt mai bune decât orice altceva găsesc online, utilizatorii nu vor rămâne pe blog mai mult de câteva secunde. Sugeram mai devreme să nu optimizezi prea mult partea de text, dar atunci când scrii o postare pe blog, asigură-te că e complet relevantă pentru publicul la care vrei să ajungi.

Şi frecvența postărilor ar trebui micșorată. Pe vremuri, a vedea sute de postări săptămânale pe un site demonstra calitate (sau măcar angajament). Acum acest lucru este strict pentru reviste și site-urile de știri. Răreşte postările și lumea va considera că scrii lucruri cu adevărat importante, nu clickbait doar pentru trafic.

Reclamele video mai lungi de șase secunde

Conținutul video s-a schimbat, iar în 2018 specialiștii în marketing vor observa rezultatele acestei schimbări. Clipurile mai scurte sunt chiar mai importante acum, deoarece canale precum YouTube doresc reclame video extrem de scurte. Cea mai recentă dovadă poate fi găsită la Festivalul de Film Sundance, unde segmentul de “storytelling” este deja la al doilea an. YouTube plănuiește să permită pe platformă reclame care se incadrează în aceasta limitare de timp. Se pare că și Facebook va lua în considerare reclamele de șase secunde, așa că ar fi indicat să ții cont de aceste schimbări ca să fii pregătit pentru 2018.

Laurențiu Barbu
Social Media Specialist
laurentiu.barbu@socialmedia.ro
0769.6565.00

Sursa: business2community.com

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl