3 tendințe de Social Media Marketing de urmărit în 2018

Domeniul Social Media se schimbă și evoluează rapid, iar în ultimele 12 luni s-a schimbat foarte mult.

Deoarece suntem în mijlocul planificării strategice pentru anul 2018,  vom sublinia unele dintre cele mai importante tendințe de Marketing Social Media pe care brandurile trebuie să le urmărească în anul care vine.

Iată trei evoluții de care trebuie sa tineţi cont:

1. Creșterea costului advertising-ului în Social Media

Interacţiuna organică se micşorează și trebuie să acceptăm că pentru a obține orice fel de interacțiune cu publicul pe Social Media trebuie să aveți un buget alocat publicității.

Pe măsură ce crește numărul de branduri disponibile să investească în publicitatea online, la fel vor costa și ad-urile pe reţelele sociale. Doar pe Facebook au crescut cu 74% în 2017.

În ansamblu, costul anunțurilor digitale a crescut cu 12% față de anul trecut. Mai multe branduri realizează că  Social Media Marketing oferă o modalitate extrem de rentabilă de a ajunge la un grup de consumatori vizați. Un studiu recent arată că în ultimul an CPM-ul mediu pe Facebook a crescut cu 171%, iar CPC medie a crescut cu 136%.

2. Conţinutul video

Importanța conținutului video Social Media a crescut progresiv în 2017, însă în 2018, Marketingul video se va dovedi a fi o parte și mai importantă a strategiei de conținut.

Știați că videoclipurile de pe Social Media produc 1,200% mai multe acțiuni decât textul și imaginile combinate? Deoarece utilizatorii ţin minte 95% dintr-un mesaj atunci când îl văd într-un videoclip și doar 10% îl ţin minte atunci când îl văd în text, trebuie să luați în considerare serios adăugarea conținutului video în strategia dvs. pe Social Media.

Se estimează că până în 2019, videoclipul va reprezenta 80% din traficul de internet pentru consumatori.

3. Marketingul menține popularitatea brandurilor

Folosirea “influencer-ilor” Social Media pentru a promova diverse branduri a fost extrem de populară în 2017.

Studiile arată că 74% dintre oameni se uită pe conturile lor de Social Media pentru sfaturi legate de decizia de cumpărare, iar 40% dintre oameni au cumpărat ceva în baza faptului că produsul respectiv a fost promovat de un influencer pe Facebook, Instagram sau pe Twitter.

Aceste trei tendințe pot fi aplicate oricarui brand şi vor avea un impact social maxim în anul ce vine.

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl