Plățile prin serviciul Facebook Messenger sunt disponibile în Marea Britanie

Compania declară că serviciul vine în UK, deoarece acolo există foarte mulți “consumatori de telefoane mobile”.

Facebook colaborează cu toate băncile importante și firmele de cărți de credit pentru a lansa plățile prin Messenger, cerând expeditorului cât și destinatarului să își înregistreze cardurile de plată.

Încă de acum trei ani, băncile din Marea Britanie au lansat propriul serviciu de plăți în regim instant – Paym – care nu a avut impactul asteptat. Deci, de ce acum va fi altfel?

Aplicația Messenger este cu siguranță o modalitate foarte simplă de a trimite bani, mai ales că, în comparație cu Paym, nu trebuie să vă conectați la aplicația proprie a băncii, plata făcându-se direct prin Messenger.

Cu milioane de utilizatori de Messenger care nu vor trebui să descarce o aplicație separată pentru a utiliza serviciul, Facebook este bine situat pentru a deveni un jucător major în scena plăților din Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al Paym a specificat totuși că utilizatorii lor au crescut, patru milioane de oameni și-au înregistrat numerele de telefon pentru a utiliza serviciul. Dar cu doar 400 de lire sterline de plată în trei ani și jumătate, nu se poate pune problema de un monopol al pieței.

Poate că ar trebui să fim precauți înainte de a permite Facebook-ului să intre și în partea financiară a vieții noastre. În timp ce serviciul Messenger este utilizat constant, ideea din spatele acestuia ține de “implicare” – adică de menținerea utilizatorilor pe platformă mai mult timp, astfel încât să poată fi difuzată cât mai multă publicitate.

Gigantul Social Media dorește să modeleze modul în care vedem lumea, având acces inclusiv la contul bancar, lucru care poate fi un pas mult prea invaziv pentru unii.

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl