5 greșeli de evitat în social media în acest an

[dropcap]S[/dropcap]ocial media joacă un rol semnificativ atât în viața personală, cât și în lumea de business. Importanța sa va tot crește în anii care vor urma, iar 2014 nu va fi o excepție. Din ce în ce mai multe business-uri vor utiliza social media pentru a-și promova produsele și serviciile. Cu toate astea, multe dintre ele vor face greșeli, dacă nu au experiență în acest domeniu, iar unele dintre greșeli se pot traduce prin pierderi uriașe pentru business. Vă prezentăm mai jos câteva greșeli pe care ar trebui să le evitați; în plus, dacă aveți un business pe care vreți să-l promovați în social media, dar nu aveți experiența necesară, ar fi mai bine să vă gândiți la angajarea unui specialist în acest domeniu.

Pănă la urmă, care e treaba cu social media?

Încă te întrebi cu ce poate social media să te ajute în afacerea ta? Încă nu ești sigur dacă să acorzi sau nu o mare importanță marketingului în social media? Asta poate fi una dintre cele mai mari greșeli pe care le-ai putea face în 2014, să nu folosești toată puterea și oportunitățile pe care ți le-ar oferi social media. Pentru orice business, comunicarea cu clienții săi țintă este unul dintre cele mai importante lucruri. Și cel mai bun mod de a face asta în prezent este prin intermediul social media, pentru că face foarte ușoară conectarea cu oamenii. Dar, este extrem de important ca, înainte să începi să vezi ce are de oferit social media, să îți faci o strategie, în care să conturezi profilul audienței pe care o dorești, periodicitatea publicării conținutului, natura conținutului, vocea cu care le vei vorbi oamenilor – într-o notă formală sau informală etc. Reține însă un lucru: social media înseamnă, înainte de toate, socializare, așa că încearcă să ai mereu în minte că oamenii care stau pe platformele de socializare sunt acolo nu pentru a vedea mesaje publicitare, ci pentru a afla lucruri noi, interesante, haioase.

Toate platformele de socializare sunt la fel de importante?

Ai înțeles importanța utilizării social media pentru promovarea business-ului tău și chiar ți-ai făcut o strategie. Însă, descoperi că social media nu îți aduce rezultatele pe care ți le-ai dorit. Unde ai greșit? Păstrează-ți strategia de marketing în social media limitată la câteva platforme. Este o pierdere de timp și de bani să încerci să fii pe toate site-urile de socializare. Selectează o parte din ele, cele care crezi că îți pot aduce cele mai bune rezultate – înainte de a decide, fă un research despre cele mai importante rețele de socializare, pentru a vedea câți fani are fiecare, ce tip de oameni sunt, ce tip de conținut se distribuie pe aceste rețele etc.

Twitter toată ziua

Fără îndoială că Twitter va deveni una dintre cele mai puternice arme în lumea social media în viitor, ceea ce înseamnă că este o rețea de socializare care nu ar trebui ratată. Dar, înainte să te arunci cu capul înainte, asigură-te că știi cum să folosești această platformă. Twitter poate fi un instrument de marketing foarte bun, dacă nu este folosit în mod excesiv. Ține activitatea limitată la 3 sau 4 tweet-uri pe zi și ai grijă ca mesajele tale să nu lezeze pe nimeni (vezi și care au fost ”Cele mai mari 5 eșecuri în social media în 2013”)

Folosirea multor hashtag-uri

Pentru aproape tot ce aci, estre foarte important să știi foarte bine cât de mult înseamnă prea mult. Iar acest lucru este valabil mai ales când folosești hashtag-uri pe Twitter (citește mai multe despre Hashtag). În 2014, chiar dacă una dintre tendințe este folosirea la maxim a hashtag-urilor, ar trebui să fii suficient de încrezător pentru a le evita. Încearcă să fii distinctiv atunci când folosești hashtag-uri. Folosește maxim 2-3 hashtag-uri și elimină-le pe cele similare care au fost utilizate. Asta te va asigura că tweet-ul tău are o utilitate maximă și astfel, business-ul tău va profita de rezultate foarte bune.

Folosirea social media pe post de portavoce a companiei tale

Așa cum sugerează și termenul, social media este un instrument pentru interacțiunea între oameni. Folosind acest intrument pe post de portavoce pentru a-ți promova produsul sau serviciul este încă una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face. În schimb, asigură-te mereu că postezi informații despre produsele tale, pe social media, în așa fel încât să provoace o discuție printre potențialii clienți. Asta va face ca mulți oameni să fie interesați de brandul tău, iar noile tale produse ar putea deveni subiectul zilei. Rezultatul: un business mai bun și un profit pe măsură.

Social media poate fi un instrument foarte bun, cu condiția să fie folosit în mod prudent. Evită să folosești social media într-un mod în care s-ar putea transforma în călcâiul lui Ahile al business-ului tău. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să fii rigid, dimpotrivă, încearcă să te pui mereu de cealaltă parte a baricadei și să îți dai seama, în acest mod, cu ce ai putea să îți atragi fanii. Până la urmă, social media trebuie să fie fun, ăsta fiind și motivul pentru care aceste site-uri au crescut atât de mult într-un timp atât de scurt.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0