Cel mai bun moment de a posta pe Facebook poate fi cel mai prost

[dropcap]E[/dropcap]xistă o mulțime de articole despre când e bine să postezi în social media pentru a maximiza rata de engagement. Dar, pe măsură ce volumul de conținut creat și publicat crește, găsirea oricărei oportunități de a posta conținutul propriu în fața unui procent cât mai mare din audiența ta este, de fapt, cel mai important pentru a avea rezultatele dorite.

Nu trebuie numai să urmezi bunele practici.

Ia-ți un moment de a căuta pe Google fraze care au legătură cu momentele optime pentru a publica și vei vedea că vei găsi o mulțime de opinii pe acest subiect. Cu toate astea, puțini sunt cei care iau în considerare și alte lucruri pe care un manager de social media ar trebui să le cântărească în decizia lui de a alege un anumit moment în care să publice conținutul. Majoritatea ”bunelor practici” referitoare la momentul optim de a posta sunt derivate din studii făcute pe volume imense de conținut publicat. Dar, ceea ce nu fac aceste studii este să ia în considerare comportamentul din social media al audienței tale țintă, volumul de conținut care este publicat de alții în aceste momente cheie sau alt gen de relevanță contextuală care poate fi importantă pentru ca informațiile postate pe pagina business-ului tău să aducă rezultate optime.

Ce trebuie să faci în loc de a urma bunele practici.

Pentru a determina care sunt cele mai bune ore/momente pentru a posta conținut pentru audiența țintită de tine este să emiți singur niște teze despre care crezi că sunt momentele în care audiența ta este prezentă pe o anumită platformă de social media și când crezi că cei care fac parte din această audiență au cea mai mare disponibilitate de a interacționa în vreun fel cu conținutul tău. De exemplu, dacă țintești o audiență profesională, postarea în timpul orelor de lucru este probabil cea mai neinspirată decizie, în condițiile în care acei oameni sunt ocupați cu munca lor și nu sunt atât de dispuși de a aloca timp conținutului tău.

Test pentru a determina ce funcționează cel mai bine pentru audiența ta.

După ce te-ai gândit care ar fi momentele potrivite pentru a-ți posta conținutul, ar fi bine să testezi dacă logica ta dă rezultatele pe care le aștepți.

Încearcă să testezi diferite momente ale zilei, și diferite zile ale săptămânii (dacă nu postezi zilnic), și chiar momente care contravin logicii tale inițiale (care a fost, de fapt, doar un punct de plecare). Pentru a identifica trenduri și a determina cele mai bune ore și zile pentru a publica, uită-te la impresiile și gradul de interacțiune pe care le-au provocat conținutul tău, dar și la ziua și ora la care a fost publicat. Pentru a fi și mai eficient, încearcă să compari publicarea unui content similar în diferite momente și folosește trendurile observate pentru acel tip de conținut ca un etalon.

Crează-ți propriul set de informații și observă trendurile.

În timp, vei avea un set frumușel de date, cu ajutorul cărora poți face grafice pe zile ale săptămânii, ore, interacțiuni și impresii, pentru a stabili foarte clar momentele optime de publicare pentru audiența targetată. Dacă această practică duce la rezultate neconcludente, identifică momentele zilei cel mai puțin performante, din punct de vedere al engagement-ului, elimină apoi aceste momente din strategia ta de publicare și concentrează-ți apoi toate eforturile pe momentele cele mai performante ale zilei. Mai departe, continuă să testezi folosind aceste momente, folosește rezultatele pentru a face o statistică și determină care sunt cele mai bune din cele mai bune momente.

Acordând timp pentru face niște teze și apoi pentru a le testa și optimiza, vei obține cele mai bune practici de social media pentru business-ul tău.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0