5 lecții de Social Media pe care le puteți învăța de la staruri

[dropcap]V[/dropcap]edetele nu au clienți. Vedetele au fani. Și ăsta este secretul lor.

Vedetele nu aspiră să cucerească ”cea mai mare cotă de piață”, ele își doresc să stârnească mișcări și să inspire mase și asta este cea mai mare diferență între modul în care brandurile și celebritățile abordează crearea comunităților și facilitarea dialogului în social media, scrie Erika Walter pentru Forbes.com.

Brandurile caută noi clienți, în timp ce artiștii vor să își facă fanii fericiți. De ce? Pentru că ei înțeleg adevărul suprem: îți faci comunitatea fericită, îi apreciezi și îi recompensezi pe cei din comunitatea ta pentru devotamentul lor, iar ei nu numai că vor continua să revină, ci vor aduce și alți membri care să se înscrie în comunitate… asta înseamnă să creezi o dragoste de brand durabilă.

În cartea sa ”Think Like a Rock Star: How to Create Social Media and Marketing Strategies That Turn Customers Into Fans (Gândește ca un rock star: Cum să creezi strategii de marketing și social media care să îți transforme clienții în fani – trad. rom.)”, Mack Collier spune: ”Asta e ceva ce starurile rock au înțeles dintotdeauna. Ei își privesc fanii ca pe niște parteneri de marketing. Ei își văd fanii ca pe niște oameni speciali care îi ajută pe ei să se promoveze și să își dezvolte brandul, astfel că ei îmbrățișează deschis eforturile fanilor lor și caută modalități prin care să aibă cu ei o conexiune mai profundă.”

Arată-le povestea

Când Katy Perry și-a lansat single-ul ”Firework”, ea nu a pus reflectorul numai pe ea, ci mai degrabă l-a pus pe fanii săi. Și-a rugat fanii să creeze video-uri prin care să spună lumii cine este focul lor de artificii (o persoană specială pentru ei, cineva care i-a inspirat). Primii care au răspuns provocării ei au fost doi prieteni, unul  dintre ei cu probleme auditive, celălalt orb. Cei doi au spus lumii întregi cât de importanți sunt unul pentru celălalt și cum s-au sprijinit reciproc în momentele de cumpănă ale vieții. Collier evidențiază sclipirea acestei abordări: ”(Katy Perry) Le-a dat posibilitatea fanilor ei să le povestească tuturor despre persoanele cele mai importante din viața lor… În acest proces, ea a devenit de asemenea un pic mai importantă pentru ei.”

Oferă tu primul

Amanda Palmer a dat un show secret pentru fanii săi. Pentru a primi un bilet gratuit la acest show, fanii trebuiau să povestească despre un moment preferat dintr-un concert de-al ei. Astfel, a fost ușor de identificat cine sunt cei mai loiali fani, fiind aleși cei care aveau cele mai interesante experiențe sau care fuseseră la cele mai multe concerte de-ale ei. Palmer face o mulțime de astfel de lucruri pentru fanii care o iubesc, oferindu-le în mod constant muzica ei gratis. Poate te întrebi câți bani a pierdut sau pierde prin astfel de acțiuni și prin faptul că își oferă gratis muzica, dar în realitate ea câștigă mult mai mult decât un venit imediat. Ea câștigă încrederea și respectul fanilor. Iar asta s-a văzut în 2012, când Palmer a inițiat proiectul Kickstarter pentru a strânge fonduri pentru un turneu de promovare a noului său album. Obiectivul său a fost să strângă 100.000 de dolari în 31 de zile. Ea a strâns 1.192.793 de dolari. Amanda a ajuns la fanii ei din social media inițiind un dialog despre proiectul ei, iar fanii ei s-au adunat în jurul acestei campanii. Și dacă nu ați văzut prezentarea sa de pe TED, ar trebui să o vedeți, pentru că merită!

Respectă, răsplătește, validează

După ce au descoperit o mulțime de video-uri pe YouTube create de fani care le foloseau muzica ilegal, trupa Blink-182, în loc să acționeze în instanță împotriva acestora (și să fim sincer, asta ar fi făcut orice corporație), ei au decis să îi răsplătească. Trupa a creat un video special pentru single-ul ce urma să fie lansat, ”Up All Night”, făcut în întregime din scene luate din clipurile create de fani. Trupa le-a și mulțumit acestora și i-a menționat pe fiecare în parte la finalul melodiei.

Conectează-te la un nivel personal (online și offline)

Taylor Swift este celebră pentru ale sale T-Parties. În timpul concertelor sale, staff-ul ei caută în mulțime cei mai entuziasmați fani sau pe cei care poartă costumații speciale sau au pancarte special create pentru ea și pentru eveniment și îi invită pe aceștia la petrecerea (T-Party) de după show. Aici, într-un mediu informal, Swift poate să se conecteze cu fanii săi și să le dea acestora posibilitatea de a relaționa între ei. În plus, într-un astfel de context, ea le poate mulțumi îndeaproape pentru suportul și pasiunea lor pentru muzica ei.

Fă în așa fel, încât să fie despre ei

”Ceea ce fac, în esență, este să creez o atmosferă pentru fanii mei în care ei nu ajung să mă iubească pe mine, ei ajung să se iubească pe ei”, sa spus Lady Gaga pentru MTV. În cartea sa ”Monster Loyalty: How Lady Gag Turns Followers into Fanatics (Loialitatea Monstrului: Cum i-a transformat Lady Gaga pe cei care o urmăresc în fanatici – trad. rom.)”, Jackie Huba dă o mulțime de exemple despre cum Gaga îi ajută pe tineri să aibă încredere în ei, dându-le speranța de a visa și puterea de a lupta pentru ei înșiși. Un astfel de exemplu este povestea lui Jacque St. Pierre, un tânăr de 17 ani, președintele consiliului elevilor de la Școala de Artă Etobicoke din Toronto, Canda. Jacque promova egalitatea și anti-agresiunea în școală, fiind și el, la rândul său agresat de colegi timp de mulți ani. El a trimis email-uri mai multor celebrități, prin care le cerea acestora să îl ajute cu campania. Singura care i-a răspuns a fost Lady Gaga. Ea i-a trimis un video în care i-a spus cât de mândră este de munca lui prin care vrea să combată agresivitatea, mai ales cea direcționată către tinerii gay. ”Ar trebui să fie mai mulți Little Monsters (Mici monștri – sintagma prin care Gaga își denumește fanii – n.r.) ca tine”, a spus ea. ”Este important să împingem limitele iubirii și ale acceptării”. Când Jacque a arătat clipul video într-o adunare a școlii, a stârnit imediat conversații pozitive printre elevi, care vorbeau acum despre importanța susținerii diversității.

Viitorul marketingului aparține acum brandurilor care nu numai că  își înțeleg susținătorii, ci fac eforturi uriașe pentru a se conecta la un nivel mult mai personal cu cei mai loiali fani ai lor, cultivând cu aceștia o relație autentică și de lungă durată.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0