5 noi actualizări și teste Facebook din această săptămână

Facebook știe că pentru a-și menține poziția de lider de piață, trebuie să rămână înaintea tuturor. Pentru a ajuta la acest lucru, vă prezentăm actualizările săptămânale privind diferitele teste Facebook și schimbările noi apărute.

 

– Actualizari Facebook –

Se pare că Facebook și echipa lor de dezvoltare nu se opresc niciodată. În fiecare săptămână există o nouă opțiune aflată in modul de testare. În această săptămână am văzut deja o serie de actualizări aflate momentan în modul de testare, inclusiv profiluri private, “Instant Videos” și alte noi instrumente.

1. CĂUTAȚI O IMAGINE

Acesta este un lucru interesant și surprinzător – Facebook a lucrat la o nouă opțiune care ar permite utilizatorilor să caute imagini pe platforma.

Instrumentul ar putea fi utilizat pentru căutări legate de produse și mărci, adăugând un alt mod de conectare rapid și ușor al utilizatorilor la informațiile relevante. Snapchat si Twitter lucreaza la acelasi lucru, Snapchat chiar înregistrând un brevet in 2015.

Facebook însă lucrează pe un tipar asemănător – recunoașterea imaginii se dovedește deja populară și oferă noi posibilități. Descoperirea bazată pe recunoașterea imaginii va deveni un aspect foarte important pentru Marketing-ul Social Media în viitorul apropiat.

2. PROFILUL PRIVAT

O altă opțiune pe care o dezvoltă Facebook este “profilul privat”, un mijloc de a crea un cerc mai mic de prieteni cu care să se împartă postări mai personale.

Facebook lucrează de asemenea și la un instrument similar pentru Instagram. Ideea din spatele acestei opțiuni este că aceasta răspunde solicitărilor utilizatorilor de a avea o confidențialitate în plus, permițându-le totuși să beneficieze pe deplin de avantajele activității pe o singură platformă.

Într-adevăr, datele furnizate de Instagram arată că utilizatorii preferă share-ul privat – 85% din mesajele directe ale oamenilor pe Instagram merg la aceiași trei prieteni. Adăugarea de noi modalități de a răspunde acestei utilizări poate ajuta Facebook și Instagram să sporească experiența utilizatorului și să păstreze oamenii pe platformă mai mult timp.

3. AFACERI RECOMANDATE ÎN CHAT

Iată un aspect deosebit de interesant, dintr-o perspectivă de marketing. Utilizatorul Alex Pettitt a observat o nouă caracteristică în bara laterală a chat-ului pe desktop, care vă recomandă companii cu care ați dori poate sa discutați, legate de activitatea dvs. profesionala.

Aceasta este o zonă cheie pe care trebuie să o aibă toate brandurile – odată cu dezvoltarea instrumentelor-asistent virtuale, cum ar fi Facebook Messenger Bots și altele similare, pentru a ne asigura că brandurile noastre sunt cele care apar în aceste tipuri de liste de recomandări.

Cum te poți asigura că afacerea ta este listată? Îmbunătățind conexiunea cu publicul tău de pe Facebook pentru că și mai mulți oameni vor ajunge să se bazeze pe astfel de recomandări digitale și ar putea deveni un factor mult mai semnificativ în viitor.

4. UTILIZATORI ACTIVI

Facebook testează și o nouă notificare care se poate vizualiza în comentarii, fiind marcată cu un punct verde în dreptul utilizatorului care este online in acel moment.

Acesta notificare poate duce la mai multe conversații pe platformă, dacă ați fi conștienți de prezența online a persoanei care a scris acel comentariu. Același tip de indicator este deja vizibil în bara laterală de chat, desigur, iar Facebook încearcă  să vă anunțe când un administrator de pagină este activ printr-o notificare de tip pop-up.

5. VIDEOCLIPURI INSTANT

Și ultimul test pe Facebook făcut în această săptămână este o opțiune nouă “Instant Video” care ar permite spectatorilor să încarce rapid și să vizualizeze conținutul video.

Opțiunea are ca scop să-i ajute pe cei din zonele cu conectivitate scăzută. Atunci când vă aflați într-o zonă conectată la Wi-Fi, Facebook va preîncărca anumite videoclipuri și le va păstra în memoria cache, astfel încât, dacă ați viziona unul dintre aceste videoclipuri mai târziu atunci când nu mai aveți Wi-Fi, acesta se va încărca și se vor va reda repede, fără a consuma internet.

Având în vedere faptul că Facebook se axează pe video, este logic ca să exploreze noi opțiuni de share video pentru a maximiza consumul. Acest lucru va fi deosebit de relevant, deoarece Facebook dorește să-și extindă noua platformă video “Watch” către mai mulți utilizatori.

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl