Ce se întâmplă când minţi în Social Media. Lista mincinoşilor demascaţi pe reţelele sociale

Minciuna nu este niciodată o idee bună. Iar dacă minţi în Social media, atunci adevărul va ieşi la iveală mai repede decât te aştepţi. Atunci când minţi pe internet, minţi o lume întreagă. Există întotdeauna cineva acolo, online, la pândă, vrednic să recunoască mişmaşul.

Aruncaţi o privire la această listă amuzantă de mincinoşi prezentată pe boredpanda.com. Exemplele de minciuni în social media pot fi şi o pildă: dacă într-adevăr vrei să minţi pe internet, fă-o bine sau deloc.

Utilizatoarea ce poartă numele de “Rebecca” a publicat pe Facebook fotografia unui desen grafic desăvârşit. Cu Iepurele Alb din “Alice în Ţara Minunilor”. Rebecca a ataşat mesajul: “Eu l-am desenat”. Însă un prieten a demascat-o: “Te cheamă cumva Claire Stevenson?”. Claire Stevenson este artist grafic, cu cont pe reţeaua DeviantArt. Însă Rebecca voia să-şi impresioneze prietenii virtuali, aşa că a preluat desenul lui Claire şi l-a pus pe Facebook.

Un alt utilizator a vrut să facă senzaţie pe Facebook. Faptele şocante atrag like-uri. La secţiunea “What’s on your mind” a scris: “Sunt mort de frică. Cineva încearcă să-mi spargă casa!”. Impacientat, un prieten l-a sfătuit: “În loc să scrii mesajul pe Facebook, mai bine sună la poliţie”. Replica: “Nu-mi găsesc telefonul!”. Dar prietenul său a fost vigilent: “Mesajul scris de tine apare cu menţiunea: Scris via mobile!”

Un băiat avea o iubită. Boredpanda.com prezintă un print screen după conversaţia lor de pe smartphone. Iubitul întreabă: “Ce faci, scumpo?”. Iubita răspunde: “Nimic deosebit, sunt obosită. Merg la culcare. Tu?”. Replica iubitului este nepreţuită: “Sunt în club în spatele tău”.

 

Iată lista mincinoşilor din social media.

 

sursa: www.mediafax.ro

What do you think?

Laura Barbu

Articol scris de Laura Barbu