Social media scutură de bani piața publicității: Rețelele vor câștiga din reclame mai mult decât toate ziarele la un loc

Retelele de socializare vor castiga la fel de multi bani din publicitate ca ziarele clasice, pana in 2019, considera expertii agentiei Zenith Optimedia, detinuta de grupul francez Publicis.

Acestia prevad o crestere cu 20 de procente a chetuielilor de publicitate pe platformele social media in urmatorii ani, cumuland 50 de miliarde de dolari anual, cu doar 1% mai putin decat incaseaza ziarele in acest moment, anunta Daily Sabah.

Pana in 2020, ierarhia ar putea chiar sa se schimbe, mai arata analiza Zenith Optimedia.

“Social media si canalele video continua sa genereze crestere in segmentul cheltuielilor de publicitate, in ciuda riscurilor politice care planeaza asupra economiei globale”, explica Jonathan Barnard, sef department analiza la Zenith.

Schimbarile rapide in trendurile de publicitate din ultimii ani au derutat reprezentantii media, platformele traditionale precum ziarele pierzand teren in fata website-urilor si a versiunilor acestora pentru dispozitive mobile.

Agentiile de publicitate prefera sa directioneze bugetele clientilor catre forme de reclama de pe site-uri sau platforme social media de genul Facebook sau Snapchat, unde anunturile apar direct in noutatile livrate utilizatorilor, sub forme mai putin deranjante din punct de vedere vizual.

 

sursa: http://www.business24.ro/

What do you think?

Articol scris de Laura Barbu