Ce trebuie să știe business-urile mici despre Pinterest

[dropcap]P[/dropcap]interest, platforma online de photo-sharing, nu este doar pentru cei pasionați de handmade-uri sau DIY (Do-It-Yourself). Cu mai bine de 70 de milioane de utilizatori, potrivit companiei de cercetare Semiocast, Pinterest a devenit un instrument valoros pentru multe business-uri mici care vor să își crească vânzările sau să se conecteze cu potențiali clienți.

Compania de social media a strâns finanțări, în octombrie anul trecut, de 225 de milioane de dolari, fiind evaluată acum la 3,8 miliarde de dolari. În timp ce Pinterest are reputația de a fi o platformă în special pentru femei, având conținut care se adresează preponderent femeilor – de la haine până la sfaturi pentru decorarea casei – experții spun că platforma are multe de oferit afacerilor de orice tip, de la retaileri până la furnizori de servicii. ”Majoritatea busines-urilor mici nu vând foarte mult online, dar (platforma) tot are o valoare pentru SEO”, spune Greg Sterling, editor al publicațiilor online Marketing Land și Search Engine Land. Fiind active pe această platformă, Sterling spune că afacerile mici își pot crește poziția în rezultatele la căutarea pe Google sau Bing. Pinterest mai poate fi folosită  și pentru distribuirea de prezentări, studii, articole sau video-uri. Practic, funcționează orice spune o poveste despre business. Pentru cei care nu folosesc încă Pinterest sau care nu știu încă să folosească această platformă la capacitatea sa maximă, vă prezentăm 5 sfaturi utile care vă vor ajuta să vă creșteți business-ul pe una dintre cele mai la modă platforme de social media.

Nr. 1: Fă-ți website-ul ”Pin-friendly”.

Utilizatorii pot posta conținutul tău pe board-urile personale folosind aplicația ”Pin It”. Pentru a-i încuraja pe consumatori să se conecteze cu conținutul companiei tale, ar fi bine să aveți un buton ”Pin It” pe tot conținutul site-ului, similar cu butoanele care îndeamnă utilizatorii să dea share pe Facebook sau să posteze conținutul pe Twitter. Să ai simbolul ”pin” (simbolul boldului, specific platformei Pinterest) este o mișcare inteligentă, pentru că poate arăta proprietarilor business-ului care este conținutul cu care rezonează utilizatorii online.

Nr. 2: Organizează-ți conținutul.

Pinterest le oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea de a-și crea board-uri tematice. Alexis Krisay, partener al Serendipit Consulting, spune că business-urile ar trebui să își organizeze conținutul după temă sau subiect, făcându-l astfel mai ușor de căutat și de găsit de către utilizatori. ”Dacă ești un designer de interior, îți poți organiza conținutul astfel, încât să ai un board cu accesorii pentru casă, un board cu fotolii și canalele și unul cu perne și pilote”, spune Krisay.

Nr. 3: Branduiește-ți pin-urile.

Deși ia mai mult timp, experții sunt de acord că branduirea fotografiilor care sunt upload-ate pe Pinterest merită acest efort. ”Punând logo-ul companiei pe poze, atunci cânt utilizatorii distribuie mai departe acele fotografii, ei distribuie și logo-ul tău”, spune Krisay. Și Susan Etlinger, consultant în cadrul Altimeter Group, companie de consultanță de business, este de acord că firmele trebuie să folosească branduirea cât pot de mult. Dar trebuie să știe că un logo micuț, pus subtil într-un colț al pozei, este în regulă, pe când un watermark pus pe toată poza are toate șansele să deranjeze, iar pin-urile să nu fie deloc distribuite.

Nr. 4: Include informații ”prietenoase” pentru cumpărători.

Spre deosebire de alte platforme de socializare precum Facebook sau Twitter, Sterling spune că utilizatorii Pinterest vin pe această platformă cu intenția de a cumpăra. Pentru a profita de acest lucru, acesta și alți experți sugerează să fie incluse cât mai multe informații despre produs, despre funcțiile sale, despre cum poate fi achiziționat etc. ”Postează cât mai multe informații despre produs, dar într-un limbaj accesibil tuturor”, este sfatul lui Etlinger. Krisay dă un exemplu din viața reală, despre un client de-al său, un agent imobiliar, care a început să posteze informații despre casele pe care le viziona (preț, numărul dormitoarelor, al băilor etc.), iar rezultatul a fost că și-a dublat numărul de vizitatori pe site-ul personal, cu utilizatori atrași din Pinterest.

Nr. 5: Conectează-te cu comunitatea.

Krisay își sfătuiește clienții să petreacă aproximativ o oră pe zi în social media, împărțind timpul între platformele de socializare pe care sunt prezenți. Pe lângă postarea de conținut, experții spun că proprietarii de business-uri ar trebui să devină cât mai activi în comunitatea online. ”Nu da follow la oameni doar ca să fii și tu urmărit”, spune Sterling, ”ci implică-te în comunitate într-un mod sincer.”

Asta poate însemna să postezi la tine pe board conținutul altora care ți se pare relevant, să răspunzi la întrebările pe care utilizatorii le au despre produsele tale sau să comentezi conținutul altora. ”Gândește-te la asta ca și cum ar fi un mod de a crea mai multe relații și mai apropiate cu actualii și potențialii clienți și prieteni”, spune Etlinger.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0