Cele mai comune mituri despre Google Plus

[dropcap]T[/dropcap]e numeri printre cei care spun ”O, nu! Nu încă o rețea de socializare! De ce trebuie să îmi pese de Google Plus?” Poate ai auzit oameni care spun despre această platformă că este un oraș fantomă sau că este doar pentru pasionații de tehnologie. Dar, oamenii care spun sau scriu astfel de lucruri pur și simplu greșesc.

Adevărul este că business-ul tău nu mai poate ignora Google Plus încă un minut. Dar, înainte să intri în joc, hai să vedem care sunt unele dintre cele mai comune mituri despre această rețea de socializare.

Mitul nr. 1. Google Plus este un ”oraș fantomă”.

Adevăr: 300 de milioane de utilizatori activi lunar, cât are Google Plus, este o populație imensă pentru un ”oraș fantomă”.

Vic Gundotra, directorul de social  media al Google, a raportat, în octombrie 2013, o creștere cu 58% a utilizatorilor Google Plus în perioada mai-octombrie 2013. Platforma are 540 de milioane de membri, dintre care 300 de milioane sunt utilizatori activi lunar. În ciuda a ceea ce ați citit în media, aceste cifre nu prea fac din G+ un ”oraș fantomă”.

Mitul nr. 2. Google Plus este doar o altă rețea de socializare.

Adevăr: Google Plus are o componentă socială puternică, dar este, de fapt, cea mai mare schimbare în comunicații de la website-ul interactiv. Interacțiunea socială este clar o parte a Google Plus, dar este de asemenea integrată cu Gmail, YouTube (deținut de Google), Google Analytics, Google Images, Google Maps, Google Earth, Google Finance, Google Drive, GoogleDocs, Google Wallet și – poate cel mai important – Google Search. Cu alte cuvinte, Google Plus este acum portalul către întregul ecosistem Google.

Algoritul de căutare al Google favorizează conținutul care este postat pe Google Plus. Google Search se uită după relevanță, engagement și răspuns. Conținutul original primește un ranking mai bun când alții interacționează cu acel conținut, distribuindu-l sau comentându-l. Asta înseamnă că o postare pe Google Plus care primește mulți de +1 și share-uri va cântări mai bine și va primi un loc mai bun în căutări. Noul algoritm de căutare al Google cântărește însă și frecvența postărilor și gradul de originalitate al conținutului. Spre deosebire de Facebook, care a tăiat accesul Google la datele sale în 2011, și care ascunde date de Google și Twitter, toate datele Google Plus sunt imediat și în întregime accesibile prin Google Search, pentru că Google Plus ESTE Google. Dar și pentru că fiecare postare pe Google Plus are propriul URL și este tratată ca o postare de blog.

Mitul nr. 3: Google Plus este o comunitate de nișă, numai pentru pasionați de tehnologie.

Adevăr: Google Plus găzduiește comunități de business, de la management la tehnologie, de la business-uri mici la afaceri internaționale, de la antreprenori la organizații multinaționale. Aceste comunități asigură un acces ușor către conectarea cu experți și oameni influenți care pot fi importanți pentru business-ul tău.

Google Plus permite accessul atât comunităților publice, cât și celor private, fiind astfel o resursă foarte bună pentru conectarea cu oameni din industrie, clienți și potențiali clienți, furnizori sau parteneri de afaceri.

Setările de confidențialitate permit discuții private, iar utilizatorii Google Plus atestă faptul că nivelul conversației, al sharing-ului de conținut și dorința de a-i ajuta pe alții în această comunitate este extraordinar.

O funcție cheie: Prin intermediul comunităților Google Plus, business-ul tău poate folosi funcția ”Hangouts” – despre care se spune că ar fi cea mai bună platformă video – pentru cursuri, demonstrații, prezentări, pentru o audiență mai selectă și mai dornică de interacțiune, iar acestea pot fi făcute publice sau se pot adresa doar unei audiențe care le poate accesa doar pe bază de invitație.

Mitul nr. 4. Google Plus este o platformă prea dificil de folosit pentru utilizatorul mediu.

Adevăr: Google Plus necesită un timp pentru a o înțelege, dar asta se întâmplă doar pentru că are foarte multe funcții, de altfel extrem de folositoare, toate fiind însă gratuite. Din păcate, chiar Google este cel care a contribuit la acest mit, pentru că firma pur și simplu nu a explicat cum trebuie propria-i platformă.

Dar, la începuturile Internetului, foarte mulți oameni au simțit că email-ul, website-urile și comerțul online sunt prea complexe pentru a fi învățate și înțelese. Exact ca în cazul instrumentelor de comunicare dinaintea Google Plus, aceia care nu se vor adapta curând se vor trezi lăsați în urmă în mediul de business.

Ceea ce investeși în Google Plus este și ceea ce primești. Este adevărat că trebuie să aloci timp pentru a învăța cum să folosești platforma într-un mod eficient, dar poți economisi timp și bani dacă angajezi un profesor specialist în Google Plus, dacă vrei tu să fii cel care se ocupă de pagina de business pe Google Plus sau poți pur și simplu angaja un specialist în compania ta, care să facă acest job full time.

Multe dintre instrumentele puse la dispoziție de Google Plus sunt unice și integrate cu alte produse Google, inclusiv cu Google Apps pentru business-uri.

Printre cele mai cool intrumente Google Plus se numără:

• Hangouts on Air – o platformă web și mobile gratuită pentru conferințe video, evenimente live, broadcast-uri sau colaborări live, care este integrată și cu YouTube.

• Shared circles – poți share-ui un cerc de contacte pe care l-ai creat, făcând networking-ul simplu și rapid.

• Live Events – o soluție unică de sharing, care face interacțiunea mai ușoară ca niciodată, în timpul și după eveniment. Acestea pot fi publice sau private și permit sharing-ul de documente, prezentări și multe altele.

• Funcția internă de search – este foarte ușor să găsești conținut pe Google Plus. Până la urmă, nici nu are cum să fie altfel, doar face parte din Google Search, cel mai mare motor de căutare din lume.

• Authorship – Probabil că ai văzut rezultate la căutarea pe Google ale unor articole sau postări de blog care au o mică poză de profil lângă ele. Acelea sunt pozele de profil ale autorilor de pe Google Plus. Google Authorship conectează conținutul original pe care l-ai creat (pe propriul site sau pe site-ul altora) cu profilul tău de Google Plus și îl indexează în căutarea pe Google. Să ai poza atașată la conținut în rezultatele căutării pe Google crește rata de click cu până la 150%, potrivit Catalyst.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl

Comments

Leave a Reply

One Ping

  1. Pingback:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0