Cei 5 P necesari în alegerea unei agenții de Social Media

[dropcap]O [/dropcap]agenție de social media trebuie să te poată face foarte atrăgător în mediul online și să atragă asupra ta o atenție profitabilă. Însă cum îți dai seama că o agenție de social media poate să facă asta? Sau că este potrivită pentru tine? Iată care sunt cei 5 P importanți în alegerea unei agenții de social media:

1. Pasiune

În agenția respectivă lucrează oameni PASIONAȚI de #social media? Sunt ei atât de pasionați încât să facă tot posibilul să îți aducă rezultate pe platformele de social media? Pot să demonstreze pasiunea lor pentru social media? Dacă o agenție de social media nu are niciun portofoliu, măcar personal, cu propria sau propriile pagini, din care să îți poți da seama dacă oamenii de acolo știu ce fac, atunci mai caută!

2. Profesionalism

Încearcă să ceri feedback de la clienții agenției, actuali sau foști, pentru a-ți face o părere despre cum este văzută acea agenție în piață. Evident că orice agenție va spune despre sine că este cea mai cea, dar cere fapte, rezultate, nu doar vorbe goale. Dacă o agenție chiar știe că lucrează la un nivel profesional, atunci nu ar avea nimic împotrivă să îți pună la dispoziție date de contact ale unor clienți.

3. Promptitudine

Promptitudinea este o calitate foarte importantă în social media și în online, în general. Verifică dacă agenția cu care ești în discuții are o prezență promptă – postează des pe blog, pe #Twitter, #Facebook sau alte platforme sociale, iar conținutul postat este de actualitate și de interes pentru audiența căreia se adresează?

4. Personalitate

Agenția de social media are o personalitate socială și profesională puternic conturată în piață? Gândește-te că tu vei fi reprezentat de agenția respectivă, iar valorile ei, felul în care este privită în piață, rezultatele pe care le are,  modul de lucru și profilul creat în online, toate acestea trebuie să se muleze perfect pe profilul și valorile business-ului tău.

5. Preț

Acum, deși toți vrem să plătim cât mai puțin, pune-ți următoarea întrebare: este agenția de social media prea ieftină? Până la urmă, dacă ei încasează alune, ce rezultate crezi că vei avea? Vrei o prezență ieftină și neeficientă sau vrei să aloci un buget pentru compania care chiar îți poate livra rezultate măsurabile? Există o vorbă populară, care se poate aplica foarte bine și în business: sunt prea sărac să îmi cumpăr lucruri ieftine și de proastă calitate!

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0