Miley Cyrus, cea mai comentată vedetă la VMA

[dropcap]C[/dropcap]ei care s-au uitat la MTV Video Music Awards nu au fost pasivi la reprezentaţia lui Miley Cyrus, pe care mulţi au catalogat-o ca fiind “dezgustătoare, o încercare penibilă de a arăta că poate fi o uşuratică”, ce nu mai are nimic în comun cu cea care, nu de mult, dădea viaţă personajului Hannah Montana. Majoritatea telespectatorilor – aproape 90% – şi-au împărtăşit părerile despre ea şi despre show-ul VMA pe Facebook, informează mashable.com. Din toată audienţa de 10,1 milioane de telespectatori, 9 milioane de utilizatori unici au generat mai bine de 26,5 de milioane de interacţiuni pe Facebook (comentarii, like-uri şi postări), potrivit Facebook, citată de mashable.com. Asta înseamnă de aproape 2,6 ori mai mulţi useri decât cei care au interacţionat pe Twitter (3,45 de milioane), potrivit raportului despre Twitter făcut de Social Guide. Show-ul a generat 20,3 milioane de tweet-uri, cu 6,2 milioane de interacţiuni mai puţin faţă de competitorul său Facebook.

De altfel, momentul artistic al lui Miley Cyrus şi Thicke a generat 4,5 milioane de menţiuni pe Twitter, fiind cel mai comentat moment. În comparaţie, Justin Timberlake a avut 2,9 milioane de  menţiuni pe Twitter, Lady Gaga, 1,9 milioane, Drake, 1,6 milioane, iar Kanye West, 1 milion. Tot momentul lui Cyrus a înregistrat şi vârful de  tweet-uri pe minut, cu 306.100, mai mult decât momentul de blackout de la Super Bowl 2013, devenit viral şi care a întregistrat, în momentul de vârf, 231.000 tweet-uri pe minut. La ediţia de anul trecut a VMA, în momentul de vârf au fost înregistrate 98.300 de tweet-uri pe minut.

Interacţiunea înregistrată pe Facebook cu ocazia ediţiei de anul acesta a VMA a fost mai mare decât anul trecut, dar mai mică decât cea înregistrată cu ocazia Premiilor Oscar – 34 de milioane de oameni au discutat pe Facebook despre acest eveniment, înregistrându-se un număr total de 66,5 milioane de interacţiuni. Facebook a dat publicităţii aceste date, pentru a transmite advertiserilor că se adaptează pentru a fi „al doilea ecran”. Luând exemplul fenomenului de reacţie în timp real al telespectatorilor la programele TV, Twitter a fost capabil să îşi creeze un drum în acest business numai pentru el. Facebook, care are o audienţă totală mult mai mare decât Twitter, dar care este limitat de faptul că 70% dintre conturile utilizatorilor sunt private, a arătat că şi el este un jucător în această industrie. Trendrr a arătat recent că engagementul utilizatorilor Facebook cu programele TV a fost de 5 ori mai mare decât toate celelalte reţele de socializare la un loc. Eforturile companiei de încuraja conversaţii publice pe platforma sa au început cu introducerea hashtag-urilor  în iunie şi se pare că este pe drumul cel bun.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0