Pinterest crește mai repede decât Twitter și Snapchat

În Pinterest există o mulțime de oportunități, lucru pe care multe mărci de renume încep să îl aibă în vedere.

#niceandsteady

Ok, poate că Pinterest nu crește la viteza pe care compania o prognozase odată, dar platforma se extinde, cu noi date care arată că aplicația a ajuns acum la 250 de milioane de utilizatori activi lunar – față de cele 200 de milioane raportate în septembrie.

Rata de creștere înseamnă ca platforma ia avânt –  lui Pinterest i-a luat 6 luni pentru a urca de la 150m la 175m utilizatori și 5 luni pentru a ajunge la următoarea etapă de 200m utilizatori. Adăugarea de incă 50 de milioane din septembrie înseamnă că platforma câștigă acum 25 de milioane de noi utilizatori la fiecare patru luni – deci din nou, o rată de creștere ceva mai rapidă.

Pentru comparație, în ultimul an, Twitter a adăugat 9 milioane MAU(monthly active users), în timp ce Snapchat a adăugat 25 de milioane (deși este important de menționat că Snap monitorizează utilizatori  zilnici activi – ei nu publică statistici MAU)

Evident, totalul de 250 de milioane al companiei Pinterest este cu mult în spatele Facebook, Instagram și Twitter. Totuși rata de creștere este una relevantă având în vedere evoluția concentrată a platformei in comerțul electronic și trecerea de la a fi o rețea socială ca atare.

Targetând oportunitățile de cumpărături, Pinterest a devenit o platformă mai bună pentru a determina intenția de cumpărare: potrivit datelor Pinterest, 90% din Pinners-ii săptămânali utilizează aplicația pentru a lua decizii de cumpărare, în timp ce 78% dintre ei găsesc relevant si de mare ajutor conținutul mărcilor de pe platformă.

Aceste constatări sunt, de asemenea, susținute de date comparative – mai jos un grafic de la unul dintre cele mai recente rapoarte Mary Meeker Internet Trends.

Instagram, prin lansarea lentă a Tag-urilor de cumpărături și a plăților în flux, va deveni un adversar pe acest front. Totuși, în Pinterest există cu siguranță o mulțime de oportunități, lucru pe care multe mărci de renume incep sa il aiba in vedere.

 In 2015, TechCrunch a obținut documente care aratau că Pinterest viza inițial 329 milioane MAU și venituri de 2,8 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2018. Aplicația nu este tocmai la acest nivel – dar ținta de creștere a utilizatorilor nu este deficitară, din moment ce Pinterest a raportat  venituri în valoare de 473 de milioane de dolari în 2017. Aceasta reprezintă o creștere a veniturilor de 58%, față de anul trecut.

Totuși, oportunitățile sunt evidente si în creștere în aplicație. Acum există mai multe modalități decât oricând pentru ca agențiile de publicitate să folosească platforma pentru a ajunge la o audiență extinsă, orientată către cumpărături, inclusiv anunțuri de căutare și video, instrumente rapide de promovare și multe altele.

Pinterest va continua, de asemenea, să dezvolte instrumentul Lens, cu peste 600 de milioane de căutări vizuale efectuate în aplicație în fiecare lună.

Următoarea fază a Lens ar putea include instrumente AR – #awesome!! – care le va permite utilizatorilor să introducă elemente digitale în case. Asta va oferi mai mult context pentru potențiale achiziții. Imaginați-vă să puteți aseza virtual in casa voastră o canapea și să testați cum și dacă se potriveste 🙂

Așa este, platforma nu este la fel de mare ca Facebook, dar aveți posibilitatea sa generați mult mai multe vânzări prin aducerea produselor dvs. în fața unei audiențe foarte bine targetate, pregatită să cheltuie.

Dacă nu ati luat in considerare mai devreme, poate că aceste ultime cifre vă vor face să regândiți unde Pinterest se va potrivi în strategia dvs. de marketing digital. 

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl