Predicții pentru 2019 în social media

Marile companii din zona de social media au dat startul în a deveni mai deschise față de toți cei care le folosesc serviciile: YouTube a primit o certificare JICWEBS, Twitter și-a luat angajamentul de a pune pe primul plan îmbunătățirea platformei și Facebook se concentrează pe sporirea încrederii pe care oamenii o au în produsul lor. Aceste companii sunt pe deplin conștiente de piedicile pe care le au în față, însă sunt gata să continue să progreseze.

Să vedem ce s-a întâmplat până acum, apoi să trecem în revistă câteva predicții pentru 2019:

Ce s-a întâmplat în ultimul an

În anul precedent platformele sociale au văzut o ușoară creștere în ceea ce privește acțiunea pe mai multe planuri. În primul rând, mai multe dintre ele și-au dorit să crească încrederea și transparența făcând verificări și aplicând pentru certificări. După controale amănunțite, Facebook și Instagram au obținut acreditarea MRC (Media Rating Council) pentru măsurarea impactului reclamelor și li s-a aprobat trimiterea datelor la terți pentru verificare. În mod asemănător, instrumentele de măsurare ale YouTube au primit certificatul MRC, iar pentru Twitter procedura este în desfășurare.

În al doilea rând, aceste companii își vor îmbunătăți și măsurătorile proprii prin parteneriate cu companii independente. De exemplu, Snapchat a integrat verificări terțe cu privire la vizualizări și posibile fraude după un test care a durat 6 luni. Acestea se adresează cumpărării de videoclipuri în aplicație și țintesc reducerea nesiguranței în privința reach-ului măsurând vizualizările complete, pe cele reale și pe cele false. Între timp, Google a lansat programul de „Parteneri preferați” pentru a ajuta pe cumpărătorii de reclame să identifice furnizorii cei mai de încredere pentru măsurători, iar Facebook oferă un control sporit asupra amplasării reclamelor incluzând reclamele video.

Unde ne aflăm acum

Platformele sociale și-au consolidat poziția în ultima parte a anului trecut. Acest lucru se datorează faptului că ele îi atrag pe cei care fac advertising prin influențare și au foarte mulți utilizatori. Dar și angajamentul în transparentizare a făcut ca încrederea și succesul să crească. Astfel, statisticile arată o dezvoltare sănătoasă. De exemplu, în UK se preconizează un total de 3.3 mil. de lire cheltuite în social media în 2018, o creștere de 24% față de anul precedent.

Asta înseamnă și că advertiserii au o nevoie acută de a se asigura că campaniile își ating audiența vizată și au randament ridicat, de unde și cererea pentru măsurători din ce în ce mai precise. Se cer în special măsurători care să vizeze siguranța poziționărilor reclamelor, cât și pentru impactul rezultat din campanii.

La ce să ne așteptăm

Plasarea reclamelor în medii care le amplifică impactul și se aliniază cu valorile brandului sunt esențiale pentru ca brandurile să se mențină pe placul consumatorilor. În consecință, ne așteptăm ca siguranța brandului să fie în topul preocupărilor advertiserilor și ale rețelelor sociale. Google deja lucrează la a le oferi acestora asigurări în ceea ce privește siguranța testând unelte de verificare a obiectivelor, dar și un audit MRC pentru siguranță de brand și reach unic.

De asemenea, se pune accent pe extinderea evaluării pentru a include mai multe tipuri de verificări. Advertiserii înțeleg că acestea sunt vitale pentru a mări rezultatele campaniilor: indentificarea pierderilor și protecția rețelelor, împreună cu optimizarea bazată pe performanță maximizează interacțiunile. Rezultatul este că apar măsurători personalizate care nu țin cont doar de vizibilitate, ci oferă informații despre interacțiuni, în special bazate pe durată.

Măsurători cum ar fi cele de durată a vizionării sunt tot mai populare pentru a evalua influența potențială. Scopul acestora este să stabilească dacă reclamele au fost la vedere suficient timp cât să acapareze atenția consumatorului. Într-un mediu ca rețelele sociale, unde intervalele de captare a atenției sunt mici, fiecare secundă contează, de aceea trebuie analizat care reclame sunt mai mult timp la vedere.

Privind în viitor, puterea social media este în creștere. Audiența crește și atrage noi branduri, creează competiție, care la rândul ei necesită măsurători exacte ale performanței și ajustări pentru un impact optim. Cu fiecare pas făcut pentru a ajuta advertiserii să înețeleagă mai bine efectul campaniilor lor, industria de reclame pe rețelele sociale devine mai transparentă, mai sigură și eficientă.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl