Facebook – ghid de bune practici în 2019

A trecut un an de la schimbarea abordării pe care Facebook o avea față de News Feed, schimbare cu care s-a dorit să se pună mai mult accent pe interacțiunile personale, în timp ce reach-ul paginilor scădea. Impactul acestei reorganizări a fost pe măsură:  reach-ul organic e în continuă scădere de câțiva ani, iar companiile raportează scăderi semnificative ale traficului din Facebook pe anul 2018. Soluția cea mai simplă ar fi ca, treptat, să îți reduci dependența de această rețea, dar, având în vederea mărimea audienței și impactul potențial, e mai ușor de zis decât de făcut – cu o strategie optimă beneficiile ar putea fi foarte greu de ignorat.

Pentru asta trebuie să știi ce postări funcționează cel mai bine pentru a maximiza performanța Facebook în 2019. BuzzSumo a analizat 777 de milioane de postări de anul trecut pentru a găsi lungimea potrivită pentru o postare, tipuri de postări și ore preferate de utilizatori, dar și alți factori care te pot ajuta să îți îmbunătățești prezența în social media.

Rezultatele se înscriu în trendurile bine cunoscute:

Postările de tip video au întâietate

În continuare, filmulețele generează interacțiuni cu 59% mai multe decât orice alt tip de postare. Pe poziția a doua din clasament, dar la mare distanță sunt „Întrebările”, urmate de fotografii și de giveaway-uri.

Mari Smith, expert marketing în cadrul Facebook, sfătuiește brandurile să folosească o combinație de 70% video, 20% imagini și doar 10% postări cu linkuri.

Momentul cel mai potrivit pentru postări este seara

Deși cel mai bun sfat este să îți urmărești propria audiență și să vezi la ce ore este mai receptivă/activă, la nivel global s-a observat faptul că cele mai multe interacțiuni se petrec seara.

Există nenumărate motive pentru care acest lucru se întâmplă: mai puțină competiție din partea altor pagini (cele mai multe companii postează pe parcursul zilei), utilizatorii sunt mai activi după serviciu, atunci când iau o pauză de la activitățile cotidiene. Numeroase studii au arătat că orele din afara programului de muncă au cele mai bune rezultate, dar nu uita că asta nu este universal valabil.

Cele mai multe interacțiuni se petrec în weekend

Din motive similare cu cele din cazul precedent, și sfârșitul de săptămână vine de obicei cu rezultate mai bune pentru postări; oamenii au mai mult timp liber pe care aleg să îl petreacă pe Facebook.

Postările scurte se comportă mai bine

Rapoartele arată acest lucru deja de mai mult timp: menține descrierile postărilor cât mai scurte și lasă conținutul să-și facă treaba. Dar și în acest caz e bine să experimentezi diferite postări pe perioade de timp bine definite (câteva săptămâni, o lună) pentru a vedea ce funcționează mai bine pentru tine.

Deși nu strică niciodată să îți diversifici sursele de trafic, iată că Facebook este în continuare de bază, dacă ții cont de cerințele lui!

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl