Cum să crești o agenție social media într-o piață aglomerată

E atât de simplu să îți deschizi o agenție social media încât mii de companii apar în fiecare an. Pentru asta ai nevoie doar de un laptop, o conexiune la internet și atitudinea potrivită – însă cu atât de multe agenții e greu să ieși în evidență și să ai succes. În acest articol vom vorbi despre câteva elemente esențiale care te ajută să crești o agenție.

1. Poziționarea este foarte importantă

Cel mai important factor al succesului este știința de a îți poziționa agenția, adică:

  • Brand
  • Pitch
  • Serviciile pe care le vinzi
  • Prețurile
  • Abordarea
  • Conținutul pe care îl produci
  • Profilele din social media
  • Site-ul
  • Brandul personal

Toate aceste lucruri sunt esențiale și trebuie să păstrezi aceeași notă de la unul la altul. Agențiile care au cel mai mare succes se poziționează ca experte – au o politică agresivă de prețuri, se feresc de vânzările „reci” și nu se bat pe clienții de valoare mică.

Ca expert trebuie să ai conținut și profile social media de calitate și creative ca să poți avea prețuri mai mari, pentru a atrage clienți și pentru a avea succes.

Alt lucru de luat în considerare este cum să ieși în evidență. Poți adăuga ceva serviciilor pe care le oferi sau poți servi o nișă anume? Aceasta este o întrebare care trebuie pusă încă de la început.

2. Tratează brandul tău ca pe un client

E dificil să dovedești un ROI pentru client atunci când te bazezi mai mult pe conținut. Așa că aceștia se vor uita la profilele tale sociale pentru a vedea cum te comporți, în loc să caute studii de caz care ar avea nevoie de mult timp pentru a fi parcurse.

Însă ar trebui să te tratezi și pe tine la fel ca pe un client. Ai instrumentele la îndemână, așa că de ce nu ți-ai construi și propriul brand?

Ca agenție social media, te poți înscrie pe diferite site-uri la care să contribui cu conținut pentru a îți împărtăși experiența. Nu trebuie să aloci extrem de mult timp pentru asta, ci doar să te asiguri că o faci pentru a arăta potențialilor clienți că ești profesionist.

3. Fii atent la generarea de leaduri

Multe agenții social media dau greș pentru că nu știu să profite de leadurile pe care le au. Există câteva moduri de a le aborda: apeluri „reci”, contactarea oamenilor pe internet, evenimente de networking și cererea de recomandări, fiecare cu plusurile și cu minsurile sale.

Este mult de vorbit despre cum să crești o agenție, dar în cele mai multe cazuri este vorba de a îți crește numărul de conexiuni. Există platforme care să ajute și la asta, dar tot va trebui să muncești pentru a menține conexiunile.

Un alt sfat este să optimizezi generarea de leaduri și vânzările. Vezi ce merge, ține evidența locurilor de unde vin acestea și axează-te pe aceste informații. Dacă promovarea prin intermediul unui anumit canal nu funcționează, poate ar fi mai bine să renunți la el.

Dacă supraviețuiești primului an vei avea șanse mai mari să reziști pe termen lung.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl