Cum să postezi un GIF pe Instagram

Chiar dacă uneori par învechite în comparație cu imaginile moderne de pe internet, GIF-urile au rămas populare. Dacă în cazul Facebook este simplu, să vedem cum poți urca un GIF pe Instagram.

Din păcate, Instagram nu oferă suport nativ pentru animații, așa că postarea lor aici este in pic mai complicată. Însă există o scurtătură, dacă ești dispus să convertești GIF-ul în video. Astfel o vei putea urca pe profilul tău ca pe orice alt conținut. În plus, după un update de anul trecut, pot fi adăugate stickere în Stories. Iată ce trebuie făcut:

Cum să adaugi un GIF pe Instagram

Giphy este un foarte popular motor de căutare pentru GIF-uri, pe care probabil îl cunoști deja. Un plus pentru Giphy este faptul că aplicația de mobil îți permite să postezi rapid pe diverse rețele sociale și automatizează procesul de conversie video pentru Instagram.

După ce ai găsit GIF-ul dorit în aplicație, dă click pe ea, apoi pe Share (avionul de hârtie). Dă click pe imaginea Instagram pentru a se deschide aplicația. De aici vei avea posibilitatea să adaugi GIF-ul fie în Feed, fie în Story. Alege Feed-ul, pune o descriere și gata!

Cum să adaugi stickere animate în Story

De anul trecut, Instagram suportă stickere animate în Story. Pentru a le folosi apasă pe emoticonul care zâmbește când folosești camera și selectează GIF, ceea ce va deschide o casetă de căutare.

De aici poți vedea ce stickere sunt în trend sau căuta ceva mai potrivit pentru tine. Dă click pe stickerul dorit, redimensionează-l după bunul plac și plasează-l unde dorești. Apoi dă click pe Povestea Ta pentru a posta.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl