Salariul mediu în social media este 713 euro în Romania – studiu Career Advisor

Salariul mediu în social media a crescut la 713 euro în 2015, de la 680 euro în 2013, potrivit unui studiu asupra salariilor din social media de pe piaţa locală, realizat recent de Evensys şi Career Advisor, pe un eşantion de 213 persoane. Cei mai mulţi specialişti din social media dintre cei incluşi în cercetare lucrează în posturi de social media manager şi social media specialist.

Salariul mediu lunar estimat pe baza răspunsurilor profesioniştilor din social media incluşi în cercetare a crescut de la 680 euro în 2013, la 713 euro în 2015, arată studiul. 44% dintre profesioniştii în social media care au fost incluşi în cercetare câştigă între 500 de euro şi 1000 euro lunar.

Înainte de a lucra în social media, profesioniştii care ocupă aceste poziţii au lucrat în relaţii publice, presă, marketing; doar 10% dintre ei şi-au început cariera direct cu un job în social media.

Cele mai frecvente atribuţii din fişa postului celor care lucrează în acest domeniu sunt: managementul conturilor de social media, postarea şi revizuirea conţinutului.

3.400 euro lunar este cel mai mare salariu încasat în social media, potrivit aceluiaşi studiu.

În companiile cu peste 500 angajaţi, salariile celor din social media au crescut cu 20% în 2015 faţă de cele din 2014

“Rezultatele din acest an ne confirmă o dezvoltare a profesioniştilor şi nevoilor din aria digitală. Pe lângă creşterea salariilor medii, precum şi a celor cu peste trei ani de experienţă, devine evidentă şi specializarea din ce în ce mai necesară pe zone bine definite, cum ar fi content management, PPC, e-commerce etc)”, spune Madalina Uceanu, senior HR & executive search consultant la Career Advisor.

Eşantionul pe care a fost făcut studiul e format din 213 profesionişti în social media.
73% dintre respondenţi locuiesc în Bucureşti, 8% dintre ei în Cluj, 3% în Iaşi; 3% în Timişoara.
67% dintre respondenţi muncesc în companii cu mai puţin de 50 de salariaţi.
58% dintre respondenţi lucrează auu cel puţin doi ani experienţă în social media.
23% dintre profesioniştii din social media incluşi în studiul Career Advisor au cel mult doi ani experienţă.

Sursa: http://www.economica.net

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl