Nu lăsa rezultatele negative din Google să-ți afecteze cariera

Indiferent că ești artist sau antreprenor, liber profesionist sau angajat, oamenii care au intenția de a lucra cu tine te vor căuta în Google. Studiile arată că 89% din oameni fac o cercetare prin intermediul motorului de căutare înainte de a lua o decizie sau pentru a-și forma o opinie.

Dacă în rezultatele căutării există un rezultat negativ, acesta va atrage imediat privirile potențialilor tăi parteneri. Mai mult, cu cât un rezultat negativ e mai popular, cu atât va urca mai mult în rezultatele motorului de cautare. Astfel, rezultatele negative devin permanente și greu de înlăturat, continuând să-ți strice reputația pe termen lung. Dar din fericire există metode prin care să domini prima pagina din Google cu rezultate pozitive.

Cum ajungi să controlezi rezultatele din Google?

Scopul tău este să controlezi cât mai multe rezultate din primele 10-20 de poziții. Ca să îți îndeplinești scopul, folosește tacticile de SEO, Social Media, Content Marketing, Digital PR și cadrul legal. Acest lucru înseamnă să creezi conținut pe site-uri cu autoritate mare, să-l optimizezi pentru motoarele de căutare și să-l promovezi cu ajutorul altor siteuri și a rețelelor sociale.

1.Transformă-ți siteul într-un brand

Ești popular în online și offline? Fii popular și cautările Google! Dacă site-ul tău e văzut de Google ca brand, motorul îți alocă anumite însemne prin care să domini prima pagină a rezultatelor. Când Google vede că site-ul tău este relevant, îți acordă 7 rezultate pe pagină în loc de 10, iar în acest fel, rezultatele ce fac referire la brandul tău ocupă jumătate din prima pagină a căutărilor. Vei obține link-uri către cele mai populare pagini din site și informatii suplimentare în partea dreaptă a pagini.

2.Creeaza profiluri de Social Media

Profilurile de social media au șanse mari de a apărea în primele rezultate la o căutare de brand, chiar mai mari decât propriul site, datorită nivelului mare de autoritate. Fii activ și constant pe rețele sociale ca Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Google+, SlideShare, și alte rețele sociale. Ca să-ți îmbunătățești vizibilitatea profilului, folosește un URL care să conțină numele brandului personal și folosește cuvintele cheie în descriere și în posturi.

3.Publică articole pe site-uri cu autoritate mare

Ești mândru de realizările tale, ai o opinie despre tendințele din industria în care activezi sau vrei să dai sfaturi celor aflați la început de drum, care caută părerea unui expert? Atunci încearcă să creezi relații cu persoanele din spatele site-urilor cu autoritate mare. Parteneriatele, evenimentele la care participi și networking-ul pe care îl faci te ajută să menții o relație bună cu bloggerii și oamenii care pot influența comportamentul celor care caută informații despre tine. Asigură-te că articolele la care ai contribuit conțin numele tău și, acolo unde e cazul, fotografii cu tine.

4.Creează profiluri pe site-uri specializate

Multe industrii au site-uri dedicate care permit și crearea unui profil. Aici poți să adaugi orice informație importantă despre tine și activitatea ta. Cu cât profilul tău va fi mai complet și mereu actualizat, cu atât va urca în primele pagini din Google. Folosește la maximum interacțiunea de pe aceste site-uri și încurajează oamenii să îți evalueze munca, să adauge păreri sau comentarii cu privire la activitatea ta.

5.Creează Profiluri pe site-uri de recrutare

Dacă vorbim de oportunități de carieră, te gândești inevitabil și la site-uri de recrutare ca Bestjobs, Ejobs, Hipo, etc. Datorită autoritații mari pe care o au în Google, profilurile create pe aceste siteuri te ajută să fii prezent cu rezultate pozitive în primele pagini de căutare.

6. Folosește Wikipedia

Wikipedia apare de cele mai multe ori în topul căutărilor Google și este una dintre cele mai sigure modalități de a controla primele rezultate. Oamenii au încredere în informațiile pe care le găsesc în enciclopedia online. Fie că ești artist, avocat sau liber profesionist care vrea să fie vizibil prin munca și eforturile depuse, crearea unei pagini de Wikipedia este un pas important pentru reputația ta online.

7. Activează în forumuri și grupuri de discuții

Profilurile pe forumuri sau grupuri de discuții te ajută să fii prezent în conversațiile relevante pentru activitatea ta. Folosește-te de expertiza ta și oferă informații obiective celor care încearcă să ia o decizie. Dacă în discuții apar comentarii negative la adresa ta, participă activ și argumentează-ți poziția. Aceste forumuri și grupuri apar în primele rezultate din Google datorită nivelului mare de interacțiune.

 

Toate aceste tactici pot părea copleșitoare, însă începe cu pași mici, care îți asigură controlul rezultatelor Google, sau cere ajutorul unor specialiști cu experiență în domeniu. Poți afla mai multe despre managementul reputației online citind eBook-ul gratuit creat de DWF: ”Controlează rezultatele negative din Google”.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl