fbpx
Connect with us
abordați influencerii abordați influencerii

Influencer marketing

Se schimbă modul în care sunt abordați influencerii

După 2 ani în care s-a studiat terenul, se schimbă modul în care sunt abordați influencerii. Sunt diferențe atât în privința analizelor, cât și a sumelor plătite.

Ștefan Trepăduș

Published

on

Sumele de bani pe care companiile din UK plănuiesc să le plătească unui influencer pentru o postare pe Facebook cu numele brandului au scăzut cu 67%, de la 75 000 de lire la 25 000 de lire.

Studiul făcut de Viga pentru Rakuten Marketing în decembrie 2018 și ianuarie 2019 a analizat 200 de companii din domenii precum modă, cosmetice și călătorii.

Rakuten declară că schimbările în ceea ce privește onorariile au adus vedetele la același nivel cu micro-influencerii, adică acele persoane care au mai puțin de 10 000 de urmăritori. Companiile vor plăti în jur de 26 000 de lire pentru o campanie cu un micro-influencer.

Însă, per total, cheltuielile cu influencerii au crescut, companiile alocând acum 40% din buget, spre deosebire de 24% cât alocau la precedentul studiu (care a avut loc în iulie 2017).

În 2017 nu se știa exact cum ar trebui să se calculeze sumele date influencerilor, dar acum 3 din 10 companii spun că știu cât trebuie să plătească. În plus, numărul celor care măsoară rezultatele acestor campanii în vânzări influențate indirect, spre deosebire de „ultimul click”, a crescut de la 12% la 32%.

Directorul Rakuten Marketing spune: „Marketingul cu influenceri a continuat să fie un subiect foarte discutat de cei care chiar fac ceea ce spun. La 2 ani după studiul precedent este clar că brandurile evoluează la capitolul înțelegerii impactului real pe care le au campaniile cu influenceri pe parcursul traseului de cumpărare și fac mai multe analize înainte să cheltuie banii. Chiar și așa, încă există diferențe între ceea ce se măsoară și ceea ce se cheltuie. Dacă industria va continua să crească în acest ritm, cea mai bună acțiune va fi cea de micșorare a acestor diferențe.”

Blogger pasionat de social media, literatură și muzică.

X