Unelte de urmărire a reclamelor politice lansate de Twitter în Europa

Începând cu ziua de Marți, Twitter a anunțat în Europa o serie de unelte care vor ușura identificarea campaniilor politice făcute pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc în luna mai; acest lucru se datorează fricii față de campaniile de dezinformare ale Rusiei.

Rețelele sociale precum Twitter și Facebook sunt puse sub presiune pentru a combate mai abil fenomentul fake news și răspândirea mesajelor de propagandă sau extremism de pe internet. Uniunea Europeană este îngrijorată de rolul pe care l-ar putea avea Rusia în toate acestea, chiar dacă cei din urmă au negat orice implicare.

Cei de la Twitter au declarat că noile politici în ceea ce privește campaniile publicitare politice, introduse în Statele Unite la alegerile intermediare, vor fi introduse curând în India și Australia, care se apropie de alegeri.

În principiu, aceste politici înseamnă că oricine poate vedea reclamele din această rețea care promovează un anumit partid în Centrul de Transparență a Reclamelor, cu detalii despre facturare, suma cheltuită și țintirea demografică. Aceste informații vor fi disponibile pe termen nelimitat.

O etichetă vizuală și un mesaj de informare atașate conținutului promovat vor permite utilizatorilor să identifice campaniile politice și pe cine a plătit pentru ele.

„Politicile pentru campaniile de reclame politice sunt extinse pentru a acoperi Alegerile pentru Parlamentul European din 2019, permițând publicului accestul la un plus de informații cu privire la cei care derulează campanii politice pe Twitter” a declarat compania într-un articol pe blogul lor.

Candidații sau organizațiile vor trebui să treacă printr-un proces de certificare cu dovezi ale identității înainte să ruleze campanii politice pe această platformă. Noile politici vor intra în vigoare începând cu data de 11 Martie.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl