SEO pentru articole fundamentale

Cu siguranță ai pe site câteva articole pe care le consideri mai importante decât pe toate celelalte. Articole care îți dorești să fie citite de cât mai multe persoane. Articole care vrei să fie găsite pe Google. Acestea sunt denumite articole fundamentale. Iată cum îți poți face o strategie pentru acestea.

Ce sunt aceste articole fundamentale?

Un astfel de articol este acela de care ești cel mai mândru. Sunt acele articole care reflectă misiunea companiei tale și cele care îți dorești să se claseze cel mai bine în motoarele de căutare. În general, conținutul fundamental este lung și presărat cu informații.

 Probabil că nu te-ai gândit prea mult la o strategie de articole fundamentale, însă aceasta merită timpul „pierdut” cu ea.

Cum ar trebui să arate conținutul fundamental?

Iată 3 aspecte de care să ții cont:

  • Un astfel de articol trebuie să fie lung, bine scris și optimizat
  • Trebuie să fie bine plasat în structura site-ului
  • Trebuie actualizat constant

1.Scrie articole grozave

Atunci când ai un articol care este fundamental trebuie să gândești altfel optimizarea pe care o faci de obicei. Dacă pentru un articol obișnuit sunt suficiente cel puțin 300 de cuvinte, pentru cel fundamental va trebui să scrii cel puțin 900.

În cazul acestor articole trebuie să mergi mereu cu un pas mai departe: să fii mai atent la densitatea cuvântului cheie, să-l menționezi în mai multe subtitluri și să optimizezi imaginile. Dar este importantă și ușurința cu care poate fi parcurs textul.

2. Încorporează articole fundamentale în structura site-ului

Trebuie ca articolele tale fundamentale să aibă cât mai multe legături de la celelalte articole pentru ca Google să vadă că sunt importante. Gândește-te la asta ca la o hartă pe care există mai multe drumuri către cele mai importante locuri. Dacă îți construiești site-ul astfel, nu te vei bate cu tine însuți în motoarele de căutare.

Folosește unelte de linkuri interne

O astfel de unealtă îți va oferi sugestii de articole proprii către care să pui link pe baza analizării cuvintelor pe care le-ai folosit. Articolele fundamentale vor apărea în partea de sus a listei de sugestii. Așadar, de fiecare dată când vei scrie despre un anumit subiect vei găsi articole fundamentale de care să te legi.

Numărător de linkuri

Această unealtă îți arată câte linkuri ai pus într-un articol și ce alte pagini din site-ul tău se leagă de acel articol. Asigură-te că articolele fundamentale primesc suficiente linkuri interne.

3. Actualizează-ți conținutul fundamental

E important că articolele fundamentale să fie actualizate cu regularitate. Îți dorești ca acestea să fie mereu proaspete și să conțină cele mai noi informații. Strategia de articole fundamentale trebuie să aibă mai multe elemente. Articolele acestea au nevoie să fie informative, ușor de citit și bine optimizate. Apoi ele trebuie să fie bine plasate pe site și să fie actualizate. Nu uita să fii un pic mai atent la optimizarea acestora față de restul!

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl