8 sfaturi pentru optimizare YouTube

În jurul nostru oamenii se uită la vloguri sau interviuri și urmăresc conținut produs de branduri sau transmisiuni live. Asta înseamnă că marketingul video este la apogeu și lumea interacționează cu clipurile mai mult ca niciodată. În acest context vom vorbi despre motivele pentru care ai nevoie de optimizare YouTube.

Când spunem marketing video, ne gândim implicit la YouTube. Așadar, optimizarea pentru această platformă trebuie să fie prima în lista priorităților. Degeaba încarci clipuri zilnic dacă acestea nu reușesc să fie văzute. Este foarte greu să atragi vizitatori având în vedere că în fiecare minut se uploadează 400 de ore de conținut. Iată 8 sfaturi pentru optimizare YouTube.

1. Folosește termeni cheie relevanți

optimizare YouTube

La fel ca în cazul Google, și pentru YouTube trebuie căutați termenii cheie. Fă o listă cu cuvintele care au legătură cu videoul tău, pot fi orice crezi că va direcționa oamenii la tine. Apoi folosește funcția de autocompletare a site-ului pentru a identifica ce alte sintagme sunt folosite în căutări. Vei primi sugestii long-tail, iar acestea se vor dovedi a fi mai relevante decât cele scurte. Poți folosi și alte unelte pentru această etapă.

2. Optimizează titlul, descrierea și etichetele

Atunci când cauți un film, elementul care îți atrage atenția este titul. Acesta trebuie să fie interesant și atrăgător, ar trebuie să conțină cuvinte cheie; aceste lucruri se aplică și în cazul descrierii și a etichetelor.

Descrierile videoclipurilor de pe YouTube sunt subestimate, acest spațiu putând adăuga context conținutului și poate influența poziționarea. Ai la dispoziție 5000 de caractere, dintre care sunt afișate implicit primele 157. Folosește-te de asta cu înțelepciune, introducând termeni cheie și chemări la acțiune. Adaugă și etichete relevante pentru a îți face clipul mai ușor de descoperit.

3. Creează clipuri atrăgătoare

Lumea se va uita la videourile tale și va reveni pe canalul tău dacă încarci conținut informativ și atrăgător; acest lucru îi spune algoritmului YouTube să claseze clipul mai sus. Cu cât conținutul e mai interesant, cu atât șansele ca acesta să apară la sugestii sunt mai mari.

Pe lângă conținut, e important la calitatea producției. Cele cu iluminare sau sunet slabe nu vor atrage vizionări, așa că investește în calitate pentru a crește numărul de vizualizări.

4. Încurajează abonarea

Gestionarea unui canal de YouTube cu puțini abonați și vizitatori este ca vorbitul cu un perete. Nu este suficient să încarci un video ca să ajungi la audiența ta, încurajează-i pe cei care te privesc să se aboneze. Construirea unei puternice baze de abonați îți crește șansele de a te plasa mai sus datorită comunității tale.

Cum îi convingi pe oameni să te urmărească? Le poți spune direct. Inserează chemări la acțiune la sfârșitul fiecărui clip și scrie-le în descriere. Poți adăuga și un widget pe site-ul tău sau le poți cere să se aboneze în postările de pe Facebook și Twitter.

5. Thumbnailurile sunt importante

Ieși din comoditate și nu mai folosi miniaturile generate automat de YouTube. Aceste imagini sunt un indiciu vizual care va influența decizia unei persoane de a îți urmări clipul, deci trebuie să fie suficient de interesant cât să atragă atenția. Pentru a crea emoție poți folosi close-upuri cu fețe și o cantitate de text optimă pentru a capta clickuri. Poți adăuga logoul brandului, dar acesta nu trebuie să acapareze imaginea.

6. Adaugă subtitrări

Probabil ai văzut unele clipuri care au o iconiță „CC” – acestea sunt subtitrările (Closed Captions) și sunt importante în optimizarea YouTube. Acestea pot fi transcrierea dialogurilor din video, lucru care îl poate face pe acesta să fie mai ușor de urmărit în anumite condiții. Subtitrările pot duce la un număr crescut de aprecieri, comentarii, distribuiri și abonări.

Discovery Digital Networks a descoperit într-un studiu o creștere de 7,32% a numărului de vizualizări pentru clipurile cu subtitrări. Chiar dacă YouTube poate genera automat subtitrări, mai bine te ocupi personal de asta, pentru a fi indexate mai bine; acest lucru are impact asupra poziționării SEO.

7. Denumește fișierele corespunzător

E ușor de trecut cu vederea acest pas, care este de fapt foarte important. În loc de „video_final” introdu cuvintele cheie pentru a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă despre ce este vorba în clip.

8. Perseverează

Pentru a îți îmbunătăți plasările și pentru a construi o comunitate implicată trebuie să fii consistent cu încărcările. Trebuie să produci constant conținut relevant și unic, acesta fiind unicul mod de a mări numărul de interacțiuni, care la rândul lui îți va îmbunătăți poziționarea. Ca orice altă platformă socială, fă-ți un plan pentru YouTube și oferă videoclipuri în mod regulat. Urmează aceste sfaturi și vei avea un canal YouTube optimizat.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl