Social Media în 2015

Pasionații de social media și cei care folosesc cele mai noi dispozitive în special pentru navigarea online așteaptă curioși anul 2015 și ceea ce acesta ar putea aduce nou.

In ultimele luni au fost destule speculatii cu privire la ce se va intampla referitor la mediul online, in urmatoarele 12 luni, iar site-ul Make Us Of a adunat cele mai interesante dintre acestea.

Din ce in ce mai mult video

In primul rand, este vorba despre clipurile pe care utilizatorii de Internet le posteaza pe retelele sociale, in special pe Facebook. Daca 2014 a fost anul in care continutul vizual a explodat cu adevarat pe retelele sociale, predictiile pentru 2015 arata ca acest fenomen se va accelera.

In plus, pe masura ce clipurile video devin un mediu mai “consumat” decat oricand inainte, pe toate dispozitivele noastre, este de asteptat ca pietele si companiile sa profite de acest lucru.

Internetul pe dispozitivele mobile va deveni rege in 2015?

Din ce in ce mai multe mesaje platite

Ca ne place sau nu, anul 2015 va inregistra o alta crestere substantiala a numarului de mesaje platite pe retelele sociale – Facebook, Twitter, Instagram si Pinterest.

Totul este mobil

Odata cu lansarea iBeacon de la Apple, precum si Apple Pay sau Google Wallet, si cu Facebook depasind frontiera mobilitatii, acest trend reprezinta o zona ce atrage atentia tuturor. Asta inseamna ca toate platformele sociale vor trebui sa se asigure ca strategia lor mobila pentru anul viitor este ceva cu adevarat special.

In plus, integrarea in Internetul Lucrurilor va deveni mai frecventa, iar mesajele in timp real referitoare strict la locul in care se afla persoana respectiva vor deveni mult mai “normale”. Spre exemplu, aria pentru care o persoana va primi notificari, informatii si mesaje promotionale odata ajunsa intr-un loc se va restrange de la, de exemplu, un oras precum New York, la un local anume de pe o strada a metropolei americane.

Predictii pentru 2015 – la ce se asteapta intreaga lume pentru anul viitor

Alte predictii pentru 2015

Pentru anul viitor, utilizatorii Internetului asteapta si ca LinkedIn sa renasca, cel putin, iar Google+ sa supravietuiasca, chiar daca nu neaparat sub forma de platforma social media. De asemenea, hashtag-urile se vor raspandi si mai mult, in timp ce Instagram va lasa cu mult in urma Vine.

Sursa: ziare.com

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl