Social Media este o investiţie bună pentru brand-ul tău

E-business flower shop marketing promote on social media

Când vine vorba de stabilirea unor ţeluri pentru afacerea ta, marketing-ul cu ajutorul social media încă nu este luat în considerare de toată lumea. Totuşi, campaniile de marketing prin intermediul Facebook, Twitter sau alte platforme de social media te pot ajuta să ajungi mai uşor la publicul ţintă şi să obţii profit în urma investiţiei.

Foloseşte Social Media pentru a te conecta cu potențialii clienți

În ziua de azi, afacerile avansează în ritm tot mai alert. În trecut, comunicarea client-companie se făcea de-a lungul mai multor zile, dar acum schimbul de mesaje se face rapid, în câteva ore sau chiar minute. Odată cu ritmul accelerat al vieţii şi noutăţile se află mai repede, astfel încât o singură zi poate aduce atâtea provocări şi oportunităţi câte apăreau înainte într-o săptămână. Luând în considerare această viteză, companiile trebuie să-şi evalueze zilnic strategiile şi să se întrebe “În ce mod este brand-ul nostru relevant astăzi?” Cel mai des răspunsul vine din social media. Facebook, Twitter, Instagram şi altele au devenit unelte puternice care te ajută să îţi menţii brand-ul “conectat” cu trend-urile globale sau cu clienţii.

Oferă inspiraţie prin Social Media

Social media nu este doar un mijloc de comunicare. De-a lungul timpului, profilul tău de Facebook începe să spună o poveste care nu se limitează la postările fiecărei zi în parte, ci crează o imagine de ansamblu a adevăratei sale valori. Este povestea suişurilor şi coborâşurilor companiei tale, a ţelurilor atinse şi a tot ceea ce se promite pe viitor; şi partea cea mai bună este că poate fi citită oricând de oricine. Ceea ce rezultă va servi drept inspiraţie pentru utilizatorii şi clienţii noi şi, în acelaşi timp, îi va invita să facă parte din povestea brand-ului.

Creştere măsurabilă prin social media

Roadele eforturilor investite în social media sunt măsurabile. Atunci când brand-ul tău este activ pe Facebook, Twitter sau Instagram, vei putea analiza cu care conţinut rezonează mai mult publicul tău. Acest lucru se traduce printr-o cercetare de piaţă care te va ajuta să-ţi alegi mai bine conţinutul promovat pe viitor şi ţelurile setate. De asemenea, compania ta îşi va putea evalua creşterea în ceea ce priveşte numărul de utilizatori căştigaţi în relaţie cu produsele sau serviciile vândute. Dacă o mie de persoane au dat “Like” ultimei tale campanii, iar aceasta a fost publicată pe o reţea de socializare, vei avea numai de câştigat.

Cheia păstrării relevanţei brand-ului tău constă în inspirarea clienţilor, interacţiunea cu aceştia şi măsurarea rezultatelor. Iar atunci când utilizatorii împărtăşesc mai departe campaniile pentru care ai depus atâta efort, acest lucru generează potenţiali clienţi şi reclamă gratuită, lucruri care îţi vor creşte afacerea în viitor.

Laurențiu Barbu
Social Media Specialist
Tel. 0769.656500
laurentiu.barbu@socialmedia.ro

1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl