Trei motive pentru care reclamele video pe Facebook au mai mult succes decât cele TV

Reclamele TV necesită investiţii considerabile în ceea ce priveşte plănuirea, producerea şi distribuirea lor. Pe Facebook nu trebuie decât să testezi diferite reclame video, apoi să te foloseşti de informaţiile aflate. Facebook poate oferi informaţii despre utilizatori şi feedback-ul acestora, un avantaj evident faţă de TV, permiţând companiilor să facă mai întâi teste de informare înainte să lanseze reclame la scară largă.

Există alte câteva zone în care Facebook excelează faţă de TV: target-area, interacţiunea, măsurătorile. Datorită cadrului digital, mobil şi social de care dispune Facebook – şi al impactului celor 2.1 miliarde utilizatori – aceste beneficii nu au cum să existe pe TV. Mai jos le vom analiza pe fiecare în parte.

Target-area

Multitudinea de opţiuni psihografice, demografice şi de informaţii de primă mână îţi permit să ajungi cu reclamele video la un public foarte precis. Prin intermediul televiziunii, plănuirea impactului se poate face doar în funcţie de emisiunile şi ora la care telespectatorii se uită la TV. Facebook Custom Audiences, împreună cu Video Ads, îţi oferă posibilitatea de a publica conţinut personalizat care să ajungă la persoanele care au interacţionat cu brand-ul tău, online sau offline.

Interacţiunea

Pentru a menţine contactul cu cei care au interacţionat cu conţinutul tău video, poţi crea liste în funcţie de publicul ţintă, lucru imposibil prin intermediul televiziunii. Deşi poţi plăti pentru spaţiu publicitar pe anumite canale TV în funcţie de genul de entertainment preferat, nu poţi fi 100% sigur că reclamele ajung la cine trebuie.

Cei ce folosesc Facebook pentru marketing pot avea o abordare interactivă adaptând treptat formatele video cu o naraţiune convingătoare ce va duce la conversie.

De exemplu, prin folosirea reclamelor video pe Facebook, ziarul The Economist şi-a crescut numărul de abonamente cu 66%. Un element cheie al acestui succes a fost software-ul Marin de media planning, prin care cei de la The Economist au implementat o strategie prin care puteau relua legătura cu persoanele ce interacţionaseră în trecut cu paginile ziarului.

Măsurarea şi optimizarea

Cei ce utilizează reclamele video pe Facebook pot afla informaţii instant, cum ar fi: cât timp au urmărit utilizatorii clipurile, demografia celor ce au interacţionat cu acestea sau dacă reclama a dus la o conversie online sau offline.

În televiziune, măsurarea performanţei se face prin rating-urile Nielson, ce oferă statistici în ceea ce priveşte conversia. Pe Facebook, aceste măsuratori sunt disponibile aproape instant, permiţând comercianţilor să folosească metode de tipul “testează şi află” pentru a determina care conţinut video are mai mult succes şi merită investiţia. Aceleaşi informaţii prin intermediul TV pot fi aflate într-un timp mai îndelungat şi cu costuri mult mai mari.

Prin folosirea reclamelor video pe Instagram, cazinoul LeoVegas şi-a scăzut cheltuielile de marketing cu 44%, cheia succesului fiind implementarea unui “carusel” de reclame video.

Reclamele de tip carusel ajută la determinarea videoclipurilor care au cea mai mare interacţiune, astfel încât acestea să primească cel mai mare buget. Pentru LeoVegas, acest lucru nu ar fi fost posibil prin reclame TV, care nici nu puteau măsura ce venituri au fost generate prin înscrierea utilizatorilor online.

Reclamele video Facebook: un succes la îndemână

Creşterea numărului de reclame video prin reţelele de socializare – şi faptul că tot mai multe persoane urmăresc clipurile înainte de a face o achiziţie – duc la o concluzie clară: agenţiile de publicitate trebuie să introducă reclamele cu conţinut video pe Facebook în strategia de marketing.

Laurențiu Barbu
Social Media Specialist
Tel. 0769.656500
laurentiu.barbu@socialmedia.ro

""
1
Dacă ai o afacere și vrei să afli mai multe despre serviciile de promovare prin Social Media lasă-ne numărul tău de telefon și te vom contacta imediat:
Număr de telefonyour full name
Previous
Next

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl