5 trenduri de Social Media care vor domina în 2014

[dropcap]C[/dropcap]u noi platforme de socializare care apar la fiecare colț, poate fi greu de intuit unde ar fi mai bine să îți concentrezi timpul și resursele. Și cum suntem pe ultima sută de metri din acest an, este important să vedem unde se îndreaptă domeniul de social media și care e cea mai bună barcă în care ar trebui să ne urcăm, scrie Jayson DeMers pentru forbes.com.

1. Investiția în Social Media va deveni o NECESITATE, nu un LUX

DeMers spune că deși în 2013 oamenii vedeau investiția într-o strategie de social media marketing ca pe ceva ce ”ar trebui„ să facă, în 2014, aceasta va fi ceva ce ”trebuie”, neapărat, făcut. Business-urile au înțeles de ceva timp că trebuie să integreze eforturile și resursele din social media cu strategia lor de conținut, pentru a obține brand awareness, trafic, dar și venituri mai mari. Iar pe măsură ce business-urile văd beneficii reale și măsurabile, acestea vor începe, din ce în ce mai mult, să creeze departamente de social media, să angajeze specialiști în acest domeniu sau agenții de promovare în social media. Cele mai importante beneficii ale social media marketingului sunt: creșterea brand awareness-ului și a loialității și încrederii consumatorilor în brand, publicitatea de tipul word-of-mouth, care este una dintre cele mai eficiente metode de promovare sau creșterea audienței către care poate ajunge un mesaj al companiei.

2. Google+ va deveni un factor important

În timp ce Facebook continuă să fie liderul pe această piață, din perspectiva numărului de utilizatori activi lunar, care a ajuns la 1,2 miliarde, Google+ câștigă din ce în ce mai mult teren, fiind acum a doua cea mai mare rețea de socializare, cu peste 340 de milioane de utilizatori activi lunar. Google+ nu ar trebui să mai fie considerată ”încă o rețea de socializare”, pentru că face parte din marea schemă a Google în termeni de SEO, care ajută la o experiență de căutare mai personalizată. Așa că, dacă vrei să fii găsit ușor pe Google, cel mai mare motor de căutare, include în strategia de social media marketing și a sa rețea de socializare, Google+. Iar dacă nu ai buget decât pentru o rețea de socializare, alege Google+, pentru că aceasta va deveni acea rețea de socializare care ”se va potrivi tuturor” și care va crește atât în termeni de business, cât și ca număr de utilizatori.

3. Rețelele centrate pe imagine vor cunoaște un succes enorm

Această tendință s-a văzut încă din acest an. Oamenii preferă să trimită imagini și video, decât să trimită un conținut bazat numai pe text. Contentul vizual va deveni o verigă extrem de puternică în orice strategie solidă de promovare, iar rețele sociale precum Pinterest vor continua să își răspândească reputația de ”rețeaua femeilor” și vor deveni o parte integrantă din strategiile de marketing ale retailerilor.

Alte site-uri de socializare bazate pe imagine precum Slideshare, Tumblr, Path sau Mobli vor continua să crească de asemenea, iar business-urile vor fi nevoite să devină mai conștiente de factorul de distribuire a pozelor pe site-urile și blogurile lor, pentru a obține beneficii semnificative din eforturile lor de social media marketing.

4. Rețelele de micro-video vor crește

Se pare că să scrii 140 de caractere sau să faci un video de 3 minute a devenit prea obositor pentru mulți dintre noi. Rețele de micro-video sunt însă salvarea! Cu apariția aplicațiilor de micro-video precum Vine, a lui Twitter, și, de ceva timp, Instagram Video, vedem o mișcare tot mai mare pe piața aplicațiilor de video sharing. Dar nu vorbim de orice timp de video, ci de clipuri de numai câteva secunde – Instagram permite ca un video să aibă până la 15 secunde, iar Vine, 6 secunde.

5. MySpace, că vă place sau nu, va crește

Cu schimbarea radicală și eforturile de re-branding făcute la începutul acestui an, MySpace se pare că are parte de o revenire. Prin aplicația pentru iPhone care permite utilizatorilor să socializeze, să primească mesaje private și să asculte radio personalizat, MySpace pare că va fi pe val în 2014. MySpace nu va mai intra niciodată pe același segment cu Facebook sau Twitter, dar va fi interesant de observat cum această rețea va deveni din ce în ce mai populară printre trupe și iubitori de muzică.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Leave a Reply

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback:

  2. Pingback:

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0