Cele mai profitabile 5 tweet-uri din toate timpurile

[dropcap]C[/dropcap]hiar înainte ca fondatorii Twitter să se îmbogățească, au făcut-o unii dintre utilizatorii acestei rețele de socializare – de la vedete la oameni simpli, care, se pare că au ”tras” tweet-ul câștigător. De altfel, Twitter, ca și alte rețele de socializare, este și acum un generator de bani pentru cei care știu să-i facă rotițele să se învârtă și nu trebuie să fii Lady Gaga – care are peste 40 de milioane de followers – să trăiești din cele 140 de caractere. Conturile de umoriști, în special, au un mare succes. ”Este posibil să ai 500.000 de followers și să câștigi o sumă cu 6 cifre”, sune Branden Hampton. El a fondat @notebook sau ”Notebook of Love” în februarie 2011 și are 4,8 milioane de followers pe Twitter. Hampton, care are site-ul împrenă cu soția sa Stephanie Perez, spune, pentru marketwatch.com: ”Nu am cheltuit niciun cent pe marketing”. Evident că nu toți cei care au parte de faimă pe Twitter câștigă și o avere din asta. Dar veți vedea în continuare câștigătorii – cei care sunt responsabili de cele mai profitabile tweet-uri din toate timpurile.

Dau tweet-ul meu pe 1 milion de euro

Justin Halpern a început să scrie pe Twitter pe 3 august 2009, pe @s#*!mydadsays. Pe acest cont, Halpern posta numai remarce acide făcute de tatăl său în vârstă de 73 de ani. Cu tweet-uri precum ”Știi, câteodată e drăguț să te am în preajmă. Dar acum nu este unul din acele momente. Acum, dă-mi telecomanda, nu o să ne uităm la tâmpenia asta”, contul lui Halpern a devenit atât de popular, încât toate tweet-urile sale s-au transformat într-o carte, care a fost numărul 1 în topul bestseller-urilor făcut de The New York Times timp de 11 săptămâni. Cartea s-a transformat apoi într-un serial făcut de CBS TV, ce îl are în rol principal pe William Shatner. ”Mi-a schimbat complet viața”, a spus Halpern. El a câștigat de atunci peste 1 milion de dolari. Acum, ”nu îmi mai văd tatăul atât de des, poate o dată pe săptămână”, spune el, ”așa că probabil îmi updatez contul o dată la două, trei săptămâni”.

Celebrity endorsment – 100.000 de dolari

Celebritățile din reality-show-uri se potrivesc de minune specificului de faimă instantanee al lui Twitter. Cele mai mari contracte de celebrity endorsment se ridică la 20.000 de dolari pentru un singur tweet, dar unele companii au oferit și 100.000 de dolari pentru a sponsoriza contul de Twitter al unei celebrități, potrivit consultantului în social media Jennifer P. Brown. Tweet-urile starurilor de reality-show Kim și Khloe Kardashian, care ar ajunge la 18,7 milioane, respectiv 8,5 miioane de followers, sunt estimate la 10.000 de dolari sau chiar mai mult fiecare, spune Brown. De altfel, mai mulți oameni le urmăresc pe surorile Kardashians pe Twitter decât le urmăresc show-ul. Ultimul sezon al ”Keeping up with the Kardashians” a fost urmărit în medie de 1,9 milioane de oameni cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, potrivit datelor furnizate de Nielsen, dar Kim Kardashian singură are de 10 ori mai mulți fani pe Twitter.

540.000 de euro pentru Haiti

În timp ce multe celebrități își folosesc faima pe Twitter pentru a face publicitate unor produse, spunând cât de mult le folosesc și ce proprietăți deosebite au, alții au transformat această mașină de făcut bani într-un act de caritate. În 2010, TwitChange – o companie de social marketing neafiliată la Twitter – a organizat o strângere de fonduri pentru o organizație non-profit pentru a construi un orfelinat în Haiti. Strângerea de fonduri s-a făcut printr-o licitație, care a avut la bază ideea că oamenii ar licita să fie urmăriți pe Twitter și să le fie redistribuite gândurile (și brandul) de celebrități precum Eva Longoria, Demi Moore, Ryan Seacrest, Demi Lovato, Zachary Levi și Justin Bieber. După 13.000 de licitații prin serviciul de licitații Komplit, ce aparține eBay, s-au strâns 540.000 de dolari, iar campania a fost premiată de Mashable, în 2010, drept cea mai creativă și cea mai bună campanie de social media.

Tweet this way

Există un motiv pentru care Lady Gaga a devenit una dintre persoanele cele mai urmărite pe Twitter – peste 40 de milioane – în afară de talentul său. ”Ea chiar se conectează cu ei și redistribuie lucruri pe care ei le spun, ca și cum ar fi una de-a lor”, spune John Bonini, content marketing manager pentru Impact Branding & Design. Gaga și-a făcut o carieră din a fi un outsider – o persoană care nu se încadrează în tipare, în norme sau într-un grup de oameni – și foarte mulți fani de-ai ei se regăsesc în asta, mai spune Bonini, care crede că o treime din averea sa de 80 de milioane pe care Forbes spune că Gaga ar fi făcut-o în perioada iunie 2012 – iunie 2013 este din Twitter, pentru că ea, prin interediul Twitter, creează o legătură atât de profundă cu fanii ei, încât aceștia, din loialitate, nu îi mai downloadează muzica ilegal. Tweet-urile sale de pe @ladygaga apar automat și pe pagina de Facebook, care are 56 de milioane de like-uri.

Primul tweet, primul miliard

Primul mesaj postat pe Twitter s-a întâmplat pe 21 martie, 2006. Co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a scris pe @jack: ”just setting up my twttr”. Nu a făcut mare vâlvă la acea oră, iar Dorsey nici măcar nu a folosit toate cele 140 de caractere care aveau să devină atât de folosite în întreaga lume. Dar, acela a fost practic prima cărămidă de la ceea ce acum este una dintre cele mai cunoscute platforme de socializare, cu 250 de milioane de utilizatori în toată lumeași care, în numai 7 ani, i-a adus lui Dorsey un venit de 1.3 miliarde de dolari, potrivit Forbes, ceea ce înseamnă 65 de milioane de dolari pentru fiecare din cele 140 de caractere.

 

 

 

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0