Snapchat a refuzat oferta de 3 miliarde de dolari din partea Facebook

[dropcap]F[/dropcap]acebook a oferit 3 miliarde de dolari pentru aplicația Snapchat, potrivit unor surse apropiate situației și citate de Bloomberg, adăugând că firma ar fi dispusă să bage și mai adânc mâna în buzunar, numai pentru a se asigura că tinerii vor fi de partea lor.

După ce au cheltuit 700 de milioane de dolari anul trecut pe rețeaua de distribuire de poze Instagram, Facebook a oferit acum de patru ori mai mult pentru a cumpăra aplicația Snapchat, pe care oamenii o folosesc pentru a trimite poze care dispar în câteva secunde, a declarat o persoană care a cerut să i nu i se facă publică identitatea, pentru că discuția a fost privată. Snapchat a refuzat însă oferta Facebook, dar propunerea arată că gigantul american în social media este dispus să plătească sume enorme pentru a atrage utilizatorii tineri, care au început să renunțe la această platformă, în favoarea aplicațiilor mobile de tipul Snapchat.

 Snapchat este o aplicație dezvoltată de studenții de la Stanford, care le permite utilizatorilor să facă poze, să înregistreze fișiere video, să adauge text și desene și să le trimită unei liste de prieteni alese de ei.

Ceea ce diferențiază Snapchat de alte aplicații este faptul că pozele și clipurile video trimise pot fi vizualizate cel mult 10 secunde după care dispar de pe telefonul destinatarului. Fotografiile şi fişierele video trimise prin Snapchat sunt cunoscute sub denumirea de „Snaps”. Compania, care are zilnic mai bine de 200 de milioane de ”snaps”, are investitori precum Institutional Venture Partners, General Catalyst, Benchmark, Lightspeed Venture Partners și SV Angel.

Facebook, care acum câțiva ani era privit de utilizatori ca cea mai inovativă rețea de socializare, este acum concurată de startup-uri care le ”fură” utilizatorii – în special pe cei tineri. Pe lângă Snapchat există și alte aplicații care sunt extrem de populare printre acești consumatori, un exemplu foarte bun fiind WhatsApp. În vreme ce, în cel de-al treilea trimestru, numărul tinerilor și adolescenților din SUA a rămas relativ stabil, Facebook a recunoscut că a observat o scădere a logărilor zilnice din partea acestui segment. Tot în încercarea de a-i atrage pe aceștia și a-i ține activi, Facebook a făcut regulile mai puțin restrictive , permițându-le acestor utilizatori să distribuie conținut pentru toată lumea. În plus, Facebook a lansat pentru ei și aplicații noi, precum Poke, ce a fost lansată anul trecut, care le permite oamenilor să trimită mesaje, clipuri video sau poze care sunt valabile pentru prieteni până la numai 10 secunde, adică o aplicație asemănătoare cu Snapchat. Însă, dacă Snapchat este pe locul 7 în top 20 aplicații gratuite pe App Store, Poke nu se găsește nicăieri. De altfel, Poke este probabil aplicația cu cea mai spectaculoasă scădere în popularitate, în condițiile în care a debutat pe locul 1 în lista aplicații gratuite pe App Store, dar numai într-o lună a coborât 700 de poziții. După acest eșec, Facebook și-a dat seama probabil că nu va putea niciodată să facă un al doilea Snapchat și că cea mai bună opțiune este să aducă această aplicație în curtea lor din Manlo Park. Dacă Snapchat va accepta până la urmă propunerea Facebook, și pe ce sumă, vom vedea.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl

Comments

Lasă un răspuns

Avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading…

0