7 căi de a genera trafic din social media

Ai nevoie de mai mult trafic din social media pentru brandul sau compania ta? Iată 7 căi prin care poți genera mai multă interacțiune și trafic.

1. Instalează un chatbot

Știi ferestrele acelea de chat care apar la sfârșitul unui site? În locul lor poți folosi un widget Facebook Messenger. Prin intermediul acestuia, clienții te pot contacta direct în chatul paginii de Facebook.

Astfel e mai ușor să obții date de contact și să menții deschise căile de comunicare. De fiecare dată când o persoană vorbește cu tine pe Messenger câștigi un nou contact.

2. Pune linkuri către paginile tale pe site

E mai ușor să îți faci cunoscută prezența în rețelele sociale dacă ai linkuri către profilele tale pe site. Ideal ar fi să le plasezi cât mai sus, pentru a nu fi ratate de nimeni.

3. Fă-ți conținutul ușor de distribuit

Adaugă butoane de distribuit la toate postările tale. Astfel, audienței tale îi va fi mai ușor să împrăștie informația și o va face mai des. Există module care adaugă astfel de butoane pe toate paginile site-ului.

4. Permite comentariile

Făcând acest lucru le permiți oamenilor să interacționeze cu site-ul tău. Se pot forma discuții foarte interesante în secțiunea de comentarii a celor mai populare articole. Poți instala module care să filtreze automat spamul pentru a rămână doar comentariile care contează.

5. Asigură-te că ceea ce postezi pe site arată bine în social media

Trebuie să faci în așa fel încât conținutul site-ului să fie atrăgător pentru cei care îl văd distribuit pe o rețea socială. Nu ți-ar plăcea să lipsească thumbnailul sau titlul pentru că asta ar opri oamenii din distribuirea lui.

6. Trimite pe Twitter dintr-un click

Dacă nu ai auzit de Click-to-Tweet, aceasta este o unealtă interesantă care îți permite să transformi bucăți din conținut în Tweeturi excepționale. Asta îi ajută pe urmăritorii tăi să posteze Tweeturi bune fără ca măcar să se gândească la ele – astfel distribuindu-ți conținutul.

7. Permite logarea cu platforme sociale

Dacă vrei o și mai mare integrare cu social media, încorporează posibilitatea de logare cu o rețea socială. Așa îți vei crește numărul de membri ai site-ului și gradul de participare în cadrul acestuia. Îi poți îndemna la acțiune dacă condiționezi comentariile, de exemplu, de logarea printr-o rețea socială.

În concluzie, pentru a atrage trafic din social media trebuie să ai un conținut prietenos cu respectivele platforme, ușor de distribuit și, bineînțeles, care să merite distribuit. Însă pentru a menține acest trafic din social media trebuie să îl încluzi în strategia ta și să fii la curent cu toate noutățile și schimbările care se produc.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl