5 motive pentru care ai nevoie de blog pentru afacerea ta

Conținutul este regele încoronat al marketingului modern. Mai există câteva moduri prin care să generezi expunere și să-ți crești baza de clienți, însă, în definitiv, ai nevoie de blog și de conținut de calitate pe acesta.

Un blog este foarte util în special companiilor aflate la început de drum, unde este nevoie de un spațiu în care să plasezi conținut pentru clienți. Dar cum te poate ajuta un blog să îți crești afacerea? Iată 5 moduri:

1.Extindere strategică

Cea mai bună cale de a atrage trafic și leaduri pe site-ul tău este aparița în paginile de rezultate Google. Totuși, având în vedere cât de mare este competiția, trebuie să îți faci cumva site-ul vizibil audienței tale.

Chiar dacă o căutare după numele companiei tale te-ar face să apari în Google, oamenii, de obicei, nu caută astfel. Aceștia caută soluții pentru problemele pe care le au. Numele unui startup nu s-ar apropia prea mult de prima pagină într-o căutare pe produsele sale, așa că este vital să câștigi expunere.

De asta trebuie să te folosești de conținut. Prin crearea de conținut de înaltă calitate în care să plasezi strategic cuvintele tale cheie te poți găsi în poziția de a le oferi oamenilor răspunsuri la întrebările lor, astfel atrăgându-i pe paginile tale.

Trebuie să te documentezi și să aprofundezi. În calitate de companie aflată la început probabil nu te vei putea plasa pe cuvinte cu trafic mare. Folosește unelte ca Ahref sau Moz pentru a ținti cuvintele cheie care au o competiție mai mică.

Ca startup în Europa poți crește de la o acoperire locală la una continentală prin apariția în motoarele de căutare utilizând marketingul prin conținut. Într-un climat în care ai mereu nevoie de expunere, ai nevoie de blog pentru a menține vânzările la un nivel sănătos și pentru a menține și extinde afacerea.

2.Gândire în avans

Probabil ai mai auzit până acum de „evergreen content” – este acel conținut pe care oamenii îl caută mereu, indiferent cât timp a trecut de la crearea lui. Aici ai nevoie de blog pentru a interacționa cu o audiență în timp ce îi răspunzi la cele mai frecvente întrebări care ar putea avea legătură cu industria ta, atrăgându-ți autoritate în domeniu.

Pentru a crea conținut „mereu verde” asigură-te că eviți referirea la anumite momente în timp în articolele tale. Articolele de tip știri sunt pentru traficul pe termen scurt, însă dacă scrii despre o temă recurentă îți poți aduce trafic pentru o perioadă mult mai lungă.

Te poți inspira pentru astfel de articol intrând pe site-uri precum Quora sau alte forumuri. Aici poți identifica subiectele la modă care încă nu au fost abordate de alții și poți scrie despre ele. Gândind în avans îți poți asigura site-ul pentru viitor și câștiga trafic pe termen lung.

3.Oportunități de feedback

Ai nevoie de blog pentru a crea o punte de legătură între brandul tău și audiența vizată. Acest lucru îți va crește reputația.

Secțiunea de comentarii este un loc grozav pentru a comunica direct cu clienții și alți vizitatori. Această oportunitate de interacțiune este extraordinar de benefică pentru că cei care ți-au văzut conținutul aici au o probabilitate mai mare de a cumpăra decât cei din social media.

Nivelul de engagement pe care îl poți avea prin intermediul unui blog este scalabil. Unele site-uri fac tombole cu produsele  sau serviciile lor în articole pentru a încuraja și mai multă interacțiune. Iar în acest mod poți și să creezi conținut cu ajutorul clienților.

4.Construcția reputației

Blogurile au puterea de a deveni ambasadorii unui brand. Prin folosirea unor cuvinte cheie potrivite și prin conținut publicat cu regularitate poți atrage o audiență recurentă, iar acei oameni vor căpăta încredere în tine și în ceea ce oferi.

Conform HubSpot, companiile care publică peste 16 articole pe blog într-o lună au de 3.5 ori mai mult trafic decât cele care scriu un articol pe săptămână.

Reputația este extrem de importantă pentru afacerile din ziua de azi – dacă ai clienți nemulțumiți, vestea se va răspândi și îți va afecta vânzările. Trebuie să oferi experiențe plăcute clienților tăi, iar blogul te poate ajuta și la asta.

5.Abonați și valoare

Sunt puține lucruri care atrag clienții mai mult decât conținutul. Newsletterele sunt grozave pentru crearea unei baze de clienți, însă nu poți fi complet sigur că ai o audiență relevantă. Ai nevoie de blog pentru a te asigura că oamenii care te urmăresc sunt direct interesați de ceea ce oferi. În concluzie, ai nevoie de blog pentru că conținutul de calitate va atrage întotdeauna audiențe și cele mai bune bloguri vor motiva utilizatorii să se aboneze. Cuplează blogul cu mici surprize cum ar fi oferirea de cadouri gratuite și vei avea o strategie de succes!

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl