Cele mai descărcate aplicații în luna mai – Facebook și TikTok

Care sunt cele mai descărcate aplicații în luna mai, conform studiului făcut de SensorTower? Se pare că Facebook rămâne cea mai populară rețea socială, chiar și în ceea ce privește numărul de descărcări, dar nici TikTok și Snapchat nu se lasă mai prejos.

cele mai descărcate aplicații

După cum se poate vedea, clasamentul este condus de Facebook, arătând că problemele de confidențialitate și cu dezinformarea nu îi pot încetini expansiunea, cel puțin în privința audienței. Chiar dacă studii despre utilizare spun că interacțiunea cu această platformă este în scădere, asta nu înseamnă că nu vin utilizatori noi.

Rapoartele trimestriale arată că, în ciuda unei utilizări mai slabe, Facebook își continuă creșterea. Țările în care descărcările au crescut în această perioadă au fost India, cu 24% dintre descărcări, urmată de Indonezia, cu 12%, și de Brazilia, cu 8%.

Acest lucru înseamnă că expansiunea rețelei vine din extinderea în alte țări, în timp ce numărul utilizatorilor din America de Nord și Europa nu mai crește la fel de mult.

Facebook nu a mai raportat de ceva vreme timpul petrecut de o persoană în cadrul rețelei. De asemenea, în curând se va trece la raportarea numărului de utilizatori în cadrul „familiei lor de aplicații”, ceea ce va scădea accentul pus acum pe Facebook.

În altă ordine de idei, nu este de mirare că Facebook este pe primul loc dintre cele mai descărcate aplicații. Mai interesantă este popularitatea  susținută pentru TikTok și faptul că Snacpchat crește de când a introdus filtrele foto „Baby” și „Gender Swap”.

TikTok rămâne în trend și își continuă creșterea. E greu să prezici care aplicație va prinde la public și care nu. Crezi că este timpul să studiezi mai mult platforma și să o introduci în strategia de marketing?

E util să vedem din când în când care sunt cele mai descărcate aplicații pentru a ne duce brandurile acolo unde fanii lor (și potențialii clienți) sunt deja și pentru a vedea dacă nu cumva investim un buget pentru rețele care nu mai sunt „la modă”.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl