YouTube remasterizează 1000 dintre cele mai vizionate clipuri din istoria platformei

Datorită dominanței videoclipurilorr muzicale în topul cu cele mai vizionate încărcări dintotdeauna, are sens ca YouTube să se concentreze puțin asupra sa. În această săptămână aceștia au anunțat un parteneriat cu Universal Music Group pentru a remasteriza 1000 dintre cele mai vizionate clipuri, printre care Janet Jackson, Lady Gaga și Beastie Boys.

Din comunicatul lor: „Începând de azi vei găsi, doar pe YouTube, mai mult de 100 de videoclipuri muzicale la cea mai mare calitate posibilă atât ca imagine, cât și ca sunet. Iar acesta este doar începutul. YouTube și Universal Music Group și-au propus să extindă acest număr până la 1000 de clipuri.”

Compania spune că va adăuga mai multe clipuri remasterizate în fiecare săptămână, toate cele 1000 urmând să fie disponibile până la sfârșitul anului 2020. Intenția este de a se asigura că aceste videoclipuri se aliniază celor mai înalte standarde și a le face mai căutate de către noi audiențe pe noi dispozitive.

„Timp de mai mulți ani, unele dintre cele mai bune videoclipuri muzicale de pe YouTube erau disponibile în formatele originale, depășite între timp. Cu această inițiativă actualizăm clipurile, îmbunătățind experiența de vizionare pe orice aparat. Noile producții le vor înlocui pe cele originale, păstrând același link, număr de vizualizări și like-uri.”

Noile versiuni vor fi marcate în descriere „Remastered”. Astfel YouTube ajută la păstrarea istoriei muzicale într-o formă care este în pas cu prezentul.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl