Costurile de promovare în social media cresc și asta poate fi de bine

În general este destul de greu să crești o afacere, iar costurile de promovare au crescut mult în ultimii ani și continuă să o facă. Pe măsură ce mizele cresc, poți obține mai mult de la investiția ta urmând câțiva pași strategici.

Aici își intră în rol content marketingul și strategiile de social media. Acestea trebuie privite ca pe o proprietate imobiliară: dacă cumperi un spațiu cât prețul este încă mic, valoarea lui va crește în timp; pe de altă parte, dacă nu profiți de oportunitate, te poți aștepta ca afacerea ta să stagneze.

Companiile mari au început să profite de spațiul publicitar din social media și vor cumpăra din ce în ce mai mult, ceea ce va face ca și prețurile să crească. Acum e momentul ca tu și compania ta să vă ocupați locul aici, înainte să crească costurile de promovare până la un nivel prohibitiv.

Probabil pare tentant să încasezi profiturile firmei și să te răsplătești pentru munca depusă, însă pe termen lung banii trebuie reinvestiți în conținut relevant și publicitate ca să poți economisi mai târziu.

Dacă nu investești în promovare și content marketing poți rata ocazii importante. Scopul acestui articol este să îți arate cum să eviți asta, să îți crești afacerea și să o pregătești pentru viitor.

3 sfaturi pentru a îți pregăti businessul de creștere

Conform Hubspot.com, 47% dintre cumpărători vor citi cel puțin 3-5 articole cu privire la un produs înainte să vorbească cu un reprezentant de vânzări; pe de altă parte, după ce au vizionat un singur video, 64% dintre oameni vor cumpăra online. De asemenea, Content Marketing Institute spune că conținutul aduce de 3 ori mai multe leaduri decât promovarea în căutări.

Clientul de azi este înarmat și bombardat cu mai multă informație ca niciodată. Pentru a îl câștiga trebuie creat conținut de calitate, care iese în evidență, care să transmită avantajele pe care le oferă compania ta și să se ridice la nivelul așteptărilor lui.

Afacerea ta are nevoie de conținut promovat în social media pentru a da ceva de valoare audienței. Asta îmbunătățește modul în care este văzut brandul și, pe termen lung, scade costurile de promovare și crește profitul. Întrebarea cheie este ce poți face în următoarele luni pentru a profita de această oportunitate și a îți crește afacerea?

1.Crează conținut valoros și formează echipe

Scrie 4 articole, creează 8 imagini cu texte informative și aliază-te cu câte o companie în fiecare lună pentru a distribui acest conținut. Un truc util este acela de a face echipă cu alții și de a face schimb de conținut – tu postezi conținutul lor, ei îl postează pe al tău. Trebuie să te asiguri că audiențele ambelor afaceri vor beneficia de pe urma acestui schimb. Iar asta nu te costă nimic!

2.Creează clipuri video pentru afacerea ta

Aici nu e loc de făcut economii! Dacă nu poți chiar tu crea filmări calitative, e foarte important să apelezi la o companie de producție video care să te ajute în acest demers. Investiția în calitatea video îți asigură o bază de clipuri cu care să spui povestea brandului, dar pot fi folosite și la promovarea pe Instagram, de exemplu. Atât timp cât conținutul e bun poți aduce noi clienți.

În general, clipurile video performează cel mai bine atunci când răspund acestor întrebări:

– Ce probleme au cei care îmi urmăresc clipurile?

– Ce informație dețin ca să-i pot ajuta să o rezolve? și

– Cum pot ei să aplice sfatul?

Filmările trebuie să ofere răspunsuri utile și să-ți promoveze produsul sau serviciul cu un call-to-action clar care să-ți aducă trafic pe site, de unde să-i poți ghida mai departe pe oameni către conversie. Poți promova acest conținut în social media sau poți face echipă cu 15-20 de persoane cu care să faci schimb de conținut și spațiu publicitar. Astfel vă veți împrospăta audiențele reciproc.

3.Construiește o comunitate implicată

Dacă reușești să construiești o comunitate legată în jurul unui subiect sau produs, vei activa cea mai puternică metodă de promovare: „din gură în gură”. Acest lucru e realizabil atașând companiei brandul personal și comunicând cu urmăritorii zilnic în social media. Consistența e importantă.

Creându-ți un brand personal care să îți ajute compania va face ca oamenii să se simtă mai conectați și mai implicați în discuțiile cu aceasta. Probabil unii dintre voi nu suportă ideea ca fața să le apară peste tot, dar brandul personal nu asta înseamnă – nu trebuie să fie fața „ta” acolo, ci „o” față.

Gata cu vorba! Să trecem la fapte!

Cu cât începi mai repede implementarea acestor simple sfaturi în practicile de business, cu atât îți vei optimiza costurile de promovare. Prețul spațiului publicitar va continua să crească pe termen lung. Conform Recode, trendul pe Facebook este să se reducă reachul și să crească costul de promovare – compania spune că rămâne fără locuri de afișat reclamele în Feed, ceea ce înseamnă că numărul de afișări se va plafona când rețeaua socială va atinge un prag maximal de încărcare cu reclame.

Investește azi, cât timp costurile de promovare sunt încă scăzute, pentru a te asigura că afacerea ta va crește odată cu trecerea timpului.

What do you think?

Laurențiu Barbu

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl