Cum să vinzi prin intermediul reţelelor sociale în 3 paşi

Dacă eşti de părere că folosirea reţelelor sociale îţi ocupă prea mult timp, că nu oferă o rată de recuperare a investiţiei satisfăcătoare sau că nu te ajută să obţii rezultate destul de bune, află că pierzi posibilitatea de a face vânzări.

Social Selling: Utilizarea platformelor sociale online pentru a interacţiona direct cu potenţialii cumpărători prin oferirea unui conţinut dedicat şi a unor răspunsuri la întrebările puse, până când utilizatorul este gata să facă o achiziţie. (Hubspot)

Vânzarea prin intermediul reţelelor sociale înlătură vânzarea intruzivă, apelurile nesolicitate sau presiunea achiziționării, ceea ce este util mai ales atunci când utilizatorul nu doreşte să i se vândă ceva sau să fie întrerupt. Reţelele sociale sunt folosite pentru a interacţiona cu potenţialii clienţi în condiţii în care aceştia să se simtă confortabil.

Reţelele sociale sunt uneori neînţelese de către afacerişti şi vânzători, care sunt de părere că vânzările agresive sunt cele care convertesc cel mai repede. Folosirea Facebook sau Instagram pentru a promova produsele şi serviciile doar prin anunţuri cu reduceri e o cale sigură de a îndepărta utilizatorii şi de a îi face să nu te mai urmărească.

Iată 3 feluri în care poţi folosi reţelele sociale ca platformă de vânzări prin care poţi obţine rezultate:

1. Nu folosi promovarea agresivă

Dacă te concentrezi doar pe a posta informaţii despre reduceri, vei obţine câţiva clienţi, dar cel mai probabil pe majoritatea îi vei îndepărta. Feed-urile reţelelor de socializare sunt spaţii valoroase. Mulţi se întrec în a posta conţinut care să ajungă în feed-urile a cât mai mulţi utilizatori. Algoritmul Facebook ia în considerare relaţiile personale atunci când decide ce conţinut să apară în News Feed-ul utilizatorilor.

2. Oferă calitate

Concentrează-te pe conţinut de care fanii tăi să fie interesaţi. Conţinutul care îi inspiră sau îi educă, sfaturi de eficientizare sau de economisire a banilor la facturi, sfaturi despre decoraţiuni dacă vinzi astfel de produse, sau trucuri de îndepărtare a petelor dacă deţii o spălătorie.

Oferă utilizatorilor conţinutul pe care îşi doresc să îl vadă, nu cel pe care ai vrea tu să îl vadă. Vor fi mai dispuşi să achiziţioneze ceva de la tine dacă le-ai stârnit interesul în ceea ce ai de spus sau dacă observă că ceea ce împărtăşeşti este conţinut de valoare pentru ei.

3. Contactează şi interacţionează

Foloseşti reţelele sociale pentru a ajunge la oameni şi pentru a găsi potenţiali clienţi, aşa că trebuie să socializezi! Încearcă să faci oamenii să dea Like, să comenteze sau să dea mai departe postările tale. Trebuie să discuţi cu ei, să arăţi partea umană, nu să arăţi doar un afiş publicitar.

Distrează-te şi interacţionează cât mai mult cu cei ce te urmăresc. Distribuie o glumă, informaţii utile şi împărtăşeşte lucruri din viaţa personală. Fii uman şi sociabil.

Concluzii: Nu ignora reţelele sociale

Dacă eşti de părere că folosirea reţelelor sociale îţi ocupă prea mult timp, că nu oferă o rată de recuperare a investiţiei satisfăcătoare sau că nu te ajută să obţii rezultate destul de bune, află că pierzi posibilitatea de a face vânzări.

75% din cumpărători folosesc Social Media atunci când decid să facă o achiziţie. Fie că mesajul tău este legat de vânzări sau nu, activitatea ta pe reţelele sociale contează pentru potenţialii cumpărători. O prezenţă socială activă arată faptul că eşti o companie legitimă care ţine la clienţii ei.

Acordă zilnic timp folosirii platformelor de Social Media sau angajează pe cineva care să facă asta pentru tine, să ofere conţinut valoros, să fie uman, să interacţioneze cu utilizatorii şi, în timp, rata de recuperare a investiţiei va creşte cu adevărat.

Contactează-ne pentru mai multe informații. Costurile serviciilor noastre de social media management le poți vedea aici: https://adx.ro/preturi/

Laurențiu Barbu
ADX Digital Agency
0769.6565.00

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at Internet Advertising srl