Mută-ți afacerea în online

Fără doar și poate, cei care au avut de înfruntat cel mai mare challenge au fost micii antreprenori.

Anul 2020 ne-a învățat multe lucruri, din toate punctele de vedere. Unii dintre noi au pierdut, alții au câștigat, dar cu siguranță toți am avut de învățat în urma experiențelor trăite în 2020.Fie că vorbim de familie, prieteni, propria persoană sau business, pentru fiecare dintre noi ultimul an a avut rolul de a ne scoate din bula noastră, din zona de confort și ne-a trecut prin cele mai ciudate situații de “cum ar fi dacă?”.

Fără doar și poate, cei care au avut de înfruntat cel mai mare challenge au fost micii antreprenori. Dacă te numeri printre cei care în perioada pandemiei s-au confruntat cu pierderea clienților sau s-au aflat în imposibilitatea de a mai plăti chiriile aferente business-ului, cu siguranță te-ai gândit la cum ar fi dacă ți-ai muta afacerea în online.

Ei bine, aceasta este concluzia, sau, mai bine spus, marele sfat pe care ni l-a dat 2020, mută-ți afacerea în online.

Indiferent de domeniul în care activezi, tipul de serviciu pe care îl prestezi sau produsele pe care le vinzi, mediul online este răspunsul la vechea întrebare “cum să-mi cresc afacerea”. Promovarea este cheia. Și pandemia ne-a demonstrat mai bine ca oricine că prezența în online este răspunsul.

Bineînțeles că pentru a ajunge să ai un success răsunător trebuie să apelezi la profesioniști, însă pentru început, primii pași îi poți face chiar tu.

Iată câțiva pași simpli pentru a-ți face simțită prezența în online cu business-ul tău.

Creează o pagină de Facebook pentru afacerea ta. Nu uita că trebuie să fii cât mai profi, să scrii corect gramatical, să folosești diacritice și să postezi fotografii proprii sau cu licență, de o calitate superioară. Facebook are extrem de multe tool-uri care te vor ajuta să-ți crești afacerea, așa că nu te sfii să le folosești. Catalogul din Facebook este unul dintre tool-urile care îți facilitează conversiile.

Creează un cont de Instagram profesional pentru afacerea ta. Instagram și-a luat un avânt foarte mare în ultimii ani și acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni. Atrage-ți câți mai mulți urmăritori activi și interesați de domeniul în care activezi. Poți apela la toate modalitățile de atragere a oamenilor în comunitatea ta, de la giveaway-uri la reclama plătite, însă nu uita că ceea ce îi va determina să rămână lângă tine este conținutul de calitate pe care îl oferi.

Fă-ți cont pe orice rețea de socializare pe care crezi că publicul tău petrecere suficient timp. Nu uita nici de Tik-Tok, LinkedIn sau YouTube dacă publicul tău petrece timp pe aceste rețele.

Totuși, cel mai important lucru pe care îl poți face pentru afacerea ta este un website bine realizat. Nu trebuie să-ți faci griji pentru acest lucru deoarece sunt foarte multe agenții care stăpânesc acest domeniu și te pot ajuta oricând.

Odată ce site-ul tău a fost creat nu mai rămâne decât să începi să lucrezi la promovarea lui pe toate platformele. Și pentru acest lucru există soluții. Indiferent de buget, dacă vei căuta în locurile potrivite cu siguranță vei găsi oameni care să te ajute să-ți îndeplinești visul.

Fiecare domeniu are micile lui secrete. Așa cum te așteptai, pentru ca afacerea ta să aibă succes în social media trebuie să ții seama de câteva sfaturi care te vor diferenția de concurență.

Așa cum am spus și mai sus, conținutul este motivul pentru care oamenii din comunitatea ta rămân lângă tine. Așadar, trebuie să te asiguri că livrezi ceva de calitate, care să antreneze publicul. Atât pe Facebook, cât și pe Instagram poți încerca să realizezi cât mai des sesiuni video live în care să vorbești cu cei care te urmăresc și să le povestești despre afacerea ta. Astfel îi vei aduce mai aproape de povestea ta, îi vei familiariza cu domeniul tău de activitate și în cele din urmă îi vei determina să experimenteze serviciile tale.

Este foarte important ca oamenii din comunitatea ta să simtă că atenția brandului tău  este focusată pe clienți. O acțiune pe care o poți face în acest sens este distribuirea imaginilor/videoclipurilor postate de clienții tăi atunci când îți folosesc serviciile sau produsele.

Social Media este un univers nesecat de idei și oportunități. Întrucât online-ul este într-o continuă evoluție, nu o să te simți niciodată prea bătrân sau prea tânăr pentru a începe să te promovezi în online.

What do you think?

Articol scris de Laurențiu Barbu

CEO & Founder at ADX Digital Agency srl